utorak, 26. studenoga 2013.

Yves Rocher – Sebo Specific pjenasta krema za čišćenje lica



Prije mjesec dana naručila sam iz Yves Rocher pjenastu kremu za čišćenje lica iz kolekcije Sebo Specific. Koristim kremu za čišćenje od kad je stigla i donosim vam svoje dojmove.
Pakirana je u mekanoj plastičnoj tubici od 125 ml s vezanim čepom. Iz tubce se lagano može istisnuti sadržaj koji nije problem dozirati. Cijena pjenaste kreme za čišćenje lica je 39,90 i može se kupiti u Yves Rocher trgovinama ili naručiti s njihove stranice.




Krema je svijetlo zelene boje, ugodnog blagog mirisa koji mene podsjeća na Balea Aqua serum. Ne znam zašto se zove pjenasta krema jer se ne pjeni, ali dobro. Nanosi se na mokro lice te se treba izbjegavati područje očiju, lagano se utrlja i ispere, a da bi se opralo cijelo lice potrebna je mala količina kreme. Pjenasta krema (koja se ne pjeni) u sebi sadrži sitne čestice koje djeluju kao jako blagi pilng. Namijenjena je osobama s masnom kožom jer kontrolira sjaj lica i dubinski čisti pore, a preporučeno korištenje je i ujutro i navečer.


 Što kaže proizvođač?


„Kombinacija 100% inteligentnih aktivnih sastojaka ima dugotrajan učinak na regulaciju nastajanja sebuma te protiv sjaja kože uzrokovanog stresom (vrućina, zagađenje, UV zračenje…). 

Svojom ugodnom kremastom teksturom, ova nemasna pjenasta krema za čišćenje trenutačno dubinski pročišćava i steže pore te sprječava ponovnu pojavu sebuma na licu. „




Pjenastu kremu za čišćenje lica koristila sam oko mjesec dana, svaki dan, navečer nakon skidanja šminke i prije korištenja tonika te daljnje njege. Osjećaj ugode koji ostaje na licu nakon umivanja je divan, nema zatezanja, samo osjećaj čistoće. Krema mi nije isušila lice, nego je lijepo pokupila sebum i korištenjem ove pjenaste kreme dovela sam svoju masnu kožu pod kontrolu te moram reći da mi se lice znatno manje masti. Stvarno jedan dobar proizvod, ali (uvijek ima jedan ali) muči me sastav pa prosudite sami.


Sastav: Aqua, Kaolin, Alcohol Denat, Glycerin, Zea Majs Starch, Magnesium Aluminum Silicate, Butylene Glycol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polyethylene, Cetyl Alcohol, Cocamidopropyl Betaine, Ceteth-20, Xanthan Gum, Parfum, Salicylic Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Pyridoxine HCL, Allantoin, Sodium Hydroxide, Hexyl Cinnamal, Tocopherol, Propylene Glycol, Tetrasodium Edta, Scutellaria Baicalensis Extract, Fusanus Spicatus Wood Oil, Mangiferin, Cl19140, Cl42090.



Trudim se Propylene Glycol izbjeći koliko mogu, ali ga stvarno svugdje ima, ali u ovom sastavu me još više muči Aluminum Starch Octenylsuccinate koji je toksičan i može izazvati neurološke i reproduktivne probleme. Tako da ovu pjenasta krema za čišćenje lica, bez obzira koliko mi odgovara, neću ponovo kupiti jer mi se ne sviđa Aluminum Starch Octenylsuccinate u sastavu.

4 komentara:

  1. A jebemu i YR! Stalno neka furka na prirodnost i onda ovako! :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ja sam se jako razočarala jer ga baš volim kao brand :(

      Izbriši
  2. Ahhh uvije je taj sastav upitan. Medutim, ako djeluje ja sam voljna zažmiriti na to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam voljna zažmiriti, ali ipak tražim alternativu ;)

      Izbriši