petak, 13. prosinca 2013.

Usporedna recenzija krema za ruke: Yves Rocher, Hipp, Balea, Aveo, Nuxe


Kada dođe zimsko vrijeme, mogu reći da sam ovisnica o kremama za ruke. Imam barem jednu kremu za ruke u svakoj prostoriji u stanu, na poslu i naravno u torbici Ne volim osjećaj zatezanja na rukama, to mi je nelagodan osjećaj poput peckanja usnica i od toga postanem nervozna. Inače imam dosta zahvalnu kožu ruku, nije pretjerano suha, ali u zimsko vrijeme je mojim rukama potrebno puno više hidratacije nego inače, a tome osim hladnog vremena pridonosi i često pranje ruku na poslu i centralno grijanje i na poslu i kod kuće koje ne isuši samo zrak, nego i kožu.
Trenutno kod kuće imam šest različitih krema za ruke, no broj stalno varira jer ih stvarno brzo trošim.


Yves Rocher  hidratantna krema za ruke od arnike, 75 ml, cijena 29,90 kn. Krema ne sadrži parabene i njezin miris me asocira na propolis. Miris je malo intenzivniji, no kad se krema razmaže se izgubi. Krema je srednje guste teksture, iako naginje više rjeđoj, nego gustoj teksturi. Lijepo se razmazuje i brzo se upija te divno hidratizira kožu, a ruke su nakon mazanja divno mekane. Dobar omjer cijene i kvalitete i zbog toga je moja ocjena 5/5.




Hipp intenzivna krema, 50 ml, cijena oko 18 kn. Mislim da ovu kremicu ne treba posebno predstavljati. Dosta djevojaka koristi ju kao kremu za lice, no meni je za lice malo pre masna pa ju koristim kao kremu za ruke prije spavanja. Krema ne sadrži parabene, parfem, eterična ulja, konzervans, PEG -emulgatore. Guste je teksture i djeluje kao da ju je teško razmazati, no upravo je suprotno, lijepo se razmazuje i upija u kožu, a kožu divno hidratizira i ostavlja ju mekanom. Ova krema je moj favorit i ocjena joj je 5/5.




Balea krema za ruke Beautiful Berries, 100 ml, cijena 7,90 kn. Krema je s pantenolom i maslinovim uljem te ne sadrži parabene. Lagane je teksture, lijepo se razmazuje i solidno hidratizira kožu. Ne sviđa mi se miris te kreme, na rukama mi je nekako kiselkast i iritira me. Očekivala sam puno više od ove kreme. Moja ocjena je srednja žalost 3/5.



Aveo balzam za ruke i nokte, 100 ml, cijena oko 15 kn. Krema sadrži pčelinji vosak i glicerin i namijenjena je posebno zahtjevnim rukama. Srednje guste teksture, blagog mirisa, lijepo se razmazuje i brzo se upija u kožu. Riječ je o jednoj solidnoj kremi kojoj dajem ocjenu 4/5 zbog sastava (sadrži parabene).





Balea losion za ruke – shea maslac i vanilija, 300 ml, cijena oko 15 kn. Ovaj losion mi stoji na noćnom ormariću jer mi se jako sviđa ambalaža s pumpicom i divnog je mirisa. To bi po meni bile karakteristike kod ovog losiona za ruke. Jako je rijetke teksture, lijepo se razmazuje i upija u kožu i to je to. Nakon što namažem ruke s njim mogu ih ponovo namazati s nekom drugom kremom jer nemam osjećaj da radi ono što bi trebao. Kako bi moja mama rekla ko sveta vodica je, niti pomaže, niti odmaže J Zbog toga je moja ocjena 2/5.





Nuxe Reve de Miel krema za ruke i nokte. Imam ovo putno pakiranje kreme od 15 ml, dok krema dolazi u pakiranju od 75 ml za cijenu oko 95 kn. Sastojci ove kreme su divni: ulje suncokreta, avokada, nevena, bagremov med, agranovo ulje, shea maslac, ulje slatkog badema, ekstrakt ječma. Krema se lijepo nanosi i upija u kožu, a koža je poslije fino mekana i nahranjena. Ono što meni smeta kod ove kreme je miris. Na prvu miris je divan i osvježavajući, no problem je što je jako intenzivan i dugo se zadržava na koži. Miris je toliko intenzivan, da kad namažem ruke preuzme mi miris parfema, odnosno nakon mazanja ruku osjetim samo taj miris nekoliko sati. Ne znam zašto je proizvođač tu divnu kremu toliko naparfemizirao. Moja ocjena je 4/5 samo zbog mirisa.




Jeste koristile koju od ovih krema? Koje kreme za ruke vi koristite?

Broj komentara: 14:

  1. Ja imam ovu yves rocher i dobra mi je, ali od nje mi je bolja mixa pa probaj nju.. A ja planiram da uzmem ovu hipp pa da isprobam jer ne vjerujem da bez razloga zauzima toliki prostor na blogovima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam dosta pohvale za mixa kremu i prvom prilikom ju kupujem. Isprobaj hipp kremicu, nije skupa, a dobra je :)

      Izbriši
  2. Ja koristim Balea Beautiful Berries i moram reci da je veoma dobra! Draga tagovala sam te! :* http://lickanje.com/blog/liebster-award/

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja obožavam trackat Hippicu po rukama, još mi je nekako najbolja u tu svrhu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super usporedba i vrlo korisna posebno u ovo zimsko vrijeme.

    Ja sam nedavno potrošila ovakvu YR kremu, baš mi je bila odlična:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Teško je danas naći dobru kremu za ruke za relativno ok cijenu.

      Izbriši
  5. Hippica <3 ja ju volim za lice :D čak ju nanosim prije šminkanja svaki dan :D Nuxe krema mi predivno miriši i baš mi odgovara što se miris dugo zadrzava :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Drago mi je što ti Nuxe kremica odgovara, meni je baš žao što mi intenzitet mirisa toliko smeta jer mi je super krema :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš to što si rekla, i ja postanem nervozna kad su mi ruke i usne suhe, ma i lice, baš me takve stvari čine nervoznom!! I ja nosim kremu u torbi, ali imam samo jednu, Baleinu od kamilice. I baš sam neki dan bila s frendicama i mazala svako malo ruke (tipa poslije wc-a, odmah su suhe nakon pranja ruku) pa sam dobila komentar da što se stalno mažem i kak mi se da stalno toliko mazuckati (zbog bloga sad imaju dojam da se ja stalno mazuckam, to me iziritiralo, moram se požaliti :D).. Meni je ova Baleina s bobicama groznog mirisa, baš je onako sintetičan miris. A mojoj sestri je super baš miris. Pa eto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukusi su različiti :) Ja mažem ruke skoro nakon svakog pranja, jer mi sapun u kombinaciji s hladnoćom jako isuši ruke. A to za zafrkavanje kolegica ima i kod mene, meni su rekle da su mi ruke suhe jer ih stalno mackam i da je to začarani krug :D

      Izbriši
  8. Nisam niti jednu od ovih probala, ali i ja kao i ti uvijek moram imati po nekoliko kremica. Trenutno koristim LRP koju sam dobila i super mi je, nedavno sam potrošila Biobaza kremu za ruke koja mi je isto bila prva liga, ali najnajnajdraža krema za ruke je L'Occitaneova karite krema, to je nešto divno, ali i skupo... Probat ću ovu YR definitivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LRP moram probati, slušam same pohvale o toj kremi :) L'Occitaneova karite ♥

      Izbriši