ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Što ponijeti na izlet u prirodi?


Proljeće nam je došlo, priroda se probudila, a dolaskom lijepog vremena sve više vremena provodimo u prirodi. Kako nam se bliži Praznik rada, koji većina nas obilježava odlaskom u prirodu i roštiljanjem, ovaj post je jedna vrsta podsjetnika što nam se sve treba naći u ruksaku bez obzira je li riječ o jednodnevnom izletu ili noćenju u prirodi.

1. Krema s zaštitnim faktorom
Kako mi je odlazak u prirodu za Praznik rada prvo veće izlaganje suncu, obavezo nosim kremu za sunčanje i to s visokim spf faktorom jer ne želim izgledati kao da sam se ja pekla na roštilju :)

2. Prva pomoć
Među prvu pomoć mi spadaju flasteri i sredstva protiv uboda insekata, pogotovo protiv uboda komaraca koji me inače jako vole grickati.

3. Kozmetika
Kad idem na izlet uvijek imam minimalno šminke na licu, malo pudera, rumenila i maskaru, ali volim ponijeti neseser s nekoliko sitnica jer ukoliko s dogodi da nakon izleta poželimo otići među ljude (na cugu u grad) ne želim biti nespremna. U malom neseseru imam preklopno ogledalo, maskaru, ruž, balzam za usne, kremu za ruke, češalj, gumicu za kosu i dezodorans.


4. Odjevni predmeti
Ako ste mislili da nosim poseban kofer s odjećom, moram vas razočarati jer nosim sam rezervnu majicu u slučaju da se dogodi da se jako uznojim ili da se zaflekam, prije ovo drugo jer sam tome sklona. Iako nisu odjevni predmeti, nego dodaci, svrstat ću sunčane naočale i kapu/šešir pod ovu kategoriju. To su također predmeti bez kojih ne mogu na izletu.

5. Ostalo
Tu bih svrstala bocu vode, bez koje ne idem nigdje, deku, papirnate i vlažne maramice, novčanik, žvake i naravno fotoaparat.

Mislim da nisam ništa izostavila u nabrajanju te još samo da nas vrijeme posluži i dobra zabava je zagarantirana.





Što vi nosite na izlet? Nosim li ja puno stvari?

Broj komentara: 19:

  1. Mislim da ove godine ne idem na izlete, muž mi ide u đir brodom s muškima, meni to u ovom stanju ne odgovara. :D Nadam se samo da će te poslužit lipo vrime! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vremenska prognoza nije idealna, ali vidjet ćemo :D A tebi je ova godina opravdana :D

      Izbriši
  2. Ja sam uz sve navedeno uvijek imala i iglu i konac, uvijek dobro dodje u raznoraznim glupavim situacijama. Pinceta takodjer, za krpelje i trnje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš mi je simpatičan ovaj post :D Inače ne volim izlete u prirodi, strašno se bojim buba i zmija i kojekakvih živina :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pri tom mislim na noćenje i višednevno kampiranje :D

      Izbriši
    2. I ja imam svoje strahove, ali o tome sam planirala pisati jednom drugom prilikom, a kad sam u društvu pokušavam to ignorirati i kontroliram se da ne vrisnem pa mi je to dobro suočavanje sa strahom :D

      Izbriši
  4. Rijetko idem u prirodu za što mi je jako žao, morat ću negdje otići pod hitno! A ponijela bih skoro sve kao i ti, volim bit opskrbljena barem osnovnim stvarima jer nikad ne znaš kaj ti može zatrebati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prokleta kiša mi je poremetila sve planove za praznik :D mislim da je ovo što ni nabrojala baš ono osnovno, ne pretjeruješ + jedno janje. :Đ šalim se, naravno, ne bih ga pojela ni za šta na svijetu xD
    Nadam se da je kod vas barem malo ljepše vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas je sunčano i toplo, ali za praznik najavljuju ružno vrijeme i da će zahladiti. Ako bude ružno vrijeme, bit će roštiljanje u dvorištu i druženje ili samo nekakva cugica :D Najvažnije je biti u dobrom društvu :)

      Izbriši
  6. Nažalost ne idem u prirodu na više dana, ali mislim da si sve pokrila. Komarci su postali toliko dosadni da se ne trebaš maknuti iz sobe i bit ćeš na točkice :( ali tu pomaže lavandino ulje <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još probala s lavandinim uljem, hvala na savjetu :D

      Izbriši
  7. odličan post :)
    jasan i sežet pregled svega što jednoj curi treba, kod boravka na otvorenom :)
    većinu stvari i sama nosim, osim rezervne majce, ali i to bi mogla početi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Ja sam šeprtlja pa često znam biti uflekana :D

      Izbriši
  8. E svaka čast, odličan post! Ja ponesem samo kreme sa spf, a pola toga kupujem putem :D

    OdgovoriIzbriši
  9. sve navedeno nosim i ja,i još bih dodala - knjige :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Knjige nosim obavezno, ako ću negdje prespavati, a ako idem samo na jedan dan ili popodne ne nosim jer ću biti partibrejker :D

      Izbriši