srijeda, 4. lipnja 2014.

Avon sprej za fiksiranje make upa

Kada se u Avon katalogu pojavio sprej za fiksiranje nitko nije bio sretniji od mene. Sjetila sam se samo prošlog ljeta i potrage po cijelom gradu za sprejem za fiksiranje kojeg nisam pronašla pa sam umjesto njega kupila puder za fiksiranje, ali nije to to.

Avon fiksator dolazi u jednostavnoj crnoj ambalaži od 125 ml u bočici s raspršivačem. Koristi se tako da ju udaljite od lica 20 – tak centimetara i špricnete lice nekoliko puta pri čemu naravno zatvorite oči. Nakon špricanja lice je mokro nekoliko minuta i imate osjećaj da će se sva šminka otopiti, ali naprotiv, nakon što se fiksator upije, lice dobiva jedan lijepi kompaktni izgled. Prvih pola sata nakon nanošenja fiksatora, imala sam osjećaj zatezanja, koji mi mogla opisati kao da sam imala masku na licu, ali taj osjećaj je popustio nakon nekih pola sata i onda sam zaboravila da ga imam na licu.

Fiksator sam koristila nekoliko puta kada mi je bilo potrebno da mi make up što duže izdrži na licu i to je odradio. Nisam ga nanosila za cjelonoćno tulumarenje, nego kada sam na poslu bila cijeli dan i produžio mi je trajanje make upa za nekoliko sati, odnosno kada sam došla kući nisam izgledala kao da uopće nemam šminku na licu.
Sastav: Aqua, PVP, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Disodium Edta, Lecithin, C12-15 Alkyl Benzoate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Beta Carotene, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil.

U sastavu vidimo alkohol na visokom mjestu tako da nije dobro koristiti ovaj fiksator svaki dan da vam ne bi isušio kožu. Kako ja imam masnu kožu, alkohol mi u neki proizvodima zna i goditi, ali sam uvijek na oprezu. Te samo da napomenem, da alkohol u spreju za fiksiranje nije ništa čudno jer ne znam za fiksator u spreju bez alkohola.
Na oprezu s ovim fiksatorom trebaju biti i trudnice jer sadrži retinil palmitat i beta karoten, odnosno vitamin A jer veći dnevni unos od preporučene doze može prouzrokovati ozbiljna oštećenja ploda.

Fiksator možete pronaći u Avon katalogu, a puna cijena mu je oko 50 kn, a često se može pronaći u katalogu na akciji.


Jeste li probale Avon sprej za fiksiranje make upa? Koji fiksator koristite?

Broj komentara: 19:

  1. Uuuuuuuu, trebalo bi imati fiksator za posebne prilike!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne koristim fiksatore u spreju, radije neki dobar primer onda kada mi zaista treba. Obzirom na visok postotak alkohola ja bih ga preskocila, jer mi je koza sklona dehidraciji i osjetljiva. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za trajanje make upa meni je najbolja kombinacija dobar primer i fiksator :D

      Izbriši
  3. Probala sam ga, ne privlači me da ga kupim, jer se baš osjeti miris alkohola, ali bih morala potražiti neki fiksator, jer se ljeti sva topim :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad budeš kupovala pazi, jer ako ti ne odgovara alkohol u sastavu teško da ćeš naći fiksator koji ti odgovara, jer je alkohol u fiksatoru normalna stvar :D

      Izbriši
  4. Koristim Skindinaviju koju sam prvenstveno uzela da mi se lice toliko ne masti, ali tu mi baš nije pomogla dok je kao fiksator ok. Ali iskreno i zaboravim ju koristi i nekako prednost dajem dobrim bazama:| Ovaj Avonov me zbog alkohola uopće ne mami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skindinavija je jako hvaljen fiksator, ali koliko znam i on ima u sastavu alkohol :D

      Izbriši
    2. Bit će da ju zato tako rijetko koristim:^O

      Izbriši
  5. u super mi zvuči ovaj fiksator.. baš sad kad nam dolaze ljetni dani, treba mi ovako nešto :)
    kako i sama imam masnu kožu, i meni taj alkohol ne smeta-.. naravno ako ne pretjeram svaki dan.. a mislim da ovaj proizvod i nije namjenjen da ga se svaki dan stavlja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovaj fiksator prava stvar i povoljan je :D A kako ti imaš slične probleme s kožom kao i ja, mislim da bi ti odgovarao :D

      Izbriši
  6. Ovo mi se čini kao nešto što ću preskočiti, jer moja koža je površinski masna ali se zna isušiti za čas, tako da ako bih ovo stavila bojim se da bi mi se nos mogao početi perutati ispod make upa što izgleda vrlo ružno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam problema s perutanjem, ali razumijem problem :D

      Izbriši
  7. Isprobala sam mnoge i mogu reci da mi je ovaj odličan iako ne koristim često. Za malo novca čisto super odradi svoj posao.

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam ga i ja, makar nisam ga još detaljno isprobala da mogu reći svoje dojmove...
    Iskreno, uopće ga se ne sjetim staviti :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ga koristim rijetko, samo za posebne prigode, a kako dolazi sve toplije vrijeme, sve ga se češće sjetim :D

      Izbriši