četvrtak, 21. kolovoza 2014.

eBay set make up kistova

Za ovu recenziju je bilo dosta interesa pa sam odlučila napraviti poseban post o kistovima kupljenim na eBayu. Kistovi su kopija MAC kistova, a kako ne posjedujem ni jedan MAC kist ne mogu uspoređivati pa ću se bazirati samo na kistove o kojima pišem. Naručila sam ih kod ovog sellera za cijenu od 12,25$, što bi bilo oko 70 kuna, što je i više nego povoljno, a iz Hong Konga su mi stigli za oko dva tjedna.

Kistovi dolaze u nekoliko boja, ja sam se odlučila za ovu tirkiznu, koju inače nazivaju zelenom, iako meni to nije ni z od zelene, ali dobro :) Pakirani su u simpatičnu torbicu od umjetne kože koja je idealna za pakiranje kistova kada se negdje putuje. U setu se nalazi dvanaest kistova, četiri velika i osam malih. Nisam pronašla informaciju od kakvih su kistovi materijala (dlake), ali koliko vidim ima kistova i od prirodnih i od umjetnih vlakana. Kao i u svakom setu postoje kistovi koji su odlični, kao i oni koji to baš i nisu.

Među velikim kistovima nalaze se: veliki kist za puder, bockalica, kist za rumenilo/konturiranje, plosnati kist.

1. Veliki kist za puder se od svih kistova najviše linja, ali ništa strašno jer je u dosta pranja izgubio tek nekoliko dlaka. Ima gustu dlaku, srednje je čvrstoće i nije jako velik. Prvotno sam ga koristila za nanošenje pudera u kamenu i prahu, no za to volim veće i mekše kistove pa sam s njim nanosila rumenilo i tu se pokazao odličan.

2. Bockalica je najveće razočarenje jer je premekana i ima prerijetku dlaku te se s njom ne može nanositi tekući puder. Pokušala nam ju prenamijeniti i koristiti za nanošenje bronzera ili highlightera, ali nisam zadovoljna kako to radi.

3. Kist za rumenilo/konturiranje mi je najdraži kist iz cijelog seta. Guste dlake, dovoljno je čvrst za nanošenje i blendanje rumenila, a također je izvrstan za konturiranje. Da se može posebno naručiti samo ovaj kist, naručila bih još jedan.

4. Plosnati kist bi trebao biti za nanošenje tekućeg pudera, no ostavlja mi crte po licu. Ima gustu dlaku koja je previše savitljiva i nije za tu ulogu. Zapravo ne volim plosnate kistove i žao mi je što se u gotovo u svim setovima upravo oni nalaze.

Od malih kistova u setu se nalaze: kist za blendanje, kist za nanošenje sjenila, veliki i mali kosi kist, ravno rezani kist, tanki kist za tuš, mali kist i kist za ruž.

5. Kist za blendanje je još jedan kist koji mi se jako sviđa. Dovoljno je gust, mekan i odlično blenda.

6. Kist za nanošenje sjenila ima dovoljno dugu mekanu dlaku i solidno se s njim nanosi sjenilo, iako se ne bi žalila da mi je dlaka malo čvršća.

7. Veliki kosi kist sam koristila za nanošenje sjenila te za njega vrijedi isto što i za kist za nanošenje sjenila, a to je da bi bilo bolje da ima malo čvršću dlaku.

8. Mali kosi kist trebao bi biti kist za popunjavanje obrva, no nije dovoljno čvrst za to, ali mi se pokazao dobar za nanošenje sjenila u pregibu oka.

9. Ravno rezani kist je idealan za nanošenje sjenila uz korijen trepavica i to obavlja odlično. Ima guste i čvrste dlake i jedan mi je od dražih kistova iz ovog seta.

10. Tanki kist za tuš nisam puno koristila jer ne nanosim često tuš na oči. Kist je precizan, ali ostavlja dosta debelu liniju na očima.

11. Mali kist je čvrst, zaobljen na vrhu i pravi je mali multipraktik. Nanosila sam s njim sjenilo u unutarnjem kutu oka, razmazivala olovku, a može se s njim i nanositi tuš.

12. Kist za ruž je plosnat i čvrst i s njim se sasvim pristojno može nanijeti ruž na usne. Ima i nastavak koji može poslužiti kao produžena drška, a može i poslužiti kao poklopac za kist ukoliko ga želite ponijeti sa sobom u torbici.

Sve u svemu ovo je jedan solidan set kistova za više nego povoljnu cijenu, a još i dobijete lijepu putnu torbicu za kistove.

Jeste li kupovali kistove s eBaya? Kako ste zadovoljni s njima? Kako vam se sviđa ovaj set make up kistova?           

Broj komentara: 50:

  1. Imam i ja ovakav ljubičasti, davno sam pisala o njemu, sasvim solidni kistovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kistovi su solidni i sviđaju mi se što su u boji :)

      Izbriši
  2. Presladak je set :) Možda nije najkvalitetniji ali će poslužiti. Ja sam sa alexpress.com poručivala četkice za male pare i uglavnom sam zadovoljna. Poslednja kupovina mi je bila baš sa ebuy-a i uzela sam divan organizer za ruževe, isto za male pare i još neke sitnice. Ne smem više ni da gledam tamo, sve mi treba :) Lidija
    E, da, pljosnatom četkom možeš nanositi maske na lice, meni uglavnom tome služe ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ne zaboravim nanositi masku za lice plosnatim kistom, onda to bude da počnem s kistom, a završim prstima :D Baš ću proučiti što ima alexpress.com :)

      Izbriši
  3. Precakan je set, samo se ja bojim nekako da porucujem sa interneta.. :/ :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam i ja taj strah, no onda sam ga prelomila i sad sam jako blizu ovisnosti jer volim naručivati s interneta :D

      Izbriši
  4. imam isti takav tirkizan samo su moji s rozim drškama :) onaj kist za konturiranje je stvarno odličan, i kist za puder, za sjenila, jedino mi onaj za blendanje nije nešto, ali možda sam ja dobila loš primjerak. onaj koso rezani kist ne znam za što koristiti, stvarno nije za obrve, i bockalica je katastrofa, ostali su skroz ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Solidan set i mislim da se samo za kistove koji su u njemu dobri i torbicu isplati kupiti :D Žao mi je što tvoj za blendanje nije baš najbolji, ali zna varirati kvaliteta od seta do seta, odnosno od kista do kista :D

      Izbriši
  5. Svidja mi se ovaj set, pogotovo zato sto je plav. :D Ja trazim sebi neke malo kvalitetnije cetkice, ali da odgovara mom budzetu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, moja žena, i mene ju upravo privukla boja, volim plavo :D Nadam se da ćeš pronaći kistove koji ti odgovaraju :)

      Izbriši
  6. Sviđa mi se izgled kistova :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako,jako dugo mi se nalazi ovakav ljubičasti set u košarici....i nikako da se odlučim za kupnju. Iako, imam u planu naručiti jedan drugi set prije njega, pa ćemo vidjeti. Kistove sa Ebayja sam naručivala sigurno nekih desetak puta, i upravo to što kažeš, ima iznenađujuće dobrih, a opet ima i onih koji su katastrofalni. Među bolje bih svakako uvrstila kopije Nars kista - u crnoj i bijeloj verziji. Imam obje i to su mi vjerojatno jedni od najdražih za rumenilo i bronzer :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko mi je drago čuti da su kopije Nars kista dobre jer sam ih također gledala :D Tako da su na redu kod iduće kupovine :) Mislim da je odličan prosjek kada se u setu kistova od 70 kn nađe nekoliko koji valjaju, a za ostale će se već nekako naći zamjena :D

      Izbriši
  8. svaka čast na ovom postu i slikama :D
    čini se kao praktičan set, žao mi je što bockalica nije nešto, jer sam se po prvim slikama njoj najviše veselila
    plosnate kistove ja volim, pa bi ovaj vjerojatno poslužio
    od ovih malih kistova bih vjerojatno svaki iskoristila za nešto, pogotovo kist za blendanje, mislim da njih nikad dosta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Iskreno, i ja sam se bockalici jako veselila, ali je totalno neupotrebljiva :) Sve kistove iz seta sam nekako iskoristila, a s bockalicom ne znam što da radim :)

      Izbriši
  9. bas neki dan sam razmisljala da li da uzmem ovaj set, samo sam ja zeljela u crnoj boji i tako mislila mislila, i odlučim se za nesto drugo, ali vidim da su solidni kistovi pa mozda ih i narucim slijedeci put... moram samo da dodam da mi bockalica ocajno izgleda, ali dobro sta je tu je.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je set solidan, osim bockalice, ali za 70 kn, mislim da je to dobar prosjek :D

      Izbriši
  10. Meni treba neki set kistova pa ću najvjerovatnije uzeti ovaj, početnik, šta ću :')

    OdgovoriIzbriši
  11. meni se ne sviđaju, baš mi loše izgledaju... srećom se bar neki daju iskoristiti, kistova nikad dovoljno, tko još ima volje prati ih svaki dan ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni se sviđa ova torbica, štoveć koju si dobila uz njih, čini se čvrsta i vjerojatno bi poslužila i kod mene. Vidim da imaš zamjerke na većinom svaki kist iz ovog seta pa ga vjerojatno ne bih uzimala, a priznajem da mi nije nikako ni na ebayu privlačan. Ja sam si napikirala onaj set koji kopira Everyday minerals kistove koje svi hvale, a o kojima je i Mell pisala tako da ću se vjerojatno ubrzo odlučiti za kupnju jer sam u tom setu našla dosta zanimljivih kistića, a slične je cijene kao i tvoj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam za taj set i ima stvarno dobrih kistova u njemu, a povoljan je :D

      Izbriši
  13. škicam ja dugo taj set,više mi se sviđa ta torbica i boja,nego što bi me ti kistovi i poslužili jer vidim da je samo par njih ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Torbica je zakon, a dosta je čvrsta, tako da se neće raspasti nakon nekoliko nošenja na putovanje :D

      Izbriši
  14. Joj to čudo u kojem su kistovi došli mi toliko treba, da bih ga i bez kistova platila 12$. Spas za putovanja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Testirala sam torbicu i je, spas je za putovanje :D

      Izbriši
  15. Sad sam konvertovala,stvarno je jeftin set. Nego ja nešto ne volim preko interneta,a ni ne razumem se u ta poručivanja i plaćanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jako dugo nisam kupovala s interneta, a onda sam si u banci napravila karticu samo za kupovinu intenetom i na nju stavim novca koliko mi treba, bez straha da mi netko ne počisti račun :D Nije ništa teško, sve je stvar prakse :)

      Izbriši
  16. Meni se najviše sviđa tubica u kojoj dolazi i super mi je ova tirkizna boja :) Za tu cijenu vjerujem da su ok, pogotovo ako ih često nosiš na put pa je ovo super praktično. Možda bi ti i bockalica mogla poslužiti za rumenila da ne skuplja prašinu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene je privukla tirkizna boja :D Nisam probala s bockalicom nanositi rumenilo, ali budem :D Hvala na prijedlogu ;)

      Izbriši
  17. I ja cestitam na uspjesnom slikanju i super postu hehe :) djeluju kao ok kistovi, ja isto koristim ebay replike RT-a tako da pouzdano znam da su kistovi sa ebaya super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Drago mi je čuti da su replike RT-a dobre, jer ih planiram isprobati jednom prilikom :D

      Izbriši
  18. puno puta sam kupovala kistove sa ebaya i bilo je dobrih i manje dobrih ali za tu cijenu nigdje drugdje se ne mogu naci povoljniji :) zato pozdravljam ovaj set kistova, a pogotovo zbog torbice koja je cudo :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Gotovo svi kistovi su mi s Ebayja i sa svima sam zadovoljna. Osim s onim za nanošenje tekućeg pudera, bockalicom, ja sam ga kupila pojedinačno, ali užasno je loš, kao i tvoj. Gledala sam i ovaj set, ali nekako mi bolje kupiti pojedinačno ili u setu od 4-5, jer onda dobijem ono što stvarno trebam. Ugl, s obzirom na cijenu, ebay kistovi su odlični!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš pravo, više se isplate kistovi s eBaya kupovati posebno jer možeš kupiti točno ono što ti treba. Uzela sam ovaj set prvenstveno zbog boje i torbice, a sad ću po potrebi kupovati pojedinačno :D

      Izbriši
  20. Ja imam taj rozi set :D Uglavnom smo istog mišljenja. :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja sam ga još davno mislila naručiti, no uvijek odustanem zbog ZOEVA kistova koje kupujem već više od godinu dana, pa ni njih nikada ne naručim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš naručiti, bit ćeš zadovoljna :D

      Izbriši
  22. Predobra boja kistova, a posebno mi se sviđa metalik dio :) S Ebaya imam onaj kabuki set što je kopija Sigminih kistova. Začudo, kineski su , ali odlični..gusti, mekani, dobro rade svoj posao. Inače nisam fan ovakvih velikih setova već više volim kupovati kistove pojedinačno. No ovo može biti jako praktično onome tko baš i nema toliko kistova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da je kistove bolje kupovati pojedinačno jer se onda kupi samo ono što nam treba, a i manje su šanse za loše kistove :D Gledala sam taj kabuki set i dvoumila sam se između njih i ovih mojih :D

      Izbriši
  23. samo jednom sam uzela kistove sa ebaya i to eco tools, i sa njima sam jako zadovoljna dok kopije sigme i ostalih ne kupujem. od sigme sam mislila uzet samo dva kista zasebno za koja se nadam da ce se isplatit unatoč njihovoj cijeni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigma kistove svi hvale, tako da se nadam da će i tebi odgovarati :D

      Izbriši
  24. Nisam ovo smjela vidjeti, imam previše kistova

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sebi kažem da imam previše kistova, a kad nešto naručim, onda se tješim da kistova nikad dosta :D

      Izbriši
  25. ja imam sličan set, samo s manje kistova, i skroz sam zadovoljna za cijenu :) meni je super kist za rumenilo i kistovi za sjenila (veliki kosi i "obični) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za tu cijenu su odlični :D Kist za rumenilo mi je jedan od najdražih :)

      Izbriši