srijeda, 26. studenoga 2014.

Uriage micelarna otopina

Moj prvi susret s Uriage proizvodima je upravo ova micelarna otopina. Micelarna mi je stigla u paketu razmjene s dragom Teodorom s bloga Lolin svet u kojem se našlo još puno divota.

Uriage micelarna otopina dolazi u čvrstoj plastičnoj ambalaži s plavim poklopcem koji kada ga zatvorim napravi klik tako da smo sigurni da je micelarna stvarno zatvorena. Ambalaža je kao i kod većine micelarnih prozirna pa možemo vidjeti koliko smo potrošili, odnosno koliko nam je proizvoda još ostalo. Pakiranje moje micelarne je 500 ml, a može se naći i manje pakiranje od 250 ml. Rok trajanje je devet mjeseci.
Uriage micelarna je namijenjena čišćenju lica normalne do mješovite kože osjetljive kože. Iako je moja koža masna, ova micelarna mi savršeno odgovara, a mislim da bi i odgovarala osobama sa suhom kožom jer je izraziti blaga. Uriage micelarna otopina sadrži Uriage termalnu vodu koja izvire u alpskom dijelu Francuske koja je bakteriološki čista, fiziološkog ph 6,8 i prirodno je izotonična, sadrži visoku koncentraciju mineralnih soli i elemenata u tragovima, umiruje hidratizira, djeluje protualergijski i protiv slobodnih radikala, pospješuje cijeljenje i djeluje protuupalno. Osim Uriage termalne vode micelarna sadrži blage surfaktante i ekstrakt nara. Ne sadrži parabene, alkohol, hiperalergena je i oftalmološki ispitana na osobama s osjetljivim očima i osobama koje nose kontaktne leče.

Sastav: Aqua, Uriage Thermal Spring Water, Polysorbate 20, Butylene Glycol, PEG – 6 Caprylic/ Capric Glycerides, Cetrimonium Bromide, PEG – 40 Hydrogena, Ted Castor Oil, Polyaminopropyl Biguanide, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Glycerin, Punica, Granatum Fruit Extract.
Uriage micelarnu otopinu koristila sam za skidanje šminke prije večernje njege i ona taj posao odlično obavi usprkos tome što je izrazito blaga za lice. Iako za skidanje okoloočnog make upa preferiram dvofazne skidače, zadovoljna sam kako ga ukloni ova micelarna te moram napomenuti da ja ne koristim vodootporni make up i ne znam kako bi se ponašala kod njegovog uklanjanja. Nakon skidanja make upa Uriage micelarnom nije potrebno umivanje, no ja imam osjećaj da mi je lice potpuno čisto tek kada se umijem, tako da koji god skiudač make upa koristim umivanje je kod mene must. Za skidanje make upa potrebne su mi 3 – 4 blazinice, po jedna za svako oko i jedna do dvije (ovisno što imam na licu) za skidanje pudera, rumenila... Ova miceralna je jedna od onih koje se sporije troše jer uz svakodnevno korištenje oko dva mjeseca potrošila sam malo više od pola, odnosno po mojoj procjeni mislim da će mi jedna bočica micelarne potrajati četiri mjeseca, što je više nego odlično.
Cijena jako varira jer sam na tri internet ljekarne naišla na tri različite cijene za 500 ml micelarne otopine: Sophia 208 kn, Ljekarna Coner 219 kn i eLjekarna.hr 178, 75 kn i tamo je trenutno na akciji pa je možete kupiti za 160, 88 kn.

Koristite li micelarne otopine za skidanje šminke? Koja je vaša najdraža micelarna otopina?


Broj komentara: 20:

  1. Zvuči odlično,sviđa mi se što dugo traje. Taman sam završila sa Afrodita micelarnom tako da mi treba nova svakako. Cijena mi je malo velika nažalost :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se post, super recenzija :) Koristila sam jedino Bioderminu micelarnu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :) Bioderma micelarna mi je odlična :D

      Izbriši
  3. Da, steta za cijenu, malo je visoka za jednu micelarnu. Moze se naci dosta povoljnijih apotekarskih...
    Ja sam koristila Biodermu sebium, Biodermu abcderm, Avene i sad LRP. Jedino mi se od svih Avene nije svidjela...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za cijenu :) Bioderma sebium mi je odlična micelarna :)

      Izbriši
  4. Zvuči mi super. Taman sam blizu kraja sa corine micelarnom i mogla bi isprobati ovu jer baš volim uriage proizvode. Ja isto kao i ti svejedno umivam lice nakon što ga očistim sa micelarnom :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ova micelarna deluje jako fino i luksuzno. Ali kada malo bolje razmislim potpuno isti posao mi obavlja i Mixa koju trenutno koristim a mnogo je jeftinija :) Sada kada sam navučena na micelarne, neću se zaustaviti samo na jednoj :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mixa micelarnu nisam još probala, ali čula sam dosta pohvala :D

      Izbriši
  6. Ja sam skoro kupila moju prvu, Garinerovu miceralnu i jako sam zadovoljna. Postala sam zavisna od nje :D... Završi mi sav posao oko čišćenja lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago što ti se sviđaju micelarne :D Garnier micelarna mi je najbolja micelarna drogerijskog tipa :)

      Izbriši
  7. Cijena malo visoka,ali ako tako dugo traje isplati se:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isplati se ponekad počastiti ili ju usnajpati na nekoj akciji :D

      Izbriši
  8. Koristim Garnierovu i Bourjois, i nekako mi je Bourjois bolje sjela, kao da mi bolje skine tvrdokorni makeup haha, ali dobre su jedna i druga. Super su mi micelarne jer stvarno dugo traju i nemaju onih parfema kao mlijeka i opet su nekako na bazi vode pa mi nije lice poslije svo slijepljeno (iako ga ja isto umijem, ali opet mlijeko mi je kao da sam ga kremom namazala)...
    Za ovu jos nisam cula, dosta je skupa, ali vjerujem ti da je dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bourjois nisam probala, dok mi Garnierova odlična :D Također ne volim skidati make up mlijekom za čišćenje baš zbog tog ljepljivog osjećaja koji spominješ :D

      Izbriši
  9. Imala sam priliku isprobati Uriage proizvode i zato vjerujem da je i ova micelarna dobra. Ja se ipak držim Bioderme jer sam zadovoljna omjerom cijene i kvalitete :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jel mi vjeruješ da sam isprobala 90 posto micelarnih a nikada Uriage?? Volim ovaj brend, sigurna sam da je odlična, najvađžnije je da ne isušuje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vrijeme je i za Uriage micelarnu :D Jako sam zadovoljna s njom, iako je skuplja, dugo mi traje i baš godi mojoj koži :D

      Izbriši