nedjelja, 21. prosinca 2014.

Mini recenzije # 2 (Balea, Avon, p2, Cosmavant)

Kada sam prvi put pisala mini recenzije, sviđale su vam se pa sam odlučila napisati još koji takav post. Ovaj post planiram napisati već jedno duže vrijeme, no ovih dana sam jedva stizala disati jer mi se nakupilo dosta toga, što na poslu, što privatno, no sad se malo raščistilo pa sam se uhvatila pisanja. U mini recenzijama pisat ću o četiri proizvoda za kojih nemam dovoljno materijala za veliku recenziju, no mislim da ih svakako treba spomenuti.


Regeneratori za tijelo postali su pravi hit, tako je i Balea izbacila svoje regeneratore ili balzame za tijelo koji se primjenjuju pod tušem. Mislim da Balea ima dva regeneratora za tijelo plavi i ovaj u pakiranju boje breskve o kojem ću vam pisati. Prvo što sam primijetila kod ovog regenaratora da je pakiraje od 400 ml, odnosno da je veći od Niveinog. Ima blagi miris, lako se dozira i nanosi na kožu. Sadrži uljnu komponentu i namijenjen je suhoj koži, a kako je moja koža tijela normalna i meni je ovaj regenerator odgovarao, mislim da bi osobama s izrazito suhom kožom bio preslab, odnosno da bi trebali koristiti još neku dodatnu hidrataciju. Koristi se kao i svi regeneratori pod tušem, na mokru kožu, ostavi se nekoliko sekundi i ispere. Osobno volim regeneratore za kožu jer ih koristim kad sam u nedostatku vremena, a želim koži pružiti potrebnu hidrataciju. Probala sam i Nivea Shower Body Milk Smooth Sensation (recenzija) koji je također dobar, ali mislim da se ovaj Balea regenerator više isplati kupiti jer za 19,90 kn dobijete 400 ml proizvoda.

Avon Planet Spa proizvode volim koristiti u svojim nedjeljnim spa trenucima. Kada je izašla nova India Intensity linija morala sam je probati. Linija sadrži ulje sandalovine i sezama i miriši genijalno. Mene miris asocira na parfem Coty Exclamation, mislim da će se nešto stariji sjetiti bijele bočice s crnim uskličnikom J Liniju čine piling za tijelo, losion za tijelo i maska za lice o kojoj će biti riječi u ovom postu. Riječ je o maski za učvršćivanje lica koja se nanosi na lice i vrat i nakon 15 minuta se opere s lica. Maska odlično radi svoj posao i lijepo mi očisti pore te se dobro slaže s mojom masnom kožom, no ima jedan veliki nedostatak, ostavlja boju na licu. Maska je narančaste boje i nakon što ju operete s lica, lice ostaje blago narančasto. Tu narančastu boju uklonim micelarnom, ali nije mi to baš privlačno i mogu reći da ne znam što se dogodilo jer je Avon oduvijek imao odlične maske za lice. Osim boje koja ostaje na licu, ni sastav nije sjajan i zbog tih nedostatak mi je jako žao, jer je maska kao maska jako dobra i miriši predivno. Cijena maske je 75 kuna za tubicu od 75 ml, no često se može naći na akciji pa je i aktualnom katalogu možete kupiti za 35 kuna.

Sastav: Aqua, Kaolin, Propylene Glycol, Glycerin, Stearic Acid, Canola Oil, Cetyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Triethanolamine, Polysorbate 60, Imidazolidinyl Urea, Parfum, Disodium Edta, Methylparaben, Alcohol Denat, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Extract, Cl 77891, Cl 15510,            Cl 19140, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene.

p2 5in1 Perfect Finish puder u kamenu u nijansi 020 sand, istoj kao i njihov tekući puder o kojem sam pisala ovdje. Jedan je od boljih pudera u kamenu koje sam probala jer ne ostavlja onaj praškasti izgled nego se lijepo stapa s kožom. Na fotografiji vidite da mu je prekrivanje jako slabo, tako da ukoliko želite puder koji će prekriti vaše nepravilnosti, ovo nije puder za vas. Koristila sam ga u dnevnim kombinacijama kada sam željela ujednačiti ten i imati prirodan izgled s jako malo make upa te za matiranje tekućeg pudera gdje se također pokazao odličan. Iako ima slabo prekrivanje, nije puder koji će vam samo tako kliznuti s lica, npr. preživi znojenje na fitnessu J  Dolazi u elegantnoj kutijici od čvrste plastike s ogledalcem i spužvicom za nanošenje koja može poslužiti ako ste negdje vani i trebate napudrati nos J Za 9 g proizvoda potrebno je izdvojiti 4,95 eura, što bi bilo oko 38 kuna. Sastav ne piše na kutijici, a na p2 stranicama ne mogu pronaći ovaj puder i ne znam zašto se ne nalazi tamo jer koliko znam nije dio LE kolekcije.

Cosmavant Cristalli di Luce nalazi se u prozirnoj bočici s pumpicom od 50 ml i kao što vidite prozirna bočica nije baš fotogenična, ali je dobra jer vidite koliko ste proizvoda potrošili.  Riječ je o tekućim kristalima za kosu na bazi lanenog sjemena koji se koriste za njegu vrhova kose. Proizvođač kaže da je to intenzivni tretman za revitalizaciju, restrukturiranje i razmršivanje kose. Svi znamo da ispucalim vrhovima pomažu samo škare, no ovaj tretman koristim kako do ispucalih vrhova ne bi ni došlo. Ulje se lagano dozira zbog pumpice i koristim ga tako da ga na nanesem na vrhove oprane i osušene kose. Koristim ga nakon svakog pranja kose (kosu perem tri puta tjedno) i četiri pumpice su moja doza. Ova bočica će vam potrajati oko četiri mjeseca, a za nju je potrebno izdvojiti oko 50 kuna, no u Bipi često zna biti na akciji pa možete proći jeftinije. Obožavam ovo ulje, čak je skinulo i moj omiljeni Avon zeleni serum s trona. Ulje ne masti kosu, a vrhovi su zdravi, nahranjeni i mekani te ugodno miršu.

Sastav: Cyclomethicone, Dimethiconol, Linum Usitatissimun Oil, Parfum, Amyl Cinnamal, Xexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool, Buthylphenyl, Methylpropional.


Jeste li isprobali neki od ovih proizvoda? Kakvi su vaši dojmovi?


24 komentara:

  1. Ja imam suhu kožu i taj Balein plavi mi je super :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Je zanimljiva je, pogotovo što poslije izgledaš kao Indijanac :D

      Izbriši
  3. Trenutno koristim Balein plavi balzam i s obzirom na količinu nekako imam osećaj da se uopšte ne troši. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je ovaj trajao jako dugo i stvarno se isplati, a plavi moram probati :D

      Izbriši
  4. Baš me zainteresirao ovaj balea regenerator i definitivno ga planiram isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo ulje zvuči super, možda bacim oko na njega kad ću biti u Bipi :) Ali ono što me nasmijalo je to da maska ostavlja boju na licu xD To još nisam čula :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje je odlično :D Ni ja nisam čula da maska ostavlja boju na koži, ali sad sam to doživjela i nije baš najugodnije :D

      Izbriši
  6. Mene baš nisu oduševili ti balzami, jedan sam imala god dn :/
    A planet spa maske obožavam i kod ove i mene živcira što ostavlja boju. Kad sam je prvi put koristila pomislila sam wtf?!
    Imam i maslac za tijelo i ta linija stvarno predivno miriši :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Planet spa maske su odlične, a s ovom su stvarno zaribali :D

      Izbriši
  7. Mislim da ni meni ne bi bilo baš privlačno da mi maska ostavlja boju na licu :/ nadam se da ja od one moje ljubičaste neću poljubičastit :D Sve gledam, gledam ove p2 proizvode a nikako da še ukaže prilika da napokon isprobam nešto...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, baš me zanima kako će se tvoja ljubičasta maska ponašati :D Uvijek se rastužim kad shvatim da p2 proizvoda nema kod nas :(

      Izbriši
  8. i mene je zainteresirao ovaj balea regenerator, morat cu vidjet da probam =D

    http://watupkizzerandb.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. zanimljiv tip posta, ali i proizvodi :D
    zainteresirala si me za Balein regenerator za tijelo, jer sam uvijek u žurbi,, a nemam problema sa suhom kožom tijela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea regenerator je prava stvar za nas koji smo uvijek u žurbi, a i duugo traje :D

      Izbriši
  10. Poptis za Cosmavant Cristalli di Luce , stvarno je odličan, a nisam znala da je ova Avonova maska tako žuta??

    OdgovoriIzbriši
  11. Dobra ideja za ovako kratke recenzije :D
    Volim ova mleka za pod tuš, imala sam i Niveu čim se pojavila pa posle Baleu. Takođe, planet spa kolekcija od Avona je jako dobra i volim i nju, maskice su mi omiljene a imam od masline, peel-off i piling sa mineralima mrtvog mora, sve je super! Druga dva proizvoda nažalost nisam imala prilike da probam. L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ono kad ne znam što da napišem o proizvodu u velikoj recenziji, a želim nešto reći o njemu :D

      Izbriši
  12. I mene privlači ta Planet Spa linija otkako je izašla, a slažem se da miriše odlično :) ja još nisam našla na puder u kamenu koji preživi fitness :D taj je psoeban neki izgleda :D

    OdgovoriIzbriši