nedjelja, 12. travnja 2015.

Dvofazni odstranjivači za skidanje šminke oko očiju – usporedba

Unazad nekoliko godina na tržištu se pojavilo dosta sredstava za skidanje šminke, od raznih micelarnih otopina, gelova i pjena za umivanje do dvofaznih odstranjivača. Svaki brend ima svoje čistače i kako se u toj šumi proizvoda najbolje snaći? Kako sam ja u potrazi za svojim idealini dvofaznim odstranjivačem šminke oko očiju napisat ću vam svoje iskustva i usporediti pet odstranjivača koje sam isprobala.


Što su dvofazni odstranjivači? Dvofazni odstranjivači su sredstva za brzo i učinkovito skidanje okoloočnog make upa bez puno grebanja i rastezanja okoloočnog područja koje je izrazito nježno i osjetljivo. Zovu se dvofazni jer se sastoje od dvije faze: uljne i vodene te se njihovim miješanjem dobija emulzija koja izvsno otapa šminku.                               
Kome su namijenjeni? Namijenjeni su osobama koje nose vodootpornu šminku (maskaru, tuš, sjenilo) i žele ju brzo ukloniti bez ostavljanja tragova.  
Kako se koriste? Koriste se tako da se prije uporabe promućkaju kako bi se uljna i vodena faza izmiješale, a zatim se izmješana emulzija kapne na blazinicu. Blazinica se prisloni na kapak i drži se desetak sekundi kako bi se šminka otopila (bez trljanja po kapku) te nakon toga sva šminka ostane na blazinici.

Prije nego krenem na uspoređivanje dvofaznih odstranjivača moram napomenuti da ne nosim vodootpornu šminku i da su moja iskustva napisana iz te prespektive jer ne znam kako se odstranjivači ponašaju s vodootpornom šminkom. Dvofazni odstranjivači se također dosta brzo troše pa će vam bočica od oko 125 ml potrajati oko tri tjedna do mjesec dana, ovisno koliko često se šminkate, odnosno koliko često posegnete za dvofaznim odstranjivačem.

GARNIER MAKE-UP REMOVER 2IN1
Opis: Skida vodootpornu šminku bez ostavljanja tragova. Primjereno za osobe koje nose kontaktne leće. Osim što uklanja šminku djeluje njegujuće na trepavice. Oftalmološki je testiran.
Dojam: Nježan i učinkoviti dvofazni odstranjivač koji je uklonio cijeli okoloočni make up bez trljanja i iritacije očiju, baš kao što proizvođač obećava. Dolazi u bočici od 125 ml i lako se dozira. 
Cijena: 30,90 kn                                                                                               
Sastav: Aqua, Isododecane, Isopropyl Palmitate, Undecane, Arginine, CI 60725 / Violet 2, Citric Acid, Dipotassium Phosphate, Disodium Edta, Hexylene Glycol, Octyldodecanol, Octyldodecyl Xyloside, Polyaminopropyl Biguanide, Potassium Phosphate, Sodium Chloride, Tridecane (F.I.L. B 162099/2).

NIVEA DOUBLE EFFECT AUGEN MAKE-UP ENTFERNER
Opis: Brzo i temeljito uklanja vodootpornu šminku . Štiti i njeguje trepavice. Formula je obogaćena ekstraktom različka. Pogodan je za osobe koje nose kontaktne leće. Podnošljivost je oftalmološki i dermatološki potvrđena.                                                                        
Dojam: Iako iz Nivee kažu da je riječ o nježnoj formuli, neme je ovaj odstranjivač peckao n samom rubu kapka, odnosno kod korijena trepavica. Također zamjeram što je nakon tri četvrtine potrošenog proizvod ostao bez vodene faze, odnosno ostala je samo uljna faza. Uljna faza je solidno obavila posao uklanjanja make upa, no okoloočno područje je ostalo izrazito masno. Proizvod dolazi u bočici od 125 ml i lako se dozira.
Cijena: 33,90 kn                                                                                       
Sastav: Aqua, Isododecane, Cyclomethicone, Isopropyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Centaurea Cyanus Flower Extract, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, CI 60725, CI 61565.

BOURJOIS EXPRESS EYE MAKEUP REMOVER
Opis: Idealan je za uklanjanje vododotporne šminke. Oftalmološki je testiran.   
Dojam: Osim što mi ne ukloni dobro sav okoloočni make up, nego ostake uklanjam micelarnom, dolazi u bočici od 200 ml koja je jako nezgodna za doziranje te ima prevelik otvor iz kojeg izađe previše proizvoda.                       
Cijena: 39,90kn                                                                                                   
Sastav: Aqua (Water), Isohexadecane, Isopropyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Sodium Benzoate, Methylparaben, Tetrasodium Edta, Citric Acid, Ethylparaben,Cl 61565 (Green 6).

MIXA BI-PHASE CLEANSER OPTIMAL TOLERANCE

Opis: Optimalno tolerantan dvofazni odstranjivač koji učinkovito uklanja vodootpornu šminku baz trljanja i idealan je za osjetljive kapke te osobe koje nose leće.Sadrži umirujući ekstrakt ruže. Formula je napravljena pod liječničkim nadzorom.                                                                 
Dojam: Odstranjivač za koji nemam ni jednu zamjerku. Odlično uklanja šminku, nježan je prema očima i lako se dozira. Dolazi u bočici od 125 ml.     
Cijena: 34,90 kn                                                                                             
Sastav: Aqua, Isododecane, Isopropyl Palmitate, CI 61565 / Green 6, Dipotassium Phosphate, Hexylene Glycol, Poloxamer 184, Polyaminopropyl Biguanide, Potassium Phosphate, Sodium Chloride (F.I.L. B54234/1).

L'OREAL GENTLE EYES AND LIPS MAKE-UP REMOVER

Opis: Namijenjen je uklanjanju vodootporne šminke s područja očiju i usana. Oftalmološki je testiran.                                                                       
Dojam: Odstranjivač odlično uklanja šminku s očiju, no nije tako nježan prema očima kao što proizvođač navodi. Nije mi izazvao peckanje, ali nije bilo ni daleko od toga. Dolazi u bočici od 125 ml koja je četvrtasta i to je razlog nepreciznog doziranje jer proizvod ne završi samo na blazinici, nego i svugdje okolo.                                                                                          
Cijena: 41,90 kn                                                                                                
Sastav: Aqua / Water, Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Isopropyl Palmitate, Sodium Chloride, Dipotassium Phosphate, Poloxamer 184, Potassium Phosphate, Panthenol, Polyaminopropyl Biguanide, Cl 61565 / Green.

Zaključak: Moji favoriti su Mixa i Garnier odstranjivači koji uklanjaju šminku s očiju bez trljanja po okoloočnom području, a istovremeno su nježni i ne izazivaju mi nikakve iritacije. Također sam zadovoljna njihovom ambalažom jer se proizvod lako dozira, kao i pristpačnom cijenom.


Koristite li dvofazne odstranjivače za skidanje šminke s područja očiju? Koji je vaš najdraži?

Broj komentara: 35:

  1. Mixa i Bourjois nisam probala, za l'orealovu se slažem da je glupa ambalaža, ali je zato Nivea moj favorit. Mene ne pecka i ja volim kad je malo uljavo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da ti voliš Nivea odstranjivač, ali meni jednostavno ne odgovara :)

      Izbriši
  2. Afrodita dvofazni je pri kraju, zadovoljna sam, ali želim još da probam nekoliko :) U užem izboru su Mixa ili Garnier, a vidim nemaš ništa loše za njih reći, što mi je drago :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je drago čuti da si zadovoljna s Afroditinim jer njega želim isprobati :D

      Izbriši
    2. Da, dobar je, a kako ja uglavnom ne koristim mnogo šminke na očima meni je i više nego dobar :) Jedina mana koju ima je što neke jače maskare ponekad u grudvicama skida, posebno ako ima više slojeva. Ništa strašno, ali uzmi u obzir ;)

      Izbriši
  3. Garnier sam probala i super mi je, prezadovoljna sam. :) Kad ga potrošim probat ću neki drugi od navedenih :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam probala niti jedan dvofazni odstranjivač, ali mislim da ću isprobati ovj Mixin. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dvofazni odstranjivači su zakon :D Nadam se da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
  5. Garnierov je prvi koji sam probala, onda sam malo šarala i opet mu se vratila, stvarno radi svoj posao kako treba. Mixa nisam probala, on je idući na redu kad ovaj potrošim. Odličan post i usporedba!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* I meni je Garnier bio prvi kojeg sam probala :D

      Izbriši
  6. Moji favoriti su upravo Garnier i Mixa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Koristila sam Nivea i Mixa dvofazne odstranjivače. Mixa mi je odlična, a Nivea me pekla oko očiju kao i tebe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je pročitati da nisam jedina koju Nivea dvofazni peče jer već sam mislila da sam nekakav freak :D

      Izbriši
  8. super post, lijepo je vidjeti ovako vise proizvoda na jednom mjestu :) probala sam niveu i pekla me, napravila mi crvene kolutove oko ociju, ovaj garnier me isto pece, ocito mi ne pase formula, jedino mi je mixa taman :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što si pronašla nešto što ti odgovara :D

      Izbriši
  9. Od navedenih sam probala samo Niveu i Garnier, ali sad si me zainteresirala i za Mixu :D Nivea me isto pekla oko očiju, čak sam ga ponovno i kupila, valjda misleći kako to sve naprosto peče. Onda sam probala Garnier i sad sam valjda već na trećoj bočici i mislim da ću mu se stalno vraćati, uopće me ne peče za oči a dobro skida šminku! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnier i Mixa su mi favoriti, podjednako koštaju, učinkoviti su i što je najvažnije, nježni su prema očima :D

      Izbriši
  10. lijepa usporedba i svaka čast na trudu :D
    Koristila sam spomenuti Garnierov, Mixin i Bourjois odstranjivač :)
    najviše sam bila zadovoljna Mixinim i njega ću u budućnosti ponovo kupiti,, jako nježan a učinkovit,,, Garnierov mi je bio oke, ali sasvim solidan, ništa posebno, pa nemam želju za ponovnom kupnjom,,,
    Ovaj Bourjois me nije impresionirao kao ni tebe, a i nije baš najjeftniji,, bolja mi je njihova micelarna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Što se tiče Bourjois mislim da ću se držati njihove dekorative :D

      Izbriši
  11. Probala sam samo Nivein odstranjivač i slažem se sa tobom oko svega što si napisala, ali od kako su promenili pakovanje, pa i formulu, kako kažu, ja sam oduševljena. Mnogo bolje skida i ne pecka. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. ja sam nadobudno pred godinu-dvije kupila alverde dvofazni odstranjivač... isprobala ga, poslikala i bacila u smeće (lažem, mislim da je ipak poslužio kao prva faza pri pranju kistova) :D
    ne znam, navukla sam se na micelarne pa ih se držim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Micelarne su zakon te ih ja koristim u kombinaciji s dvofaznim :D

      Izbriši
  13. Probala sam Garnier i tu sam se i zaustavila hahaha. On mi je super, stvarno sam zadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najvažnije je da si zadovoljna i šteta je to kvariti :D

      Izbriši
  14. Mixa mi je bila ok, kao i garnier originalna formula. Sada sam htela da probam loreal ali ipak preskacem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni L'oreal nije ništa posebno, a možda tebi bude odgovarao, nikad se ne zna :D

      Izbriši
  15. Poat ko naručen za mene. Ja koristim micelarnu ili ulja za okoloočni makeup ali taman sam mislila nešto kupiti. Mislim da će izbor pasti na Mixu :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Do sad nisam koristila niti jedan dvofazni, za očni make up koristim Avonovo mlijeko/losion i baš ga volim... Super usporedba, ako mi ikad ovo moje dosadi, znam na koje moram obratiti pozornost. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Ja sam ih tek od nedavno počela koristiti i sad se pitam što sam čekala tako dugo :)

      Izbriši
  17. Koristim već drugu Nivea bočicu no zaintrigirala si me Mixom, iako sam sa Niveom dosta zadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nivea i ja nikako nismo našle zajednički jezik, iako znam dosta djevojaka koje ju obožavaju :D Mixa je nježna i dobro skida make up, tako da bi ti se sviđala :D

      Izbriši