nedjelja, 7. veljače 2016.

Diorskin Star Foundation

U Diorskin Star tekući puder sam se zaljubila čim sam ga prvi put vidjela. Nakon puno isprobanih uzoraka odlučila sam se za nijansu 012 Porcelain jer je najviše odgovarala mome tenu, a naručila sam ga preko feelunique.com stranice i iskoristila popust za Black Friday te me je puder izašao £26, što bi bilo oko 260 kn, a to je puno isplativije od kupovine u našim parfumerijama.


Diorskin Star je puder koji je inspiriran svjetlom, a glavna zadaća mu je da osvijetli put te je učini blistavom i ženu koja ga nosi učini zvijezdom. Sadrži pigmente koji neutraliziraju boju i nepravilnosti te kožu čini ujednačenom, bez crvenila i pigmentacijskih mrlja.

Ne znam koliko se nijansi ovog pudera može pronaći u našim drogerijama, ali ukupno ima devetnaest nijansi ovog pudera koje su širokog raspona od najsvjetlijih do najtamnijih i vjerujem da svako može pronaći pravu nijansu za sebe.

Kada već spominjem nijanse Diorskin puderi su osim različitim nijansama kože, namijenjeni i različitim podtonovima kože (0 – neutralan, 1 – topli i 2 – hladni). Djevojke svijetle puti (među kojima sam i ja) mogu birati između nijansi: 010 Ivori, 011 Creme i 012  Porcelain. Moj podton kože je topli i prema tome savršena nijansa za mene bi trebala biti 011, no nakon dosta isprobanih uzoraka odlučila sam se za nijansu 012 jer su ostale dvije oksidirale na mom licu što nikako nije lijepo izgledalo.
Ovo je jedna od lakših tekućih podloga, prozračna je na licu te nikako nećete imati onaj osjećaj maske. Prekrivanje je srednje, ali se po potrebi može nadograditi. Tekstura na prvu djeluje gušće, no nije te se lijepo stapa s kožom i nije zahtjevna za nanošenje, a najbolji efekt dobila sam nanošenjem ravno rezanim kistom. Ni beauty blender nije loš alat za nanošenje ovog pudera, no meni je nekako draže nanošenje kistom. Finiš mu je divan, onako glowy, onaj lijepi sjaj. Lijepo ujednači ten koji izgleda gotovo prirodno, ne uvlači se u pore, a naglašava li suhe dijelove ne mogu reći jer ih nemam. Miris mu je tipičan za Dior, cvjetni, ali ne zagušljiv, nego osvježavajući, meni je ugodan, ali s mirisima se nikad ne zna, a dobro je to što se ne zadržava dugo na koži, tako da vjerujem da nikome neće previše smetati.   
slika lijevo bez pudera / slika desno s puderom

Puder je namijenjen svim tipovima kože. Moja koža je masna te svaki puder matiram transparentnim puderom u kamenu, tako sam koristila i ovaj. Iz Diora kažu da je ovo dugotrajan puder, što mogu i potvrditi jer sam ga nosila duže od 12 sati, a on nije „pobjegao“ s kože. Na mojoj koži uz matiranje izdrži oko osam sati do probijanja masnog sjaja, prvo na t zoni, a kasnije i dalje, no to je odlično za moju kožu.

Diorskin Star dolazi u elegantnoj staklenoj bočici od 30 ml s pumpicom koja olakšava doziranje i trebao bi se potrošiti kroz dvanaest mjeseci. Sadrži spf 30-PA++.
Uglavnom, da zaključim, Diorskin Star je zaista opravdao moja očekivanja te je jako brzo postao jedan od dražih tekućih pudera. Ukoliko se odlučite na kupovinu High End pudera definitivno imate moju preporuku za ovaj, no svakako prije kupovine isprobajte uzorke kako ne biste pogriješili oko odabira nijanse.

Kako vam se sviđa ovaj puder? Jeste li ga probali?


23 komentara:

  1. Ma ženo tebi nema kaj prekrivati koliko vidim. :) Drago mi je da je opravdao svoju cijenu i da ti je super. :) Nisam isprobala i iskreno nemam ni želju, ipak mi je too much cjenovno, držim se ja svog L'Oreala. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoja koža se čini toliko zdravom i lepom da nema potrebe za puderom :) Koristila sam Star i složila bih se s napisanim, s tim da sam imala manjih problema s oksidacijom kasno u jesen (nisam sigurna zašto, 010 je odjednom počela dobijati narandžasti ton na mom licu čim su završile vrućine, možda je do pH kože...).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Sjećam se tvoje recenzije jer sam nakon nje zaključila kako mi ovaj puder jako treba :D Zanimljivo mi je to kako taj puder oksidira i upravo sam zbog toga uzela nijansu za rozi podton, samo se nadam da mi neće reagirati u različitim godišnjim dobima, što je naravno moguće :/

      Izbriši
  3. Ovo je jedan od HE pudera koji me bas privlace. I da, slazem se s curama, tebi uopce ne treba puder :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Totalno te razumijem jer sam se ja totoalno zaljubila u njega :D Hvala ti draga :*

      Izbriši
  4. Svidja mi se efekat koji daje! Bocica mi je predivna :))

    OdgovoriIzbriši
  5. E stvarno, koza ti je che che! Koża, ne koza,hehehe :D a gdje si uzorke nabavila, u drogeriji tu ili si narucila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O draga baš si me nasmijala :D U Douglas sam došla s posudicama (malim, od starih kremica, opranim, naravno :D) i rekla da me zanima taj puder te da se ne mogu odlučiti oko nijanse i jel mi može staviti u posudicu da isprobam kod kuće i ljubazna teta je rekla da nema problema. Tako da sam pošteno isprobala sve tri nijanse za duhove i odlučila koja mi najbolje odgovara :D

      Izbriši
  6. kako ti koza dobro izgleda i bez pudera! dakle, po opisu boja ja sam i dalje iverak ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kao prvo-slinim nad tim puderom. Kao drugo-ti nemaš što prekrivati budući da ti je koža savršenaaaa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem te glede ovog pudera jer mi je bio dugo tiha patnja :) Hvala ti draga sad se unormalila, no čisto me strah proljeća jer onda poludi :)

      Izbriši
  8. Cure ti dobro kažu, nema se kod tebe što prekrivati :D Za mene je ovaj puder malo skup jer brzo trošim pudere i trebam jače prekrivanje, ali jednog dana... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Ovo je puder za one dane kad se želim osjećati spešl :D

      Izbriši
  9. Ovakav post je baš nešto što mi trenutno treba. Koristim Illamasquau već dosta dugo i mislim da je vrijeme malo promijeniti i razmišljala sam o Clinique Even Better i na kraju sam nekako se odlučila za Estee Lauder Double Wear no mislim da ću se sad opet predomisliti jer ovaj izgleda puno svjetlije. :D
    Vidim da si naručivala s feelunique, ja obično isto od njih naručujem ili lookfantastica, možda ako si ikad naručivala s lookfantastica znaš zašto ne mogu puder naručiti, tj. zašto pudere (i parfeme) ne šipaju u Hrv? Jako su me rastužili kad sam to vidjela. :( Hvala ti! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti je post došao kao naručen :) Imala sam jedno neugodno iskustvo s lookfantastic. Naručila sam njihov beauty box i jako dugo mu je trebalo da dođe. Onda su mi se javili naši carinici da je paket kod njih zadržan za carinjenje jer je poslan iz Švicarske. Možeš misliti moje iznenađenje jer sam očekivala paket iz UK, a kad ono stiže iz Švicarske koja nije u EU. Pa je to bilo dogovora sa carinicima, slanje računa mailom i puno izgubljenih živaca. Carina mi na kraju nije naplaćena, nego samo to što je paket bio kod njih nekoliko dana. Najviše me je povrijedilo što sam se lookfantastic obratila za objašnjenje i poslala hrpu mailova i poruka, a oni mi nisu uopće odgovorili što smatram nekorektnim i neprofesionalnim. To je moje iskustvo s njima i nakon toga više nisam ništa naručivala od njih, tako da ti ne znam odgovoriti zašto ne šipaju pudere i parfeme u Hrvatsku te ako naručuješ išta od njih budi oprezna da ne prođeš kao ja :/

      Izbriši
    2. Hvala ti na ovako iscrpnom odgovoru!
      Naručivala sam već prije od njih, ali se ne sjećam točno što, mislim da Murad ili nešto, ali nije bilo nikakvih problema. Ali ovo je baš začuđujuće da je paket došao iz Švicarske, vidiš sad ću uvijek provjeravati pošiljku. A i činjenica da ti nisu odgovorili je baš neodgovorna, žao mi je što si imala tako neugodno iskustvo. Mislim da ću i ja nadalje naručivati s feelunique i hqhaira samo jer s njima sam uvijek imala pozitivno iskustvo, a možda ubaci feelunique kakvu ponudicu još, a i ako ne opet me ispadne jeftinije nego kod nas. :)

      Izbriši
  10. super odluka da ga naručiš online, jer ti je došao novi i neotvaran :D
    jako mi se sviđa opis pudera, kako imamo sličnu kožu možda budem i moj prvi skuplji puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš za HE puder, imaš moje preporuke za ovaj <3

      Izbriši
  11. Moram se pridružiti moru cura koja se divi tvojoj koži bez pudera! Respect.
    Ipak, drago mi je da si ga dobro opisala jer ga mjerkam već dugo, ali mi se činilo da ne bi bio idealan za moju masniju t-zonu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Vjerujem da bi ti da bi ti odgovarao jer na mojoj masnoj koži odlično funkcionira, ali svakako probaj uzorak :D

      Izbriši