utorak, 8. studenoga 2016.

A week of Essence – day 2: Get Picture Ready! korektor za posvjetljivanje

Kako se moj ritam života drastično promijenio te su mi zbog stalnog dežurstva u noćnoj smjeni podočnjaci izraženiji nego što su bili, teške kamuflaže kao da još više naglase umor na mome licu i zato mi je ovaj korektor došao kao kec na deset.


Korektor dolazi u tubici od 8 ml koja je mekana te se lijepo može istiskati iz nje, a na vrhu se nalazi spužvasti aplikator kojim se korektor može nanijeti na podočnjake. Sam aplikator mi je djelovao jako zanimljivo, no nije toliko praktičan kao što izgleda jer u pokušaju blendanja korektora imam osjećaj da ga samo razmrlja te ga neujednačeno nanese. Za utapkavanje korektora najbolje su mi se pokazali beauty blenderi ili prsti te tako dobijem najbolje prekrivanje i izgled.
Tekstura samog korektora je lagana, rjeđa i kao takva je ugodna na licu. Prekrivanje je odlično, no korektor nije namijenjen samo prekrivanju, nego i posvjetljivanju, a u sebi sadrži pigmente koji reflektiraju svjetlost te tamne podočnjake čine svjetlijima i neprimjetnijima.

Korektor mi nije isušivao područje ispod očju te mi se nije uvlačio u borice oko očiju što mu je veliki plus. Kao i svaki drugi korektor fiksirala sam ga transparentnim puderom (MAC Blot) i tako je izuzetno postojan te stoji dok ga ne skinete s lica.

Dolazi u dvije nijanse 10 ivory (moja nijansa) i 20 nude po cijeni od 25,90 kn.
Sastav: Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Polydecene, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Propylene Glycol, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cera Alba (Beeswax), Magnesium Sulfate, Mica, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Lauryl Peg/Ppg-18/18 Methicone, Silica Dimethyl Silylate, Vp/Hexadecene Copolymer, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Ascorbyl Palmitate, Triethoxycaprylylsilane, Alumina, Phenoxyethanol, Ci 77163 (Bismuth Oxychloride), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Korektor u sastavu sadrži retinil palmitat što je malo neobično vidjeti u dekorativnim proizvodima i zato trudnice oprez s ovim korektorom. Retinil palmitat je oblik vitamina A u kozmetici te ukoliko je dnevni unos veći od preporučene doze može izazvati defekt ploda. Mislim da se u korektoru ne nalazi velika količina retinil palmitata, kao npr. u kremi protiv bora, no opreza nikad dosta.

Jeste li probali Essence Get Picture Ready! korektor? Kako vam se sviđa?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.




Broj komentara: 12:

  1. Nisam znala ovo za retinol palmitat!! Stvarno korisna informacija!! Također, kupiti cu ga sigurno. Ovako sa spuzvastim aplikatorom me podsjeca na onaj Maybelline korektor koji nije dostupan kod nas!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eti, pamti retinol palmitat da znaš kad ga budeš trebala izbjegavati :D Da, da, znam taj Maybelline korektor :))

      Izbriši
  2. volim ovaj korektor <3 kako si rekla nije težak ni malo, raspoložena sam nositi ga svaki dan i stvarno lijepo posvijetli :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam sigurna da bi ga uzela :/ ovo za retinil nisam znala, evo sam naučila i nesto novo

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš si me zainteresirala..baš ću ga probati. Kod mene je uvijek potrebno posvijetliti podočnjake

    OdgovoriIzbriši