četvrtak, 17. studenoga 2016.

Olival koncentrat za ruke i nokte s lavandom

Moglo bi se reći da sam ovisnik o kremama za ruke i da trebam samo tri stvari ponijeti sa sobom na pusti otok, krema za ruke bi sigurno bila jedna od njih. Moja ovisnost proizlazi iz potrebe jer sam vlasnica izrazito suhe kože na rukama te je svakodnevna njega obavezna. Zimsko doba, kada su vani niske temperature, u kombinaciji s centralnim grijanjem i suhim zrakom jako su loši uvjeti za moje ruke, a kad tome dodate da ih i jako često perem zbog male bebe koju imam kod kuće, jako je loša kombinacija.


Probala sam jako puno krema za ruke te sam napisala nekoliko usporednih recenzija o kojima možete čitati ovdje i ovdje te sam stalno u potrazi za onom idealnom i usuđujem se reći da sam je možda i pronašla, a riječ je o Olival koncentratu za ruke i nokte s lavandom.

Krema dolazi u tubici od 50 ml i to je količina kreme koja je zgodna za nositi gdje god se ide.

Namijenjena je njezi suhe, ispucane i oštećene kože ruku te sadrži eterično ulje dalmatinske lavande, posebnu kombinaciju prirodnih ulja, glicerin i vitamin E.

Kako samo ime kaže riječ je o koncentratu, a on je nešto gušće teksture od same kreme i zbog toga ga je malo teže razmazati i malo duže treba da se upije u kožu (oko pet minuta), ali kad se jednom upije ne ostavlja ruke masnima, nego svilenkasto mekanima. Iako nije istaknuto na ambalaži rekla bih da je ova krema vodootporna jer nakon što operete ruke sloj kreme ostaje i nije potrebno ruke ponovno mazati niti imate potrebu za tim.

Moja koža na rukama je bila u toliko lošem stanju da je na dijelovima počela pucati od suhoće te me to toliko peklo da sam mislila da ću poludjeti. Koža na prstima, posebno dio prsta prema noktima, je bila toliko suha da je pod dodirom bila gruba kao rašpa. Koncentrat koristim unazad desetak dana i vidi se znatan napredak, koža je još uvijek na dijelovima gruba, ali ne puca i ne peče me te se lijepo oporavlja. U početku sam nanosila količinu koju vidite na fotografiji nakon svakog pranja ruku, a sad istu količinu nanosim nakon svakog drugog pranja i to je omjer koji mi odgovara.
Miris je ugodan i zadržava se na koži duže vrijeme što meni odgovara jer obožavam lavandu.

Koncentrat se još može pronaći u kombinaciji s nevenom, dok postoje i hidratantne kreme s lavandom i nevenom. Probala sam hidratantnu kremu s nevenom, no ona je puno lakša te bi odgovarala manje zahtjevnim rukama ili zahtjevnim rukama poput mojih, ali u drugim vremenskim uvjetima.

Cijena Olival koncentrata s lavandom je 19,90 kn i može se pronaći u svim drogerijama i marketima koji drže Olival kozmetiku.
Ukoliko imate zahtjevnu kožu ruku, pružite ovom koncentratu šansu jer to je po meni jedan od najboljih proizvoda za suhe i oštećene ruke koje sam imala prilike probati.

Kako vam se sviđa Olival koncentrat za ruke i nokte s lavandom? Koja je vaša omiljena krema za ruke?


*PR – Proizvod je ustupljen ne recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.



Broj komentara: 16:

  1. Zvuči jako dobro... i poprilično je pristupačna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam koristila i volela Olival kremu sa lavandom samo nije bila koncetrat. Sad moram da probam i ovu. Zimi takođe imam problem sa rukama kao i ti pa najčešće za duboku negu i oporavak koristim Mixu, ona mi je najdelotvornija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mixa mi je odlična, ali ova mi je novi ljubimac :D

      Izbriši
  3. Također obožavam kremice! Uvijek imam barem jednu u torbici :) Ova zvuči zanimljivo.<3

    OdgovoriIzbriši
  4. meni se isto jako sviđa. moja je sa nevenom jer me strah da bi mi miris lavande bio preintezivan. slazem se koliko su ruke mekše i njegovane s ovom kremom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim lavandu pa mi ne smeta ni njezin jako miris :) Kremicu s nevenom također planiram probati :)

      Izbriši
  5. Ja imam onaj koncentrat od Oriflame-a i super mi je... Moja koža nije tako kronično isušena, a nakon njega mogu proći čak dan dva da ne moram uopće mazati ruke :)

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam isto ovisnica o kremama za ruke :) Ruke mi nisu toliko ispucale i suve koliko ne volim kada nisu mekane, pogotovo u ovom hladnijem periodu.. Trenutno koristim Olival kremu sa nevenom, moram probati i koncentrat :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam tu običnu s nevenom i bila mi je super, ali za ljeto :) Svakako probaj koncentrat, vjerujem da će ti biti odličan :D

      Izbriši
  7. Cijena uopce nije losa, a znam dosta ljudi koji muku muce sa suhim rukama zimi. Sad imam nesot za predlozit, jer sam dosad uvijek Niveu spominjala. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nivea je zakon, posebno ona univerzalna, s njom namažem suhe dijelove preko noći :D

      Izbriši
  8. kao i ti, često imam suhe ruke :D ovaj koncentrat mi se čini vrijedi isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A baš smo se usrećile, masna koža lica, a suha na rukama :D :D

      Izbriši