srijeda, 7. prosinca 2016.

A Week of Catrice – Day 3: HD Liquid Coverage tekući puder

Vjerojatno vam je već muka od recenzija ovog pudera koji samo što ne iskače iz paštete, no imam potrebu reći svoje mišljenje o njemu, tako da sam se odlučila na pisanje ove recenzije.


Prije samih dojmova o puderu reći ću vam dva meni bitna kriterija kojima se vodim kod odabira pudera. Kako je moja koža masna, uvijek tražim puder koji će mi makar malo matirati kožu te da se neću zasjajiti u roku odmah, a drugi važan kriterij kod odabira pudera je da mi ne naglasi ionako već ogromne pore. Naravno uz sve to gledam da je cijena prihvatljiva mojim mogućnostima, kao i to da je sastav zadovoljavajući jer ipak puder nosim cijeli dan na licu.
Catrice se jako potrudio oko ambalaže ovog pudera koji izgleda jako elegantno i profinjeno u bočici od mutnog stakla s pipetom koja je, kao i što vidite na fotografijama, odličan model. Puder dolazi u količini od 30 ml za koje je potrebno izdvojiti 56 kn što ga čini cjenovno prihvatljivim većini djevojaka.

Tekstura samog pudera je izrazito tekuća, no usprkos tekućoj teksturi puder pruža odlično prekrivanje u samo jednom sloju. Može se lijepo nadograditi, no meni je jedan sloj i više nego dovoljan jer nemam većih nepravilnosti na licu, nego puder koristim kako bi ujednačila ten. Zbog toga mi se sviđa što je izrazito lagan i ugodan za nošenje. Puder se relativno brzo upija i stapa s kožom tako da kod blendanja treba biti malo brži kako bi na licu izgledalo lijepo. Ja sam ga nanosila popularnim ovalnim kistom i ta mi se kombinacija pokazala odličnom. Nanošenje pudera pipetom mi je malo čudno i po meni bi pumpica bila puno bolje rješenje jer ovako pipetom stavim puder na ruku pa onda prstima rasporedim po licu i tek onda blendam. Mogla bi direktno iz pipete nanositi na kist, no kako je tekstura pudera izrazito rijetka mislim da bi puno toga popio sam kist pa sam se usavršila u ovoj čudnoj tehnici J.
Puder se jako lijepo stapa s kožom i ne naglašava proširene pore te se ne uvlači u bore. Matira lice, no ne onako ružno cement mat, nego taman da lice izgleda lijepo i prirodno te ga pri tome lagano blura što mi se posebno sviđa.

Trajnost mu je izvrsna. Na mojoj masnoj koži potraje do osam sati bez sjaja, ali moram napomenuti da ga ja dodatno matiram MAC Blotom s kojim matiram svaki puder jer mi to pruža dodatnu garanciju da se neću zasjajiti. Nakon osam sati lagano počinje blijediti na području nosa, ali ništa strašno.

Ima miris koji je nježan, slatkast te se nanošenjem pudera na lice gubi.

Ono što bi navela kao nedostatak je izbor nijansi jer postoje samo četiri nijanse pa je to problem djevojkama jako svijetle ili tamnije puti. Moja nijansa je 020 Rose Beige koja mi odlično odgovara, a izabrala sam je jer mi se nijansa 010 Light Beige činila jako žutom.
Sastav: Aqua (Water), Dimethicone, Talc, Peg-10 Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Polypropylene, Isododecane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Nylon-12, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Sodium Chloride, Hydrogen Dimethicone, Glycerin, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Methicone, Ethylhexylglycerin, Silica, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, Dehydroacetic Acid, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Parfum (Fragrance), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

I na kraju moram reći da je ovo jedan od najboljih pudera drogerijskog ranga koji bez problema može parirati puno skupljim puderima te se nadam da će se u Catrice ponudi zadržati jedno duže vrijeme.

Jeste li probali Catrice HD Liquid Coverage tekući puder? Kako vam se sviđa?




21 komentar:

  1. Slažem se s tobom, ovaj puder stvarno može konkurirati puuuuno skupljim drogerijskim markama. A za svaki dan je savršen. Općenito sam veliki ljubitelj Catrice kozmetike, a sa ovim novim proizvodima su me oduševili.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam ga u nijansi 010. Nanosim ga kopijom RT kista.
    Spuzvicom mi nekako ne sjeda lijepo..
    Ja sam odusevljena kako je dobar i sigurno cu ga i dalje kupovati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ga isto obožavam! Stvarno odlično prekriva u jednom sloju i zasad mu nisam našla niti jednu zamjerku. Čak mi se i sviđa pipeta jer izgleda nekako elegantno haha! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, pipeta mu daje notu elegancije, no meni je nepraktična za nanošenje :D

      Izbriši
  4. Imam ga i odličan mi je!! Ja ga nanosim prstima, jer mi se takav način nanošenja pokazao najboljim!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nemam ovaj puder, ali planiram da ga kupim kad potrosim svoju BB kremu. Trenutno mi treba malo jača pokrivna moć, jer mi je lice u nekoj čudnoj fazi :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda ćeš biti jako zadovoljna jer prekriva odlično, a po potrebi se da i lijepo nadograditi :D

      Izbriši
  6. Znaš moje mišljenje, slažemo se u dojmovima, a nanosim ga na isti čudan način kao i ti :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako imamo sličan tip kože lica, vjerujem da bi mi ovaj puder odgovarao. Ja jako vodim računa pri odabiru pudera jer pored svih zahtjeva koje si navela, jako mi je važno da mi ne izazove nered na licu. Jedino za puder sam spremna potrošiti više novaca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, nered na licu je užas jer onda dok saniraš štetu, treba puno truda :D Bez dobrog pudera, nema dobrog make up looka :D

      Izbriši
  8. iako sam ga vidjela na sto strana, posebno me zanimalo tvoje mišljenje o njemu, jer imamo sličnu kožu.. sve me privlači kod njega, ambalaža i kako si opisala da se ponaša. Moraam ga već jednom kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Fenomenalan puder, bukvalno ima karakteristike koje neki mnogo skuplji nemaju. Obožavam ga! <3

    OdgovoriIzbriši