četvrtak, 1. prosinca 2016.

Mustela 1 2 3 zaštitna vitaminska krema

Nedavno ste u new in postu mogli vidjeti paketić koji sam dobila za svoju bebicu. Od proizvoda koje smo dobile, probale smo vlažne maramice i ovu kremu za plensko područje o kojoj ću vam danas pisati.


Nemam iskustva puno s kremama za pelensko područje (osim ove probale smo još i kultnu Pavlovićku), tako da ne mogu uspoređivati, a ovo će biti recenzija isključivo ove kreme i njezinom učinku.

Krema dolazi u dva različita pakiranja: u tubici (50 ml, 100 ml, 150 ml) i u bočici s pumpicom (50 ml, 100 ml). Moja je u tubici od 50 ml te je lako rukovati s njom čak i kad vam je dijete jako nemirno.
Krema ima zanimljiv i drugačiji naziv, a brojevi u imenu znače da krema ima funkciju spriječiti iritaciju, crvenilo i svaku promjenu, umiriti kod prve primjene i kontinuirano obnavljati kožu te na taj način krema pruža potpuno njegu kože pelenskog područja. Namijenjena je za korištenje od prvog dana života, kao i za bebe otpuštene s neonatalne njege.
Sama tekstura kreme kada se istisne iz tubice djeluje lagano, no kada se krene razmazivati vidi se da krema ima određenu gustoću, ali to ne otežava njezino nanošenje na kožu. Izrazito je bijele boje poput vapna, a miris ja ne osjetim iako proizvođač navodi da je krema blagog mirisa.

Kremu sam koristila nakon svakog mijenjanja pelene bebi nanoseći je na područje prepona i guze. Za to vam je potrebna upola manje količina od one koju sam pokazala na fotografiji te kako je potrebna mala količina kreme, tubica od 50 ml će vam potrajati oko dva mjeseca.

Ono što ovu kremu čini posebnom i drugačijom je to što se krema ne upije u kožu i pelenu te se ne ponaša kao da je niste ni stavili, nego se ponaša poput pudera i ostavi bijeli sloj na koži i nakon nekoliko sati, odnosno do idućeg mijenjanja pelene te na taj način konstantno štiti kožu vaše bebe.
Da bi se uvjerila u učinkovitost ove kreme, isprobala sam je i na sebi (ipak sam ja znatiželjna beauty blogerica) polazeći od toga ako sprječava crvenilo kod bebe zašto ne bi i kod odraslih. Tako da sam nakon depilacije nanijela kremu na depilirana područja s naglaskom na bikini zonu koja je inače jako osjetljiva te sklona crvenilu i iritacijama. Ne mogu reći da nakon depiliranja i mazanja kremom nije bio crvenila, ali ga je bilo puno manje i prošlo je za jedan dan, a što je još važnije nije bilo neugodnog osjećaja peckanja i svrbeža.

Mustela 1 2 3 zaštitna vitaminska krema sadrži 98% sastojaka prirodnog podrijetla, ne sadrži konzervanse, mirise, parabene, ftalate, fenoksietanol. Formula je hiperalergena i dermatološki testirana pod nadzorom pedijatra.

Krema se naziva vitaminskom jer sadrži vitamin F koji pruža trenutno olakšanje kod pelenskog osipa i vitamin B5 te karite maslac, a aktivni sastojak je cink oksid koji ima antiseptičko i protugljivično djelovanje.

Sastav: Aqua (Water), Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate, Glycerin, Cera Alba (Beeswax), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ethyl Linoleate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Magnesium Sulfate, Stearalkonium Hectorite, Levulinic Acid, Caprylyl Glycol, Capryloyl Glycine, Sodium Levulinate, Undecyl Dimethyl Oxazoline, Propylene Carbonate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.

Cijena Mustela 1 2 3 zaštitne vitaminske kreme od 50 ml je 59 kn, a od100 ml 88 kn.

Jeste li probali Mustela 1 2 3 zaštitnu vitaminsku kremu? Kako vam se sviđa? Koji bi mi Mustela proizvod preporučili?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.


4 komentara:

  1. Ovo svakako ide u stvari koje kupujem za bebaca :D svi kazu da su zadovoljni Mustela proizvodima. Kakva ti je bila Pavlovićeva mast?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pavlovićeva mast je dobra, vidi se zašto je omiljena svih ovih godina :D U usporedbi s Mustelom treba je više nanijeti i valjda zato što je mast imam osjećaj da se dosta nje upilo u pelenu, a ne ostalo na bebi :D Sretno s pripremama za bebicu :*

      Izbriši
  2. Nevezano uz Mustelu zanima me mazes li bebu svaki put s kremom prilikom stavljanja pelene i ako da, da li s Pavlovicevom ili nekom drugom? Pitam jer citam kako ne treba mazati dok se ne pojavi crvenilo, a to mi nema bas neke logike. Zimzeleni cvijet

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mažem nakon svakog mijenjanja pelene i to s kremom koju koristim. Kada sam koristila Pavlovićku mazala sam samo s njom, a kad sam koristila Mustelu samo s njom. Kreme se i koriste kao prevencija kako ne bi izbio pelenski osip jer kad izbije kontam da ga je malo teže iskorijeniti. Nama za sada dobro ide i nema crvenila :D

      Izbriši