ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Vlažne maramice za bebe - usporedba

Vlažne maramice za bebe osnovni su dio bebi kozmetike već u prvim danima života, a koliko su bitne dovoljno govori i činjenica da ih uz pelene i kremu za guzu nosite u rodilište. Mi vlažne maramice koristimo isključivo za brisanje pelenskog područja i to nakon svakog mijenjanja pelene te prije nanošenja kreme. Kako ih stalno koristimo, biramo one vlažne maramice koje sadrže što manje iritansa te koje su nježne, mekane i blage. Danas vam donosim usporedni post vlažnih maramica koje je moja beba isprobala u svojih (danas točno) sto dana života.

Violeta Sensitive Care s bademovim mlijekom – 56 kom, cijena 9,99 kn
Ove vlažne maramice probali smo među prvima jer smo ih dobile u bolnici te nas se nisu nešto posebno dojmile, a razlog tome je sastav. Ne sadrže parabene, bojila, ali sadrže Cetearly Alcohol tkz. dobri alkohol koji je visoko u sastavu te je on potencijalno komedogen i može izazvati iritacije. Visoko u sastavu je još jedan iritans, a to je parfem.
Ocjena: 2/5

Johnson's baby – 56 kom, cijena 12,99 kn
Jedan od naših favorita. Maramice sadrže 97 % čiste vode i vitamin E te se mogu koristiti za cijelo tijelo pa čak i oko očiju. Mi ih naravno koristimo samo za pelensko područje, no jako nam je važno što su izrazito blage i nježne, a učinkovite. Miris je ugodan, nije intenzivan. Maramice ne sadrže sapun niti alkohol i to je veliki plus.
Ocjena: 5/5
 

Babylove – 80 kom, cijena 9,99 kn
Maramice su s aloe verom i ekstraktom kamilice, ne sadrže alkohol i imaju blagi miris. Sastav je korektan, no same maramice su užas. Kada ih uzmem u ruku imam osjećaj da sam uzela krpenu spužvu za suđe (trulex, sudoper ili kako god to zovete) natopljenu sapunicom. Nakon što bebu obrišem s njima imam osjećaj da je trebam isprati vodom. Totalni fail.
Ocjena: 1/5
 

Pampers Sensitive – 54 kom, cijena 11,90 kn
Maramice ne sadrže alkohol, parabene i mirise. Reklama im je da su nježnije od čišćenja vodom i gazom, no same maramice su mi grube. Kada s njima brišem bebinu guzu imam osjećaj da ću je izribati. Kod Pampers maramica mi se najviše sviđa ambalaža jer takva vrsta zatvaranja bolje čuva vlažnost samih maramica.
Ocjena: 3/5

Mustela ekstra guste maramice*  – 70 kom, cijena 65 kn
Ove maramice imaju najljepši miris, nježan i osvježavajući Mustela miris. Maramice su samo za pelensko područje i to je naglašeno na ambalaži. Kako i Pampers vlažne maramice imaju plastični poklopac koji je odličan za zatvaranje samih maramica. Ne sadrže alkohol, parabene, ftalate i fenoksietanol. Sadrže aloe veru. Iako su ekstra guste maramice nisu grube prema koži, već upravo suprotno, mekane su i nježne.
Ocjena: 5/5


WaterWipes – 60 kom, cijena 27 kn
Ovo su najnovije vlažne maramice na našem tržištu. Moje pakiranje od 10 komada dobila sam promotivno u DMu. Maramice ne sadrže kemikalije. Sadrže samo dva sastojka: 99,9% vode i 0,1% voćnog ekstrakta. Mogu se koristiti na cijelom tijelu te su vlažnije od svih vlažnih maramica koje smo probali. Meni korištenje ovih maramica za brisanje pelenskog područja nije ok jer to mi je kao da obrišem bebu s krpicom natopljenom vodom, a volim kada to područje i blago dezinficiram od urina i fekalija. Maramice su dobre za imati pri ruci kad ste negdje na putu ili van kuće pa trebate bebu osvježiti.
Ocjena: 4/5
 

Ovo je naše iskustvo s vlažnim maramicama koje smo do sada probale. Koristite li vlažne maramice? Koje bi nam preporučili?



*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.


Broj komentara: 10:

  1. Nemam decu, ali bez ovih Johnsonovih ne izlazim iz kuće, manja verzija mi je uvek u tašni. ;)
    A najviše je volim jer ima plastičan poklopac i, pošto mi dugo traju, ne odlepi se odmah i ne isprlaju se i ne osuše, što se sa svim ostalim obavezno desi, od silnog tumbanja unutra. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš trebala bi i ja nabaviti to malo pakiranje za u torbu pa da ne kradem od djeteta :D

      Izbriši
  2. kao što sam već rekla- Beauty baby iz Mullera-plave koristim za guzu, a bijele za sve, ča k iza lice tj kada ih brišem ako su "musavi", bijele su sensitive; sastav ne znam,ali nama nisu uzrokovale probleme.
    Becutan- miris poseban, dovoljno vlažne. meni su ok.

    al nama i meni osobno su više manje sve maramice ok.
    osim Higi maramica, Bipo i tako malo manje poznatijih marki.
    volim iz NTL-a maramice, njihova marka. i moram napomenuti da su izrazito vlažne i mokre tako da im je to i + i -..
    ANETA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Beauty baby iz Mullera prve kupujem čim dođem u Muller, a i Becutana moram nabaviti :D Ma vlažne maramice su zakon :D

      Izbriši
  3. Odličan post... Johonsons maramice su daleko kvalitetnije od bilo kojih koje sam do sad isprobala <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja beba ima skoro pa 150 dana :-) i zasad smo najzadovoljnjije Becutanovim, probaj obavezno.
    Meni water wipes uopce ne zvuce lose, ali su mi preskupe za maramice natopljene vodom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, bebe generacija :D Becutan moram probati jer vidim da su jako voljene i hvaljene :) Da, za WaterWipes je to jedini problem skupo platiti maramice natopljene vodom :D

      Izbriši
  5. Probala sam pampers ok su mi ove nove bele, nežnije su od tih plavih probaj, zatim Nivea su mi dobre ali je kod mene Kosili odneo pobedu, najlepši miris, najnežnije su :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam baš te bijele kod kuće, tako da ću ih probati :D A i Nivea obavezno :D

      Izbriši