utorak, 4. srpnja 2017.

TonyMoly – I'm real sheet masks

Sheet maske (ili u prijevodu plahta maske) su unazad nekoliko mjeseci postale jako popularne kod nas, a riječ je o korejskom tretmanu za lice u kojem se tkanina natopljena esencijom s aktivnim sastojcima nanosi na lice poput plahte. Maske su jednokratne te imaju otvore za oči, nos i usta, a cilj im je osvježiti i uljepšati vaše lice za 20-ak minuta.
Ovo je post o TonyMoly I'm real sheet maskama za lice koje su jedne od najpoznatijih i cjenovno povoljnih maski. U ponudi ih je petnaest, a ja sam ih probala šest. Na fotografiji možete vidjeti samo četiri maske, ali neka vas to ne buni, tako je jer mi se dogodila nezgoda s fotografijama koje sam zabunom obrisala, a kada sam to primijetila već sam dvije maskice potrošila pa ih nisam mogla uslikati ponovno.

Maske sam birala prema potrebama svoje kože koja je masna, sklona dehidraciji te joj nedostaje blistavosti zbog kroničnog umora.
Koristila sam ih u pravilu jednom tjedno te sam dojmove za svaku masku zapisala u rokovnik gdje bilježim natuknice za recenzije kako ne bi zaboravila što za koju masku želim reći.

Koristila sam ih tako da bi masku nanijela na čistu kožu, držala na licu 20-ak minuta, nakon toga bi ostatak tekućine iz maske nanijela na vrat, dekolte i ruke te pustila da se upije. Nakon korištenja maski nisam imala potrebu nanositi kremu za lice.
Tomato (rajčica) – Radiance je maska za glatku i blistavu kožu. Miris joj je blag, svjež, nenapadan. Osjećaj dok je maska bila na licu je osvježavajući, tako da ću je morati nabaviti za ljeto. Kada se maska skine potrebno je još nekoliko minuta da se tekućina do kraja upije u kožu, a kad se upije ostane lagani film. Nakon korištenja s lica mi je nestalo sivilo i umor, a koža je bila svjetlija. To je bila prva sheet maska koju sam probala te ne znam jel to zbog toga, no ova maska je moj favorit i sve ostale sam uspoređivala s njom.
Sastav: Water, Glycerin, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Tomato Extract(210mg), Erythritol, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Methylparaben, Hydroxyethylcellulose, Natto Gum, Allantoin, PEG-14M, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Propanediol, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Fragrance(Parfum), Disodium EDTA.
• Broccoli (brokula) – Vitality je maska koja kao što joj i ime kaže vitalizira umornu kožu. Brže se upija od rajčice te ne ostavlja film nakon upijanja. Rajčica mi je više osvježila kožu te joj pružila zdravi sjaj od brokule, ali sam kod brokule primijetila da je nakon što se potpuno upila napravila blagi lifting kože te mi je malo suzila pore.
Sastav: Water, Glycerin, Butylene Glycol, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Panthenol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil Chlorphenesin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Phenoxyethanol, Phenyl Trimethicone, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Carbomer, 1-2Hexanediol, Propanediol, Tromethanmine, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Capryly Glycol, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Allantoin, Disodium EDTA, Fragrance, Ascorbic Acid


Rice (riža) – Clear Skin maska je namijenjena beživotnoj koži kako bi izgledala blistavo i sjajno. Miris joj je ugodan, jači od prethodne dvije, kao neka fina krema za lice, čak mi je i poznat, ali ne znam po čemu mi miriši. Treba joj nešto duže da se upije te ostavlja masnjikav trag pod prstima. Koža je svilenkasta na dodir te je jako dobro nahranjena, više nego nakon rajčice i brokule, ali je izostao obećani glow.


Lemon (limun) – Brightening osvježava kožu i čini je blistavijom. Miris je jako nježan miris limuna te sam ugodno iznenađena jer sam se pripremila na intenzivniji miris. Maski treba desetak minuta da se potpuno upije te koža izgleda lijepo nakon nje, no očekivala sam više.

Pomegranate (nar) – Elasticity je maska koja bi trebala „podići“ kožu. Ima nježan miris po bombonima. Brzo se upije u kožu te ostavi lagani film na njoj koji nestaje kroz desetak minuta. Ova maska mi nije tako dobro osvježila kožu kao ostale, ali sam osjetila zatezanje i lifting učinak te ju je dobro koristiti prije nekog izlaska J.


Red Wine (crveno vino) – Pore Care je maska namijenjena sužavanju proširenih pora. Ne miriši po vinu, ima neobičan miris i kao da blago njušim alkohol iako ga nema u sastavu, ali možda je to zbog ekstrakta vina. S ovom maskom nisam imala jaki osjećaj osvježenja i hlađenja kao s ostalima, ali činjenica je da sam je koristila kada su vani prave ljetne temperature pa je to možda zbog toga. Utjecaj maske na pore je jako slab. Od ove maske sam puno očekivala, čak sam je i ostavila kao šećer za kraj, no upravo me ona najviše razočarala.
Maske se mogu nabaviti na korejskim web shopovima i na eBayu. Cijene dosta variraju tako da treba sve provjeriti, a često znaju biti na raznim akcijama. Moje maske su naručene sa stranice RoseRoseShop i cijena jedne je bila $0,61.


Jeste li koristili sheet maske za lice? Koje bi mi preporučili?

Broj komentara: 8:

  1. Ja volim Balea sheet maske, a planiram isprobati i ove, posebno Rajčicu i Nar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni znala da ih Balea ima :D Obavezno moram škicnuti :)

      Izbriši
  2. Ove su mi zakon. Ni sama ne znam koju sam više probala, ali još jedna koju bih ti preporučila je Missha maskica od limuna. Probala sam je i baš mi je super :D Bijelo pakiranje, ima je isto na Rose Rose Shopu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si me navukla na Rose Rose Shop i sad samo gledam što ću ubaciti u košaricu, koja je to ovisnost :D :D Onda Missha limun ide na WL :D

      Izbriši
  3. Za ove maske sam čula da su jako dobre no do sada ih još nisam imala prilike probati. Trenutno sam vjerna maskama iz kućne radinosti no u trenucima lijenosti ili pak manjka vremena uvijek je dobro imati jednu kupovnu na raspolaganju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja sam tako lijena za ikakve kućne radinosti, no to je prava stvar jer nema kemije i znaš što stavljaš na sebe :D

      Izbriši
  4. Do sad još nisam isprobala sheet maske, ali sam nedavno škicala na iherbu i mislim da bi si mogla baš uzet koju, za probu. :) Lijepo te vidjet pa makar i iza maske. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, hvala ti draga moja :* Sheet maske izazivaju ovisnost, tako da oprezno ;)

      Izbriši