srijeda, 27. rujna 2017.

Do lijepih stopala u tjedan dana

Iako kad pogledamo kroz prozor ljeto se čini godinama daleko, to i nije bilo tako davno jer se posljedice ljeta još vide na našoj kosi i koži. To se posebno odrazi na stopala koja zbog kombinacije sunca i soli stvore tvrdu i zadebljanu kožu na području peta. U ovome postu ćete moći pročitati kako se ja rješavam tvrde i zadebljane kože, odnosno koji je moj intenzivni tretman za oporavak stopala nakon ljeta.
Ono što vam je potrebno su: lavor, kuhinjska sol, eterično ulje, rašpica i krema za stopala.

Svaku večer stopalima priredim kupku u koju stavim vruću vodu, 2 - 3 čajne žličice soli i 5 - 6 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Najbolje bi bilo kada bi voda bila ugodno topla, no ja volim kad je vruća jer su mi stopala gotovo uvijek hladna i tako ih ugrijem. Od eteričnih ulja koristim eukaliptus jer je on odličan za opuštanje umornih stopala, no ukoliko imate problem s gljivičnim infekcijama (koja se često mogu pokupiti u bazenima), možete koristiti eterična ulja lavande ili čajevca jer su ona poznata po svojim antisptičkim svojstvima. Noge opuštam 15 – 20 minuta, a za to vrijeme pročitam koji post svojih blogokolegica J.
Nakon kupke kada je tvrda koža omekšana, rašpicom izribam pete i sva zadebljanja na stopalima. Prije sam koristila običnu metalnu rašpicu, dok unazad mjesec dana koristim Olival kamen za stopala* koji je savršen jer tako dobro oriba pete i zadebljanu kožu da nakon samo jednog korištenja mogu vidjeti razliku, dok bi kod metalne rašpice za to trebali proći tjedni. Kamen je zgodan jer ima vezicu te se može okačiti na vidno mjesto te vam uvijek biti pri ruci.
Kada su stopala oribana, potrebno ih je dobro nahraniti. Koristila sam Olival Intenzivnu kremu za ispucala stopala*. Krema je guste teksture i kada je nanesete potrebno je neko vrijeme da se krema upije. Obično je nanosim kad se zavalim ispred televizije te kad znam da neko vrijeme neću trebati ustajati kako bi se ona lijepo upila. Nakon što se krema upije, stopala su vidno nahranjena i mekana pod prstima.
Ovaj tretman sam ponavljala tjedan dana svaku večer i rezultat su lijepa i njegovana stoplala.

Stopala svakodnevno njegujem tako da ih prije spavanja namažem kremom (bez iznimke) i to mi je dio rutine te ne mogu spavati ako nisam namazala stopla i ruke, kao i nanijela balzam na usne, a opisani tretman ponavljam jednom u deset dana ili po potrebi.
Eterično ulje kupljeno je u DM prije nekoliko mjeseci te se više ne sjećam cijene. Cijena Olival kamena za stopala je 17,90 kn, a Olival Intenzivne kreme za ispucala stopala je 36,00 kn.

Kako vi njegujete stopala? Imate li problem sa zadebljanom kožom na stopalima?


PR – proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

4 komentara:

  1. Ja imam problem s tim mazanjem stopala, jer mi nikako nije ugodan osjećaj, a kamoli da mažem prije spavanja... Nikako ne bih mogla zaspat haha. Al' tvoja rutina mi se čini super, ja isto koristim kamen da oribam zadebljalu kožu koja je meni najviše na palcu. Super post! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušaj ih namazati prije spavanja i odmah obući lagane pamučne čarapice. To puno djevojaka radi, no meni po noći bude vruće pa mi čarape smetaju. Hvala ti :*

      Izbriši