utorak, 20. studenoga 2018.

Afrodita Baby & Mom Natural – bademovo ulje i prirodna mast


Nedavno je Afrodita izbacila na tržište liniju Baby & Kids Natural. Riječ je o liniji koja sadrži nježne formule s prirodnim sastojcima koje čuvaju, njeguju i maze kožu beba, djece, trudnica i mama. Proizvodi iz linije mogu se podijeliti u tri skupine: proizvodi za njegu beba, proizvodi za njegu djece i proizvodi za mame i bebe. U ovome postu bit će riječi o proizvodima iz treće skupine.

Ono što je zajedničko cijeloj liniji je to da su svi proizvodi bez parabena, parafina, silikona, boja, a parfem koji sadrže je hipoalergen te je mogućnost iritacija mala.

Afrodita Baby & Mom Natural čine dva proizvoda namijenjena osjetljivoj koži dojenčadi, trudnica i mama, a to su bademovo ulje i potpuno prirodna mast.

I u prvoj trudnoći, a tako i u ovoj, mackam se raznim uljima i kremicama kako bih spriječila pojavu strija. Znam da puno toga ovisi i o genetici, no ništa ne želim prepustiti slučaju, odnosno želim znati da sam napravila sve što je u mojoj moći kako bi spriječila njihov nastanak jer na genetiku ne mogu utjecati J.

Gotovo cijelu trudnoću mažem se Afrodita proizvodima; mast sam kupila čim sam je ugledala u trgovini, a onda me je Afrodita razveselila paketićem u kojem se našla i mast i ulje, tako da sam ih nastavila koristiti u kombinaciji.

Potpuno prirodna mast je moj favorit. Dolazi u teglici od 45 g i sporo se troši jer je zbog njezine guste teksture nije potrebno puno. Koristila sam je na području trbuha, grudi i bokova. Mast je jako gusta, voskasta, no pri dodiru s kožo lijepo se otapa i umasira u kožu. Nanosila sam je navečer nakon tuširanja te sam uvijek pričekala neko vrijeme da se upije, a zatim bi obukla pidžamu. Mast se ne upija do kraja u kožu, ali vam neće ni zaflekati odjeću tako da nema straha i to mi se sviđa jer kod proizvoda koji mi se momentalno upiju u kožu, imam osjećaj da ništa ne rade, dok kod ove masti ujutro pod prstima osjetim kako je koža mekana i nahranjena. Mast ima odličan hranjiv sastav te sadrži karite i kakao maslac, ulje jojobe, kokosa i bijele limnate te pčelinji vosak. Nema nikakav miris, odnosno miriši kao mast, ako se to tako može reći. Osim prevencije od strija, može se koristiti i kod beba kao zašita kože od hladnoće i vjetra te na pelenskom području što ću svakako isprobati. 
Cijena: 44,99 kn.
Sastav: Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cera Alba, Theobroma Cacao Seed Butter, Ricinus Communis Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil, Limnanthes Alba Seed Oil, Copernicia Cerifera Cera, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Brassica Campestris Seed Oil.

Bademovo ulje dolazi u bočici od 125 ml i koristila sam ga kao nadopunu masti, odnosno ovisno o raspoloženju koristila sam mast i ulje. Kao i kod masti, ulje odlično njeguje kože te ga nije potrebna velika količina kako bi se namazao trbuh, grudi i bokovi. Uz bademovo ulje, u sastavu se nalazi i suncokretovo ulje te vitamin E. Ulje ima blagi miris, no parfem koji je u njemu je hipoalergen, tako da ne bi trebao izazvati iritacije. Kod beba se ulje može koristiti za masažu ili staviti nekoliko kapi u kupku te tako spriječiti isušivanje kože. Kako sam u kupku prvog djeteta u početku stavlja samo bademovo ulje, kad dođe beba tu tradiciju ću nastaviti s ovim uljem. 
Cijena: 44,99 kn.
Sastav: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Isopropyl Myristate, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Parfum, BHT.

Kako znam koliko je teško pronaći kozmetiku za bebe i djecu koja ne sadrži mineralna ulja, parabene, silikone i ostale štetne i agresivne sastojke, moram pohvaliti ovu Afroditinu liniju te mi je jako drago što se na našem tržištu pojavilo nešto što je cjenovno prihvatljivo i prilagođeno nježnoj dječjoj koži.

Mast i ulje ću nastaviti koristiti do kraja trudnoće, a zatim ću ih koristiti i na bebici. Za sada nisam dobila niti jednu striju te ne znam jel to do ovih proizvoda ili do genetike, no ja bih rekla da je od od svega po malo.

Kako vam se sviđa nova Afrodita Baby & Kids Natural linija? Mažete li se kao prevencija od nastanka strija? Jeste li isprobali ove proizvode?


*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

1 komentar:

  1. Nisam ih isprobala, ali volim Afrodita proizvode, jako su dobri.

    https://glamfashioncat.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši