Potrebni sastojci:
• dvije bundevice
• pola kile mljevene svinjetine
• vrhnje za kuhanje od 250 ml
• dvije svježe rajčice
• glavica crvenog luka
• sir trapist
• začini: sol, vegeta, crvena paprika, papar, kadulja
Priprema:
Bundevice se ogule, prerežu na pola po dužini i izdube se
da se dobiju čamčići. Prokuha ih se u slanoj vodi 5 minuta (ako su bundevice veće malo duže).
Luk se izdinsta i na njega se stavi žličica crvene paprike, mljeveno meso i začini po želji te se sve zajedno dinsta oko 20 minuta. Pred kraj se stavi sitno narezana svježa rajčica i vrhnje za kuhanje.
Bundevice prokuhane u slanoj vodi stave se na nauljenu tepsiju i napune se smjesom te se na vrh stave tanko narezane šnitice sira trapista.
Pećnica se zagrije na 200 stupnjeva i peče se oko pola sata.
Dobar tek!
Njam njam! Taman me čeka tikvica u frižideru i ne znam što bih s njom, ne da mi se više jesti pohane :) :D
OdgovoriIzbrišiVjeruj mi ovo je prefino :)
IzbrišiFino! Ja slično radim s tikvicama, a ovo je baš odlična ideja. Volim bundeve, posebno pečene kao i juhu od hokaido bundeve :)
OdgovoriIzbrišiJuhu nisam probala, ali vjerujem da je odlična. Tikvice i bundevice obožavam i mogu ih jesti na sve načine :)
Izbriši