srijeda, 4. rujna 2013.

Punjene bundevice

Volim jesti bundevice u svim oblicima, pohane, kao varivo ili punjene. Od kume sam nabavila super recept za punjene bundevice i jučer sam ih pravila za ručak i već dugo se nisam tako dobro i fino najela. Recept nije kompliciran, potrebno je oko sat i pol, a ukusno je i idući dan kada se podgrije u pećnici.

Potrebni sastojci:

• dvije bundevice

• pola kile mljevene svinjetine

• vrhnje za kuhanje od 250 ml

• dvije svježe rajčice

• glavica crvenog luka

• sir trapist

• začini: sol, vegeta, crvena paprika, papar, kadulja

Priprema:
Bundevice se ogule, prerežu na pola po dužini i izdube se da se dobiju čamčići.




Prokuha ih se u slanoj vodi 5 minuta (ako su bundevice veće malo duže).



Luk se izdinsta i na njega se stavi žličica crvene paprike, mljeveno meso i začini po želji te se sve zajedno dinsta oko 20 minuta. Pred kraj se stavi sitno narezana svježa rajčica i vrhnje za kuhanje.
Bundevice prokuhane u slanoj vodi stave se na nauljenu tepsiju i napune se smjesom te se na vrh stave tanko narezane šnitice sira trapista.




 Pećnica se zagrije na 200 stupnjeva i peče se oko pola sata.



Dobar tek! 

4 komentara:

  1. Njam njam! Taman me čeka tikvica u frižideru i ne znam što bih s njom, ne da mi se više jesti pohane :) :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino! Ja slično radim s tikvicama, a ovo je baš odlična ideja. Volim bundeve, posebno pečene kao i juhu od hokaido bundeve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Juhu nisam probala, ali vjerujem da je odlična. Tikvice i bundevice obožavam i mogu ih jesti na sve načine :)

      Izbriši