utorak, 28. siječnja 2014.

Closet Confidential Tag


Otkako su se ovi postovi počeli pojavljivati, imam želju i ja pokazati svoje omiljene odjevne predmete, no kako sam u manjku s vremenom nikako da stignem poslikati ormar i odjeću. Sviđa mi se što je ovaj tag totalno drugačiji od ostalih i upravo zbog toga mi je zanimljiv te je lijepo vidjeti koji su omiljeni odjevni predmeti blogokolegica. Pitanja su na engleskom i nisam ih prevodila. Pa krenimo redom.


1. What is the oldest item in your wardrobe/closet?
Najstariji odjevni predmet koji nosim je smeđa kožna jakna moje mame. Jakna je stara preko 35 godina, kratka je, strukirana i volim ju nosit na proljeće ili ranu jesen te mi odlično ide na gotovo sve odjevne kombinacije.


2. What is the newest item?
Zadnje što sam kupila je ovaj džemper smeđe – sive boje s ušivenim šljokicama koje se lijepo presijavaju. S prednje strane izgleda obično, a na leđima ima rupičasti uzorak koji jako lijepo izgleda kada se ispod njega obuče crna majica. To mi je ove zime i jedan od najčešće nošenih odjevnih predmeta.


3. What is the most expensive item?
Najskuplji odjevni predmet je indigo plava svečana haljina koju sam nosila u svatovima u kojima sam bila vjenčana kuma. Haljina je koštala 2000 kn i bila je to ljubav na prvi pogled. Čim sam ju ugledala znala sam da je to ta haljina, a kad sam ju probala još više sam se zaljubila. Na slici gdje je sama haljina se dobro ne vidi, probala sam pronaći neku sliku iz svatova, ali nigdje se ne vidi cijela haljina, tako da sam pronašla jednu sliku gdje sam ju isprobavala kod kuće. Nisam baš u reprezentativnom izdanju, ali bitna je haljina :) Na slici se dobro ne vidi, ali ispod ovog vijugavog ukrasa nalazi se prorez koji ide iznad koljena. To je moja, kako ju volim zvati, haljina za crveni tepih, i nije mi žao ni kune te jedva čekam neko obiteljsko vjenčanje da ju mogu ponovo obuči jer mi je predivna :)




4. What is the cheapest/ most affordable item?
Najjeftiniji komad odjeće koji imam, ne računajući pri tom na obične pamučne topiće i čarape, je ova tunika koju sam kupila za 40 kn u Magmi kada su imali rasprodaju pred zatvaranje. Volim ju nositi na traperice, a nekad ju kombiniram uz crni sako i crne hlače.


5. What is the biggest bargain?
Ovu haljinu sam ulovila na nekoj rasprodaji u Mađarskoj i bila je namijenjena nošenju za doček Nove godine, no toliko mi je draga da ju nosim kad god imam priliku, odnosno nekakvu svečaniju prigodu.



6. What is the biggest waste of money?
Ne mogu reći da imam odjevene predmete na koje sam bezveze potrošila novac te da mi se više ne sviđaju i smatram ih promašajem. Ako bih morala nešto izdvojiti, to bi bila satenska tamno plava košuljica s bijelim točkicama i s čipkom oko V izreza. Izdvajam tu košuljicu, ne zato što mi se ne sviđa, nego zato što sam ju u nekoliko godina što ju imam obukla sam jedno i to zato što uvijek kad ju planiram obući, nešto mi iskoči i obučem nešto drugo. Ali neću se te košuljice samo tako riješiti jer ju planiram nositi kad malo zatopli :)



BONUS QUESTION - Show us your three favourite items right now!
Uf, ovo je teško pitanje. Bilo mi se problem odlučiti.
Izabrala sam košuljicu na faltice koje se poput harmonike rašire kada se obuće, jeans kratki prsluk, i hlače na smeđe, krem i crne kockice.



To bi bilo to od mene. Neću nikoga tagirati, djevojke koje žele neka naprave ovaj tag jer je jako zanimljiv.


Kako vam se sviđaju moji odjevni predmeti? Na koji komad odjeće trošite najviše novca?

23 komentara:

  1. Svi imamo nešto od dragih majki u ormaru :)) Ovaj sivi džemper mi se baš sviđa, a haljina je predivna! Nadam se da će brzo ukazat prilika da je opet obućeš! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što više stvari od mame nije ostalo na životu jer volim modu 70-ih :)

      Izbriši
  2. Potpisujem Mikku :) I da još dodam, traper prslučić mi je baš sladak! Ja sam si ovo proljeće sama napravila jedan od kratke traper jakne i baš sam ga puno nosila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga! Pa ti si kreativka, lijepo :) Odlično mi je kada se neki komad odjeće prepravi i dobije drugu namjenu :)

      Izbriši
    2. Nisam baš u mjeri u kojoj bih voljela biti, ali često nešto izrezujem, prekrojavam... u većini slučajeva mi se ne sviđa kako ispadne :D, ali imam nekih stvari koje nosim više od kad sam ih "sredila", pa mi onda nije žao tog mog eksperimentiranja :)

      Izbriši
    3. Odlična mi je ona tvoja ideja za izradu kape :) Bilo bi super da napraviš još koji takav post :)

      Izbriši
    4. Hvala draga :) Ako dobijem kakav nalet inspiracije :DD

      Izbriši
  3. Jako mi se svidja teksas prslucic i ta crno-silver svecana haljinica :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga! Prsluk sam jako dugo tražila, dok nisam pronašla model koji mi se sviđa :D

      Izbriši
  4. Opa jesi to prvi put pokazala se na blogu?? :D Haljina je stvarno krasna, moram priznati da mi ovako na krevetu nije baš bila nešto, i baš mi je drago da si stavila sliku gdje ju imaš, jer je zapravo predivna!
    Joj moram i ja napraviti ovaj tag, super je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije prvi put, točnije treći, ima još dvije sličice u postovima s početka :D Napravi tag, stvarno je zanimljivo rovanje po ormaru i traženje odjeće, ja sam pronašla jednu majicu na koju sam totalno zaboravila :)

      Izbriši
  5. super su mi ovi postovi :D
    hlače su mi odlične :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Divna je haljina. I trebaš se osjećati kao zvijezda u njoj :)) I točkasta bluzica mi je preslatka <3 I džemper. Jako mi se sviđa.

    Super je ovaj tag. Svaki post sam pročitala kojeg sam vidjela. Bacit ću se i na YT, vidim da ga i tamo ima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga! Napravi i ti kad uhvatiš vremena ovakav post, stvarno je zanimljivo :D

      Izbriši
  7. Haljina ti je ludilo! Meni se zapravo najviše sviđa onaj sivi džemperić, odličan je!

    OdgovoriIzbriši
  8. ajmeeee ova haljinaaaa je prekrasnaaaa! i ova koju si uspijela ulovit u mađarskoj mi se isto sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  9. haljina je preprekrasna :) rainbow flower

    OdgovoriIzbriši
  10. Uh, ova kraljevsko plava haljina je baš za crvenog tepiha, prekrasna!

    OdgovoriIzbriši