nedjelja, 26. listopada 2014.

Apivita Wine Elixir krema protiv bora za područje očiju i usne

Iako mi je Apivita jedan od najdražih brendova, već jako dugo odgađam napisati ovu recenziju. Ne zato što nisam napravila fotografije ili zato što sam lijena, nego ne znam što da napišem. Ova okoloočna kremica me je ostavila ni na nebu ni na zemlji te ću vam kroz ovu recenziju, za koju je bilo puno interesa, pokušati objasniti svoje dojmove.

Kremica dolazi u simpatičnoj teglici od 15 ml, kojih baš nisam ljubitelj, ali što je tu je. Kada se otvori poklopac, ispod se nalazi zaštitna folija koja štiti kremu od znatiželjnih prstića.
Wine Elixir krema protiv bora za područje očiju i usne sa crnim vinom i pčelinjim voskom sadrži 94% prirodnih sastojaka. Krema sadrži resveratrol, tvar iz crvenog vina koja štiti grožđe od plijesni, a koja je jaki antioksidans te se u kozmetici koristi u kremama protiv bora jer djeluje na fibroblast u stanicama koji povećava proizvodnju kolagena i elastina koji su odgovorni za čvrstoću kože. Uz crno vino i pčelinji vosak, sadrži lupinu, zob i lecitin, propolis, katite maslac, maslinovo ulje, ulje grožđa, ulje mekinja, eterično ulje pačulija, infuziju zelenog čaja umjesto vode (koja je inovacija kod Apivita proizvoda). Krema ne sadrži štetne sastojke poput parabena, silikona, propilen glikola, mineralnih ulja, etanolamina, ftalata.
Sastav: Aqua**, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Butylene Glycol, Theobroma Cacao Seed Butter, Isodecyl Salicylate, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydrogenated Vegetable Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Vitis Vinifera Vine Extract, Lupinus Albus Seed Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Oryza Sativa Bran Oil, Propolis Extract, Avena Strigosa Seed Extract, Lecithin, Sodium Hyaluronate, Olea Europaea Leaf* Extract, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Olea Europaea Fruit Oil*, Cera Alba*, Glyceryl Linoleate, Tocopherol, Panthenol, Sodium Phytate, Phenoxyethanol, Glyceryl Linolenate, PEG-20 Stearate, Arginine, Sorbitan Stearate, Aqua, Carbomer, Camellia Sinensis Leaf*, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Pogostemon Cablin Oil*, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Citrus Aurantium Amara Flower Oil*, Salvia Sclarea Oil*, Parfum, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Limonene, CI 77891
** Camelia Sinensis* Leaf Aqueous Infusion = Green tea water 
* Certified organic cultivation



Tekstura kreme je gušća, no lako se nanosi i upija u kožu jer se pri dodiru s kožom topi. Boja je nježna puderasta, a miris je neobičan, ali nije neugodan i ne znam s čime bih ga usporedila. Rok trajanja kreme je šest mjeseci, a toliko će vam ova krema i potrajati jer je jako malo treba, bez obzira što se nanosi na okoloočno područje i na usne.
Prije nego što sam se odlučila na kupovinu ove kreme isprobala sam nekoliko uzoraka i malo je reći da me je krema potpuno osvojila. Da me netko nakon dva mjeseca korištenja ove kreme pitao za dojmove, rekla bih mu da je ovo najbolja okoloočna krema koju sam koristila i da vrijedi svake lipe, a danas nakon punih pet mjeseci korištenja više nisam tako entuzijastična kao što sam bila. Kremu sam koristila kao dio noćne njege nanijevši je u tankom sloju na okoloočno područje, kapke i usne. Znam da se okoloočne kremice ne nanose na kapke, no probala sam i nije mi izazvala nikakvu negativnu reakciju, tako da sam kad god bih mazala okoloočno područje, mazala sam i kapke. U početku mi je krema savršeno odgovarala, nahranila bi moje okoloočno područje, pružila mu dovoljno hidratacije, smanjila natečenost i borice oko očiju su mi postale pliće. Idealno, jel da? A nakon toga što sam kremu duže koristila, kao da mi je počela sve manje odgovarati. Jednostavno imam osjećaj da je krema obavila svoje i onda samo stala. U zadnja dva mjeseca kao da mi je počela isušivati okoloočno područje, odnosno ne pruža mi dovoljno hidratacije i nije mi više dovoljna. Ima li to veze s godišnjim dobima ili se moje okoloočno područje naviklo na ovu kremu i postalo zahtjevnije ne znam, ali znam da ću, što se okoloočnog područja tiče, napraviti pauzu s ovom kremicom i koristiti ju samo za usne.
Već sam spomenula da sam kao dio noćne njege ovu kremicu nanosila i na usne. Kremica se lijepo upije na usne te kad se nanese jako čudno reagira na balzam, odnosno nakon što se upije treba se pričekati prije nanošenja balzama jer krema ga rastopi i kao da ne da da se balzam stopi s usnama. Na području usana nemam borica, ali to je također dio tijela koji često zaboravljamo njegovati, zato volim ove kremice za okoloočno područje koje jesu za područje usana jer prevencija je jako bitna.
Cijena kreme je 295 kn i možete kupiti u ljekarnama koje drže Apivita proizvode ili na internet stranicama Delmerion webshopa gdje često bude na akciji i do 50%, kao i ostali Apivita proizvodi.

Nadam se da sam vam kroz recenziju pokušala dočarati zašto je moje mišljenje o ovoj kremi podijeljeno. Hoću li kremu kupiti ponovno? Nakon nekoliko mjeseci planiram ponovno isprobati koji tester i vidjeti kako će se ponašati na mom licu te ukoliko budem opet oduševljena kao prvi put, kupit ću ju ponovno, no ukoliko to oduševljenje izostane, neću joj dati drugu šansu.


Jeste li probali Apivita Wine Elixir okoloočnu kremu? Imate li vi proizvod o kojem imate podijeljeno mišljenje?

24 komentara:

  1. Dosta sam isprobavala Apivitine kreme i Wine Elixir mi je najbolja linija ali ipak, još nisam kupila ništa. Okoloočnu sam dugo isprobavala i baš kao ti: malo mi jesuper, malo bzv. Ne znam ni sama..ak se ukaže kakva akcija, možda ju i kupim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što se slažemo jer sam već mislila da sam luda. Da mi krema tako savršeno odgovara, a onda apsolutno ništa... Nisam još imala takvih iskustava kao s ovom kremom :D

      Izbriši
  2. Ja bih tako volela da se dokopam bilo kog Apivita proizvoda, ne znam zašto su mi toliko interesantni :) Ni ja ne mogu naći svoju omiljenu okoloočnu, mislim da je to delom zato što je to područje specifičnije od ostatka kože lica, tanje i osetljivo, verovatno to ide sa godinama a i sa promenom godišnjeg doba. Super recenzija, ja odoh da istražujem preko linka koji si ostavila :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga. Može biti da mi je krema prestala odgovarati zbog godišnjeg doba i žao mi je što joj je rok trajanja kratak pa ju ne mogu ostaviti do idućeg proljeća :D

      Izbriši
  3. baš imam testere, trenutno sam na prvom i jako mi se svidjela i već sam počela uspoređivati cijene kod nas i vani i sad me malo tvoja recenzija pokolebala :/
    iako ću je na kraju vjerojatno kupiti jer neću imati mira dok i sama ne vidim kako će mi djelovati na duže staze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš da smo svi individualni, tako da ti krema može savršeno odgovarati :) Što se tiče cijena treba pratiti akcije, a Delmerion zna imati dobre popuste. Apivitu sam znala naručivati i s grčke BesrPharmacy.gr gdje su proizvodi sniženi 30%, ali se isplati kad se naručuje više toga jer se plaća shipping.

      Izbriši
  4. Prvo mora, reći hvala na temeljitoj recenziji. Cijenim kad netko napiše svoje dojmove tek nakon par mjeseci, onda mi recenzija ima težinu :) Izbjegavam kremice s propolisom jer na moju kožu djeluje iritirajuće (ne uzimam ga ni inače, mislim da amneku presojetljivost na njega, nikako mi ne paše), ali baš mi je čudno to njezino djelovanje...doduše ja sam nedavno imala slično iskustvo s jednim skidačem očnog makeupa, prva bočica sve super, fino skidalo šminku i nije me isušivalo, kad sam kupila drugu ko da nije isti proizvod, nešto mi smeta...tko će ga znati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :) Nikad mi se nije dogodilo da se nešto što mi je savršeno odgovaralo tako promijeni. Nekako mislim da je do godišnjeg doba, ali rok trajanje je prekratak da čeka proljeće/ljeto :D

      Izbriši
  5. ...a jesam nepismena, sorry na tipfelerima :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odmah me privukao naziv - wine elixir.. :D
    djeluje kao interesantan proizvod, nisam još čitala o proizvodu koji se primjenju i na područje usana i ispod očiju ,,
    cijena je dosta paprena, a budući da ni tebi nije nešto wow, vjerojatno preskačem kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno skupljih brendova ima kremu za oči i usne u jednom. I meni je to čudno, no dobro funkcionira :D Slažem se za cijenu :)

      Izbriši
  7. Nisam isprobala a i ima povisoku cijenu za nesto sto te nakon nekog vremena razocaralo. Ja sam jos uvijek u potrazi za nekom okoloocnom kremicom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mislila da sam pronašla svoju HG okoloočnu kremu, no onda se dogodilo ovo, tako da sam i ja u potrazi :D

      Izbriši
    2. Stvarno lijepo zgleda, i ime me odmah privuklo, no nebi još koristila takve kremice, kad budem starija sigurno ocu, a cijene je visoka, ali ako je kvalitetno uvijek može. Lijepa recenzijaa :)

      Izbriši
    3. Hvala ti draga :D Nakon tridesete je vrijeme za malo jače kremice, a kod ove mi se sviđa što je sastav od 94% prirodnih sastojaka :)

      Izbriši
  8. Nisam isprobala ovu kremicu, ali ju je koristila moja mama i točno se sjećam da joj je reakcija bila kao i kod tebe. Imala je osjećaj da je isušuje. Kaže da joj je loše hidratizirala i da sigurno nebi više ponovila kupovinu :( Baš šteta jer ja sve što sam do sada isprobala od apivite mi je bilo dobro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Apivita odličan brend i sa svime sam bila zadovoljna :D A mora se i njima zalomiti jedan takav proizvod :D

      Izbriši
  9. Nisam još ništa njihovo probala, a čini mi se da i kad budem ova kremica neće biti u košarici. Ne znam što da ti kažem. Znam da nam se koža može naviknuti na nešto i zahtjeva promjenu, ali kod tebe je ipak prošlo premalo vremena za takvo nešto jer ipak bi takvu reakciju očekivala tek pri drugoj teglici :| U svakom slučaju sretno u potrazi HG okoloočne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Sad sam našla jednu okoloočnu kremicu i u fazi sam isprobavanja pa ćemo vidjeti kako će biti :)

      Izbriši
  10. Recenzija je odlicna :) bas trenutno trazim neku savrsenu kremu za podrucje oko ociju, sa svakom imam dojmove kao ti sa ovom, malo je dobra malo nije. Jos mi je najbolje odgovaralo kokosovo ulje za to podrucje :S ako nadjes sto s cim si sto posto zadovoljna, javljaj odmah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Čim nađem neku jako dobru okoloočnu, javljam ;)

      Izbriši
  11. Zanimljivo mi je bilo čitati kao djeluje na tvoju kožu. Ja sam skoro dvostruko starija od tebe pa mogu kazati u čemu mislim da je "caka" prestanka djelovanja kod tebe. Tvoji kompenzacijski mehanizmi obnove kože su sami sebi dovoljni i što se tiče obnove hidratacije i proizvodnje kolagena pa ova kremica u slučaju tvoje kože ne može pokazati veliki pomak. Meni pak pomaže zadržati vlagu što sam osjetila već dan-dva poslije korištenja a možda povećava i proizvodnju kolagena, no to nisam imala kako izmjeriti. Pretpostavljam da su ti supstancije iz sastava koje hrane kožu sačuvale vlagu oko očiju pa ti je time osjećaj da je koža zaglađena i bez tih borica koje spominješ. Usput, dam ruku da su ti te borice bile posljedica dehidracije i vjerojatno iscrpljenosti. Ja dan danas bolje rezultate na zoni oko očiju postižem hranjenjem i vlaženjem, Lifting izbjegavam, jer obično značajno isušuje. Apivita wine elixir je nešto između te dvije krajnosti. I mene je povremeno zatezala, tj, imala sam osjećaj da ne nahrani dovoljno,da bih kasnije osjećala ugodu oko očiju. Bila mi je noćna njega pa nisam bila najsigurnija da je pravi izbor. Nisam je nikad probala koristiti kao dnevnu njegu, pa nam ti veli jesi li je koristila kao primer za šminku. Pretpostvaljam da je bila idealna. ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala ti draga Loredana na komentaru :) Dehidriranost ne isključujem jer je moguće da da mi se okoloočno područje našlo u toj situaciji. Apivita wine elixir sam većinom koristila kao dio noćne njege jer mi je zbog svojih sjajnih čestica Vichy Idealia bila prvi izbor, no isprobala sam i Apivita wine elixir kao primer za šminku i pokazala se dobra u toj funkciji. Kako mi je Apivita omiljeni brend, a ova krema ima odličan sastav, dobit će i drugu priliku :)

    OdgovoriIzbriši