subota, 10. siječnja 2015.

La Roche - Posay Hydreane Legere

Svaka koža treba hidrataciju bez obzira na tip kože. Zimi kada su niske temperature i boravimo u zatvorenim prostorijama s centralnom grijanjem koži treba mu pružiti dodatnu hidrataciju jer ju spomenuti čimbenici znaju isušiti.

Moja koža je masna, nemam problema s dehidracijom, ali u svojoj rutini uvijek se trudim pružiti koži potrebnu hidrataciju posebno zimi kada zbog niskih temperatura žlijezde lojnice slabije luče sebum te koža gubi svoju prirodnu zaštitu. Tijekom zadnja dva mjeseca kao hidratantnu kremu koristim La Roche - Posay Hydreane Legere.
Krema dolazi u tubici od 40 ml u već prepoznatljivoj bijelo – plavoj boji brenda, a na kutijici u kojoj se nalazi tubica otisnut je rok trajanja koji bi bio oko tri godine, no naznačeno je da bi kremu kad ju jednom otvorimo trebali potrošiti u roku od godine dana.

Kremu sam koristila većinom kao dio noćne njege, ali po potrebi i ujutro i to u danima kada su bile izrazito niske temperature, a kako se ove zime ne možemo baš pohvaliti nekim velikim minusima, većinu vremena  kremu sam koristila navečer na očišćeno lice. Krema je lagana, kao što joj i sam naziv kaže, lako se nanosi i razmazuje po kože te se dosta brzo upija, a lice ostavlja nahranjeno i mekano na dodir. Miris joj je nježan i jedva primjetan tako da mislim da će odgovarati i najkritičnijim nosevima.
La Roche - Posay Hydreane Legere namijenjena je osjetljivoj koži te iako na kutijici piše da je za normalnu i mješovitu kožu, ja bih još dodala i masnu, dok za suhu kožu postoji rich varijanta.

Sastav: AQUA / WATER GLYCERIN CYCLOHEXASILOXANE HYDROGENATED POLYISOBUTENE AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE MYRISTYL MYRISTATE SODIUM HYDROXIDE STEARIC ACID POLYPHOSPHORYLCHOLINE GLYCOL ACRYLATE XANTHAN GUM CAPRYLOYL GLYCINE CAPRYLYL GLYCOL ACRYLATES COPOLYMER POTASSIUM CETYL PHOSPHATE GLYCERYL STEARATE SE PARFUM / FRAGRANCE.
Krema se može pronaći u ljekarnama, a cijena joj je oko 97 kn.

Na pitanje bi li ovu kremu preporučila, dovoljno govori da sam je nakon samo mjesec dana korištenja uvrstila u godišnje favorite o kojima sam pisala ovdje.

Koja je vaša omiljena hidratantna krema?


Broj komentara: 29:

  1. Čini se baš super krema. Koža mi je normalan i mislim da bi mi ova baš odgovarala. Budući da se borim s aknama, kupila sam njihovu effaclar duo, ali je još nisam isprobala jer čekam da potrošim Avene i Vichy.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja sestra ima problem s aknama i obožava Effaclar duo, koristi i kremu i gel te joj se koža unormalila, tako mislim da će ti se sviđati :D

      Izbriši
  2. Trenutno omiljena mi je Vichy Nutrilogie 1, s kojom stvarno vidim pomak, koza mi se manji susi i krema drzi cijeli dan kad ju nanesem. Za noć Aqualia thermal odlicna :) drago mi je da si nasla njegu koja ti odgovara to je najvaznije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam i Aqualia thermal, ali dnevnu i jako sam bila zadovoljna s njom :D

      Izbriši
  3. Zanimljive su mi te LRP kreme. Nisam probala. Mislim da ni necu u dogledno vrijeme jer sam zadovoljna svojom dnevnom njegom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene LRP oduševljava svakim novim isprobanim proizvodom :D

      Izbriši
  4. Nisam koristila LRP kremice, trenutno mi je omiljena krema First Aid Beauty Ultra Repair Cream, a za noćnu njegu koristim No7. Voljela bih probati rich verziju ove kreme, sudeći po ovoj, vjerujem da bi mi odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No7 bih baš voljela probati jer već neko vrijeme gledam njihovu kozmetiku :D

      Izbriši
  5. Proučavam malo ovu kremicu već neko vrijeme i čini se stvarno jako jako dobra :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam jedno neobično pitanje - zanima me kako miriše ova krema? Imam njihov puder za mješovitu kožu, sjajno prekriva, ali miriše po plastici. Dosta me smeta taj miris, iako se osjeti samo tijekom nanošenja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije neobično draga, ne znam kome bi bilo ugodno nanositi nešto što miriši na plastiku na svoje lice :D Iako svi drugačije doživljavamo mirise, mogu ti reći da ova krema ne miriši po plastici. Miris je jako nježan i na prvu sam mislila da ga ni nema. Osvježavajuć je, meni je to miris ko po nečemu čistom i mislim da ima jednu finu notu citrusa. Iako mi baš ne ide opisivanje mirisa, nadam se da sam ti pomogla :D

      Izbriši
    2. Da, pomogla si mi i hvala na odgovoru. Ako se nađeš u prilici isprobati taj puder, vidjeti ćeš o čemu ti pričam. Veoma težak i neugodan miris. Mislim, ni ne čudi me, tekstura mu je zbilja gusta, ali ne i teška / masna, prekriva stvarno izvrsno, jedino ga taj miris dijeli od savršenstva. Nadam se da će mu u budućnosti posvetiti pažnju i promijeniti to.

      Izbriši
  7. Imam ovu kremu islažem se sa tobom da jako dobro hidratizira mješovitu kožu

    OdgovoriIzbriši
  8. Uverila sam se a i već smo pričale da je savršena, samo za moj tip kože je rich :) Super recenzija! L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da rich je definitivno za tebe :D Hvala ti draga :*

      Izbriši
  9. Imala. Volela. Jako :)
    Sad koristim Oleta Henriksena :) iz poslednje beauty boxice, jako mi se dopada, koža mi je baš divno reagovala na ulje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slinim nad tim uljem i žalim što ju nisam naručila, šmrc... Ali sad čekam ovu za prvi mjesec i nadam se da će proizvodi biti upola dobri kao u prošloj :D

      Izbriši
  10. Meni je Rich odlična i u potpunosti odgovara suhoj i osjetljivoj koži, a vjerujem da je i ova dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti se rich sviđa, a ova je kao stvorena za moju masnu kožu :D

      Izbriši
  11. LRP je zaista čaroban brend za sve vrste problema sa kožom ,ja sam oduševljena sa svime što sam probala ,recio Duo me je spasio ko zna koliko puta a od nedavno mi jako prija i BB krema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. BB kremu nikako da probam, iako imam uzorke kod kuće, ali planiram, a Duo koristi moja sestra i kremu i gel i obožava ih :D

      Izbriši
  12. Dobila sam desetak testerića raznih LRP kremica i trošim ih redom, neke nemaju miris dok druge imaju neki lagan, fin miris koji brzo nestane s kože. Ma oduševljena sam i jako si želim full size verziju bilo koje za suhu kožu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično za testeriće :D I ja sam prije kupovine ove isprobala nekoliko testerića i onda se rodila ljubav :D Tebi bi onda odgovarala rich varijanta :)

      Izbriši
  13. nisam probala, trenutno sam zadovoljna s kremicama koje imam :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovu kremu od kako je lansirana na naše tržište koristim kao primer za makeup

    OdgovoriIzbriši