srijeda, 27. svibnja 2015.

Matrix Oil Wonders – Indian Amla

Da mi je netko prije nekoliko godina rekao da ću koristiti ulja za kosu, rekla bi mu da je lud. Naime, godinama sam imala kratku kosu te iako sam ju redovito bojala, kosa zbog stalnog šišanja nije stigla narasti toliko da bi bila isušena i oštećena te zbog toga nisam imala potrebu za dodatnim tretmanima. Kada sam prije tri godine odlučila pustit kosu, koja je sad duža od ramena (da, kosa mi jako brzo raste), da bi bila lijepa i njegovana, morala sam u svoju rutinu njege kose uvrstit i dodatne tretmane. Kao dodatna njega mojoj kosi savršeno se uklopilo i Matrix Oil Wonders s uljem indijske amle.
Kako sam prvi put čula za indijsku amlu, malo sam istraživala (google je zakon). Amla se još naziva amalaki ili indijski ogrozd. To je drvo koje može narasti i do 18 metara u visinu i ima žutozeleni plod. Jedan je od najsnažnijih prirodnih lijekova za jačanje imuniteta i pomlađivanje organizma, a novija istraživanja potvrđuju da je jedan od najboljih izvora antioksidansa na svijetu. Osim što ljekovito djeluje na cijeli organizam koristi se kao prirodni tretman za akne, potiče zacjeljivanje i ubrzava obnovu stanica kože, jača zube i nokte, a koristi se kao maska za kosu i prirodni regenerator jer hrani korijen vlasi i potiče njezin rast, njeguje vlasište i sprečava gubitak kose, kao i pojavu sijedih vlasi i peruti.

Matrix Oil Wonders s uljem indijske amle dolazi u prozirnoj plastičnoj bočici od 125 ml s pumpicom pomoću koje se ulje može lijepo dozirati. Namijenjeno je jačanju kose svih tipova, odnosno obnavljanu krhke, oslabljene kose i to čak četiri puta, a ujedno povećava sjaj i mekoću. U uputama stoji da se jedna do dvije pumpice nanose na kosu prije pranja, za vrijeme ili nakon.

Moja kosa se jako brzo masti pri tjemenu, dok su mi vrhovi suhi, a oslabljena je bojanjima jednom mjesečno. Zbog brzog mašćenja kose svim uljima prilazim s dozom opreza je se bojim dodatnog mašćenja i odmah moram naglasiti da mi ovo ulje nije dodatno zamastilo kosu. Koristila sam ga kao tretman i to večer prije pranja kose četiri do pet pumpica nanijela bi na cijelu kosu tako što bi nježnim pokretima utrljala ulje u kosu. Moja kosa bi to ulje upila u roku odmah i nije bila masnija, nego što je inače, a kad god bih zamahnula kosom, širio se predivan miris. Ulje ima predivan egzotičan miris i ne znam s čim bi ga usporedila. Nije zagušljivo, prije bih rekla da je osvježavajuće i ostaje u kosi relativno dugo što mi se jako sviđa. Osim kao tretman, ulje sam koristila i na svježe opranu kosu, tako što sam dvije pumpice nanijela na vrhove i moram vam reći da su mi vrhovi u puno boljem stanje, nego što su bili, a kad vam frizerka to kaže, onda ste sto posto sigurni da si niste umislili.
Sastav: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat, Parfum/Fragrance, Olea Europea Oil / Olive Fruit Oil, Hexyl Cinnamal, Benzil Salicylate, Benzyl Alcohol, 2 - Oleamido – 1,3 Octadecanediol, Alpha – Isomethyl Ionone, Limonene, Linalool, Coumarin, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Phyllanthus Emblica Fruit Extract.

Cijena ulja je 149 kn, a može se kupiti u Matrix frizerskim salonima. Ulje se jako sporo troši i nakon skoro dva mjeseca korištenja nisam potrošila ni četvrtinu, tako da mislim da će mi potrajati oko 18 mjeseci koliki mu je i rok trajanja. Osim ulja indijske amle, Matrix Oil Wonders još ima u ponudi amazonsku murumuru za ukrotiti neposlušnu kosu i egipatski hibiskus koji njeguje obojenu kosu.

Kako vam se čine Matrix Oil Wonders proizvodi? Jeste li probali nešto iz Matrix asortimana?



*PR – proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Broj komentara: 10:

  1. Ovo je divota od proizvoda, sigurna sam iako nisam probala. Ulja za kosu obožavam a o ovom proizvodu sam čula samo najbolje. L.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa svi ste dobili ulja, samo ja sprej! :(
    Ambalaža je baš egzotična :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo nije s BBD-a :D Tako sam i ja dobila sprej :) Ambalaža je baš u skladu s mirisom :)

      Izbriši
  3. Ništa bez ulja, kako za lice, tako i za kosu :) Imam želju nekoliko da probam, ali to jako sporo će doći na red jer ovo nisu proizvodi koji se brzo troše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina. Kad nabavim ulje za kosu, znam da sam mirna minimalno šest mjeseci :D

      Izbriši
  4. volim ulja za kosu, ali ovo nisam probala :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Isprobala sam njihov sprej koji sam dobila na BBDay-u i ok mi je... Isto tak sam na BBDay-u gledala kak divnu i zdravu kosu imaš :)) moji vrhovi su komatozni, brzo popucaju i izlistaju se....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti <3 Pazim na njegu vrhova jako jer zbog puno godina bojanja skloni su isušivanju. Ulja su mi za to najbolja :)

      Izbriši