četvrtak, 7. svibnja 2015.

Rose Care – Probiotički šampon za snažnu kosu

Rose Care je novi brend kod nas, a riječ je o bugarskoj kozmetici čija je baza ružino ulje Rose Damascene iz Doline ruža na jugu Bugarske. Svi proizvodi su namijenjenji osjetljivoj, nadraženoj, suhoj koži sklonoj iritacijama i crvenilu te ne sadrže parabene, umjetne boje i mirise. Što sve nude možete pogledati na njihovom web shopu ovdje.

Šampon dolazi u plastičnoj ambalaži od 230 ml s praktičnim otvaračem / zatvaračem koji je dovoljno samo stisnuti. Proizvod se lako dozira i ima predivan prirodni miris koji me podsjeća na djetinjstvo i neki nježni šampon ili pjenu za kupanje. Tekstura mu je gelasta, slabo se pjeni bez obzira što u sastavu sadrži SLS. Cijena šampona je 42 kn.
Što kaže proizvođač?
Probiotički šampon za snažnu kosu stvoren je kako bi ojačao i revitalizirao suhu, lomljivu, dehidratiziranu kosu. Kod takve je kose često i vlasište jako suho, što se izražava u perutanju i neugodnom svrbežu. Visok sadržaj uree (8%) moćno hidratizira i jača vlas, pomaže joj da bolje prihvati vodu i duže ju čuva. Ružino ulje hrani kosu od korjena do vrha, a hidrolizirani probiotici poboljšavaju metabolizam i strukturu vlasi. Rezultat je snažna, vitalna kosa, puna sjaja!
Prije nego što kažem nešto više o ovom šamponu, moram opisati svoju kosu. Imam masno vlasište i perem kosu svaki drugi, a uz pomoć suhog šampona svaki treći dan, dok su vrhovi suhi. Kosa mi je prirodno mekana i svilenkasta, no to ne vidim kao plus jer zbog toga se jako mrsi i imam poteškoća pri češljanju.

Proizvođač navodi da je šampon za jako suho vlasište, a ja bih na to rekla da je ovaj šampon za svako vlasište jer savršeno odgovara mom masnom vlasištu. Mislim, i dalje moram kosu prati često kao i do sada, ali ono što mi se sviđa je to što ju šampon ne masti dodatno i što joj daje potreban volumen. Kosa je mekana, ali ono što me je oduševilo su vrhovi, koji su inače oštri, a sada su mekši na dodir. Šampon je i protiv opadanje kose, ali kako djeluje ne mogu reći jer osobno nemam problema s time. Uglavnom, sviđa mi se kako ovaj šampon djeluje na moju kosu zbog koje sam u zadnje vrijeme dobila i nekoliko kompilimenata.

Sastav:

Jeste li probali nešto iz asortimana Rosa Care?


*PR – proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Broj komentara: 12:

  1. Koristila sam mleko za skidanje šminke iz ove linije, isto je i pakovanje i sve, jako mi je bilo dobro :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uvek je dobro pročitati dobru preporuku za negu kose :)
    Nisam probala ništa od ''bugarskog jogurta''- fora ime hehe :D
    Svakako posetim web shop, pa si možda i odaberem nešto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :D I ja stalno tragam za dobrim preparatima za kosu :)

      Izbriši
  3. Kod nas se to zove Bugarska ruža a iako sam čula puno pohvala na jihov račun nisam probala još ni jedan proizvod. Što naravno ne znači da neću :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da ćeš pronaći nešto za sebe jer im je većina proizvoda namijenjena njezi suhe kože :)

      Izbriši
  4. U potrazi sam za odgovarajucim samponom, tako da cu probati ovaj, deluje mi primamljivo. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. prvi put čujem za njih,, ali baš fora što su bugarski brend :D
    i sama ne očekujem da će mi šampon produljiti vrijeme između pranja kose, samo mi je bitno da ju lijepo opere i ne masti dodatno :D
    sviđa mi se miris opisani :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam još ništa probala a šampon zvuči odlično. Zar se samo preko web shopa može kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ali znaju imati razne promocije i štandove u shoping centrima pa se i tamo može kupiti kad se naleti na njih :D

      Izbriši