nedjelja, 24. svibnja 2015.

Sundance MED Ultra Sensitive fluid za sunčanje

Iako kreme za lice sa spf koristim tijekom cijele godine, dolaskom dana s više sunca, moj spf se povećava te na proljeće počinjem koristiti spf 20 ili 30, dok je ljeti on 50. Sundance MED Ultra Sensitive fluid za sunčanje je krema povoljnog cjenovnog ranga čiji je spf 50 te nisam odoljela kupiti ga, a nakon skoro mjesec dana korištenja, pišem vam o svojim dojmovima.

Fluid je namijenjen osjetljivoj i alergijama sklonoj koži te sadrži aloe veru. Boja mu je žućkasta, a tekstura fluidna. Proizvođač za fluid kaže da je nemastan, no kada se nanese na kožu ostane jedan masni film koji treba pustiti da se upije. Nema miris, no kao i kod svih proizvoda koji nemaju miris, osjeti se jedan poseban, ja bih ga nazvala ljekarničkm mirisom i zadržava se jedno vrijeme na koži.
Nanosila sam ga na lice, vrat i dekolte prije nanošenja pudera. Fluid je dobra podloga za make up, ali mu treba dati jedno desetak minuta da se upije do kraja, bar je tako kod moje masne kože, dok mislim da bi taj vremenski period trebao biti kraći kod osoba sa suhom kožom. Nakon što se fluid jednom upio, na licu se osjeti da ste nanijeli kremu, no puder jako lijepo sjeda. Nisam primijetila da se s ovim fluidom ispod pudera zasjajim ranije nego inače, tako da je kod mene to jedan veliki plus. Vodootporan je pa je samim time i pogodan za nositi na plažu. Fluid mi nije izazvao nered na licu, ali čepi pore kao i svi proizvodi sa spf zaštitom, tako da je potrebno pokloniti više pažnje čišćenju lica.  
Već sam spomenula spf 50 koji se odnosi na UVB zrake, dok fluid ima i UVA zaštitu koja nije naznačena pa se prema tome računa kao trećina UVB zaštite.

Cijena fluida je 25,90 kn za 50 ml proizvoda, a može se kupiti u DM prodavaonicama.

Sastav:

Kako se štitite od sunca? Koje kreme sa zaštitnim faktorom koristite?

Broj komentara: 20:

  1. Ovih kremica nikad dosta :) Ja ih imam nekoliko pa ih rotiram, zaista je poželjno zaštititi se od Sunčevih zraka uvek a ne samo leti. Imaću ovu kremu na umu kada potrošim zalihe. L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ih imam nekoliko pa ih koristim prema potrebi :D

      Izbriši
  2. Nisam ga primjetila na policama, a baš mi treba nekaj tipa toga za lice. Mada me uvijek strah s takvim proizvodima jer mi se pore začepe, a nije baš da mi se svaki dan lice riba s jakim umivalicama.... :/ :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stoji kod krema za sunčanje i nije baš uočljiv :D Slažem se da treba pažljivo s proizvodima koji imaju spf, ali treba se čuvati sunca :D

      Izbriši
  3. Koristim Garnier Ambre Solaire kremu za zastitu lica, isto ima spf 50, super mi je, ali kao i sve za zastitu od sunca, nazalost znam od toga dobivati pristice...no to je valjda kod mene neki problem, dobijem i po tijelu nekad od onih ulja za mazanje. Jednostavno su svi ti proizvodi valjda premasni za mene pa su ujedno i komedogeni ili sto god, zacepe pore, te nastanu svakakve gamadi :/ ali ova mi se super cini i jeftinija je od Garnier pa ju vrijedi imati u vidu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost svi proizvodi sa spf čepe pore, nekom više, nekome manje i to je dvosjekli mač :/

      Izbriši
  4. Ja sam imala ovaj fluid prošlog leta i bio je ok- prvih par dana, nakon toga sam ga prestala koristiti jer mi se koža bunila prištićima. Sad sam se nameračila na Eucerin gel matirajuću zaštitu od sunca, pa budemo videli :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što ti je izazvao nered :/ Baš me zanima kako će ti se sviđati Eucerin gel. Ja ga izbjegavam jer me strah da će mi biti premastan. Od ljekarničkih proizvoda najviše mi je odgovarao La Roche Posay Anthelios matirajući fluid :D

      Izbriši
  5. Trenutno koristim Roc fluid sa SPF 50 koji mi je stvarno odličan, no ova pet puta niža cijena me opako privlači. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam da je Roc fluid sa SPF 50 odličan :D Ovo je povoljan fluid i dobro ga je imati makar za plažu :D

      Izbriši
  6. Pisem je na spiak, pa makar da probam... ahhahahaha!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  7. zvuči oke :D znaš i sama da imamo sličnu kožu i stalno tražim nešto lagano za nju s spf-om :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja trenutno koristim Balein matirajući fluid s spf-om 30 i ok mi je, nisam primjetila prištiće od njega, ali uvijek nakon spf-a dobro čistim kožu, pa je i to možda odigralo ulogu što mi lice nije izbacivalo prištiće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je onaj narančasti, jel da? Imala sam ga prošle godine i bila sam zadovoljna :D

      Izbriši
  9. Imam ga ali za razliku od tebe meni se stvarno brzo upije :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo mi baš dobro zvuči. Ja uvijek muku mučim sa kremama sa spf-om i trenutno koristim John Masters kremu i zasad mi je odlična (kuc kuc :D ) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja :D I uvijek se veselim kad nađem neku koja mi odgovara :D

      Izbriši