nedjelja, 17. siječnja 2016.

Essence „make me pretty“ kistovi

Kada se divna Essence limitirana kolekcija „make me pretty“ prvi put našla u našim drogerijama, točnije u Mulleru, bila sam na godišnjem odmoru i nisam uspjela doći do nijednog kista, zapravo bilo bi točnije da kažem, nisam uspjela doći do Mullera. Na moju sreću i sreću mnogih djevojaka LE kolekcija „make me pretty“ ponovno se vratila u naše drogerije i trenutno je dostupna u Bipi, a nakon toga moći ćete je pronaći u DM prodavaonicama.


Ovu drugu šansu nisam propustila pa sam upornim obilaskom Bipe uspjela uloviti neke kistiće, a i Essence me je razveselio poslavši mi nekoliko kistića na recenziju te sam upotpunila svoju zbirku šarenih Essence ljepotana. Kolekcija sadrži devet kistova, a vi ćete u ovo postu moći pročitati o osam kistova, dok deveti multi use kist za nanošenje sjenila na oči ne posjedujem, iako mi se kist čini zgodan za nošenje na put jer je multipraktik i ne zauzima puno mjesta.

Svi kistovi dolaze u prozirnom plastičnom omotu koji može poslužiti kao etui za upakirati kist kada se ide negdje na put te kist učiniti pogodnim za transport. Ono što me oduševilo, osim predivnog izgleda kistova, su poruke koje se nalaze u prozirnom omotu te koje se mogu iskoristiti na više načina. Npr. moje će doći na plutenu ploču na koje stavljam razne citate, drage fotografije i razne sitnice te će svojim veselim bojama uveliko popraviti raspoloženje svakome tko ih pročita.

Kistovi su namijenjeni nanošenju različitih tekstura te na dršci kista, kao i s druge strane kartoničića na kojem je ispisana poruka, nalazi se ispisan proizvod koji bi se trebao nanositi tim kistom. Napravljeni su od visokokvalitetnih vlakana, što mogu i potvrditi jer pri njihovom pranju nije ispala nijedna dlačica. Svaki kist ima i svoje ime koji je simpatičan i maštovit kao i dizajn samih kistova.
01 walking on sunshine je kist za bronzer i ja sam ga tako i koristila. Kist ima guste dlačice koje su fino mekane i flafaste te je ugodan za korištenje. Zbog gustih dlačica kod nanošenja bronzera treba se biti lake ruke da ne bi nanijeli previše proizvoda. Ovaj kist može poslužiti i za nanošenje rumenila ili samo za njegovo blendanje jer funkciju blendanja odrađuje odlično. Cijena kista je 28,90 kn.

01 blusu up your life! je kao i što mu samo ime govori kist za rumenilo, no ja ga nisam tako koristila iz razloga što za nanošenje rumenila preferiram šire kistove jer s njima mogu zahvatiti veću površinu. Ovaj kist je koso rezan, dlačice su mu guste i mekane, no opet dovoljno čvrste za nanošenje tekućeg pudera za što sam ga i koristila te je odličan u toj ulozi. Ne upija previše proizvoda, a zbog svog kosog reza lijepo se može nanijeti tekući puder na nepristupačnija područja kao što je npr. područje oko nosa. Cijena kista je 25,90 kn.

01 powder to the people!* Možda je ovo dobar kist za puder, ne znam jer s njim nisam pokušavala nanijeti puder. Ovo je kist oko kojeg sam bila jako skeptična jer ne posjedujem niti jedan takav kist u svojoj kolekciji, no kad sam s njime nanijela highlighter, što mu i je namjena uz nanošenje pudera, ostala sam ugodno iznenađena i moram reći da je ovo najbolji kist za highlighter ikad. Kist je lepezastog oblika, širok je, a uzak, s gustim mekanim dlačicama te jako lijepo rasporedi highlighter po licu koji izgleda decentno. Volim ga jako ♥. Cijena kista je 28,90 kn.

01 keep cool & brush on je kist za blendanje sjenila, no nemojte s ovim kistom blendati sjenilo jer ćete si izgrebati kapke. Ovo nikako nije kist za blendanje sjenila jer ima prekratke i prečvrste dlačice pa sam mu našla drugu namjenu koju sasvim pristojno obavlja. Koristila sam ga za nanošenje sjenila u kut oka, kao i za nanošenje sjenila uz korijen donjih trepavica. Cijena kista je 16, 90 kn.


01 eye to eye* kistić je u obliku olovke, zašiljen pri vrhu te iako imam nekoliko olovka kistova, ovako tanku olovčicu nemam. Ovo je kist za precizno nanošenje sjenila i to i radi. Koristila sam ga za nanošenje sjenila na pregib kapka te mi se za to pokazao odličnim, a može poslužiti i za nanošenje sjenila u kut oka, odnosno kist je stvarno precizan te će odlično obaviti sve one funkcije u kojima je bitna preciznost. Cijena kista je 15,90 kn.    


01 here comes the brow je dvostrani kist za češljanje i popunjavanje obrva. Spiralni dio namijenjen češljanju obrva korektno će odraditi svoj posao i nije nešto što koristim svakodnevno. Kosom kistu za popunjavanje obrva sam se jako veselila jer sam prezadovoljna s njegovim prethodnikom iz kolekcije „bloom me up! tools“, no ovaj, iako naizgled, sličan kist nije kao njegov prethodnik. Dlačice ovog kista mekše su nego one kakve ima njegov prethodnik i zbog toga se više savijaju te onemogućuju precizno popunjavanje obrva. Nije da s ovim kistom nećete moći popuniti obrve, hoćete, ali uz veći trud i više uloženog vremena i to je razlog zbog kojeg bi željela da su dlačice kista čvršće. Cijena kista je 21,90 kn.


01 shhh, just kiss me* je kist namijenjen nanošenju ruža za usne i taj posao radi odlično. Dlačice su guste i dovoljno savitljive kako bi se ruž mogao precizno nanijeti. Zamjerka mu je što se malo teže pere i što boju od crvenog ruža nisam uspjela očistiti do kraja. Cijena kista je 15,90 kn.


01 beauty is my business* kist je namijenjen nanošenju i blendanju korektora. Dlačice su mu duže, guste te dovoljno čvrste za nanošenje kremastih i tekućih tekstura te taj posao odlično radi. Usprkos njegovim čvrstim dlačicama blendanje će odraditi korektno i dovoljno nježno prema osjetljivom okoloočnom području. Cijena kista je 16,90 kn.   
Mislim da je Essence s ovim kistovima odradio odličan posao i vidi se da se potrudio oko svega, od izgleda kista, do učinkovitosti pa do maštovitih imena kistova i porukica s kojima kistovi dolaze. Osobno sam jako zadovoljna ovom kolekcijom kistova te se nadam da će nas Essence uskoro opet razveseliti nekom sličnom kolekcijom lijepih i korisnih kistova.


Imate li koji kist iz „make me pretty“ kolekcije? Kako vam se čine ovi kistovi?


*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

22 komentara:

  1. Sve više volim Essence, jako su se popravili kad je kvalitet u pitanju, a drago mi je da su obogatili ponudu i povoljnim kistovima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja :D Iz kolekcije u kolekciju iznenađuju i napreduju u kvaliteti :D

      Izbriši
  2. Nedostaje mi jedan, multi use kist, no njega ne namjeravam ni kupiti jer mi se ne sviđa!
    Kistovi su baš fotogenični :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čini mi se da je kod nas bila samo tufnasta kolekcija ali sam joj uspešno odolela (aplauz za mene).:) Par puta sam gledala četkice i neke stavljala u korpu pa vratila pod parolom da mi ne trebaju. Moja jedina zamerka je što nema lepe prave četkice za blendanje (ili je ja nisam videla) inače preslatko izgledaju. L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka ti čast na odupiranju :D Kad su tako LE kolekcije u pitanju, uvijek mi kasnije bude žao ako ih propustim, a i kistova nikad dosta :D

      Izbriši
  4. Ljubomorna sam po prvi put u životu hahahah , divne su draga <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti se sviđaju i nadam se da ćeš imati sreće i pronaći koji za sebe :)

      Izbriši
  5. Slatki su mi ovi kistići, al me nisu dovoljno privukli da bi ih kupila, pogotovo dok sam ih vidjela uživo. Mene suprotno od tebe, odbija ovo šarenilo, ne znam iz kojeg razloga, inače volim vedre boje. Drago mi je da si ih sad uhvatila i popunila svoju kolekciju. :) I da, stvarno se vidi da se Essence doista potrudio oko ove kolekcije, kapa dolje. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne može biti prešareno, ali kontam da ti jednostavno nisu legli :/

      Izbriši
  6. uživala sam u ovom postu i sutra ih idem potražiti :D
    najviše bih se htjela dočepati walking on sunshine i powder to the people <3
    s porukama su napravili odličan dodatak <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poruke su odlične :D Bravo za inovaciju i odličnu kolekciju :D Nadam se da ćeš pronaći kistove koje želiš :)

      Izbriši
  7. Ne znam zašto nemaam ni jedan kist od ovih. A volim šarene stvarčice. :) Ako želiš, možeš pogledati i moj blog https://zenskikutaktrenutak.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. kistova nikad dosta, pogotovo onih za oči, bar kod mene. dobro da znam da ovaj smudge brush grebe jer bi ga za to sigurno koristila. kako hajlajtere ne koristim ovaj kist bi prije korstila za puder iako imam sličan iz RT kolekcije. No meni je draži nesto deblji i kraćih vlakana kao expert face brush. mislim da je sve samo stvar navike a koliko multifunkcionalan moze da bude jedan kist, to sad znamo svi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, najvažnije je kist prilagoditi sebi i svojim potrebama, a da ih nikad dosta to je točno jer što ih više imam to ih rjeđe moram prati :D

      Izbriši
  9. kistovi su divni! ružičasti sam dobila od prijateljice i baš sam zadovoljna njime,a kako kod mene nema Bipe čekam da se opet pojave u Dm-u :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš uspjeti uloviti one kistiće koje želiš :)

      Izbriši