srijeda, 6. siječnja 2016.

Favoriti 2015. – njega kose –

Koliko god volim svoju kosu razmaziti, stalno ratujem s odabirom pravih proizvoda za nju. Odabir šampona mi je rak rana i bez obzira što ćete u ovome postu o favoritima vidjeti čak dva šampona, oba su mi poprilično nedostupna, a u postu ću i napisati objašnjenje. Zato ukoliko imate preporuku za nekakav dobar šampon, molila bi vas da mi napišete u komentarima J


Moja je kosa jako nezahvalna za održavanje. Duga je, bojana s masnim vlasištem i suhim vrhovima. Pomirila sam se s tim da je moram prati svaki drugi, nekada i treći dan (uz pomoć suhih šampona) te sam odustala od potrage za šamponom od kojeg će mi se vlasište manje mastiti, no moja potraga za šamponom koji će mi odmaknuti kosu od vlas išta te joj pružiti dodatni volumen još traje. Da ne ispadne da sam navela sve negativno, ima moja kosa i pozitivnih stvari. Izrazito je sjajna i mekana, odnosno svilenkasata i to je odlično sve dok ne zapuše vjetar jer kad puše i najslabije kosa mi se zamrsi i muka ju je počešljati. Nakon ovog podužeg opisa, krenimo na favorite.
• Suhi šampon je kod mene must have proizvod iz gore navedenih razloga, a Batiste Fruity & Cheeky Cherry (recenzija) mi je omiljeni zbog ugodnog voćnog mirisa te što kod njega nema pod prstima praškastog osjećaja kao kod ostalih Batiste suhih šampona.

Rose Care probiotički šampon (recenzija) sam prvo dobila na recenziju, a onda mi se toliko svidio da sam napravila zalihe. Šampon mi se svidio jer je mojoj kosi pružio dodatni volumen i nije mi dodatno mastio kosu, a i vrhovi skloni isušivanju su na dodir bili mekši. Odličan šampon, no iz nekog razloga nema ga više kupiti te je uklonjen iz web shopa Rose Care proizvoda.
3 More Inches šampon i regenerator stigli su mi u jednom Lookfantastic Beauty Boxu te iako je riječ o putnim pakiranjima od 75 ml koja su bila dostatna za nekoliko pranja kose zaljubila sam se u njih i samo čekam da ih ulovim na nekakvoj akciji. U tih nekoliko puta što sam ih koristila za pranje kose dobila sam toliko komplimenata, a i sama sam primijetila da mi je kosa bujnija, sjajnija i generalno ljepša. Naravno najveći problem je cijena koja je ista i za šampon i za regenerator te za 250 ml treba izdvojiti 18 £, dok je putno pakiranje od 75 ml 8 £.
Matrix Oil Wonders – Indian Amla* (recenzija) je ulje koje koristim nakon pranja za vrhove, ali ga koristim i kao tretman tako da večer prije pranja kose nekoliko pumpica ovog ulja utrljam u kosu i pustim da je nahrani. Osim divnog, egzotičnog mirisa, ulje je odlično kao dodatna njega suhih vrhova.

Kerastase Resistance Volumifique sprej* (recenzija) je leave in sprej za volumen i dugotrajnost frizure. Nanosila sam ga na ručnikom osušenu kosu te sam primijetila da, osim što je kosa kad je suha odmaknuta od vlasišta te samim time izgleda i bujnije, sprej olakšava češljanje kose što je kod mene veliki plus. Naglasila bi još da mi nije dodatno zamastio kosu te da je isticao njezin prirodni sjaj. Sve u svemu proizvod vrijedan pažnje.

Kojim proizvodima ste vi mazili i pazili vašu kosu prošle godine? Imate li mi što preporučiti?



*PR proizvodi

Broj komentara: 10:

  1. Imam iste probleme kao i ti, dugu kosu, tjeme koje se masti i suhe vrhove, ali moja jos dodatno puca iako od uredjaja za toplinu koristim samo fen.
    Od sampona mi odgovara elseve light, crno pakiranje za kosu koja se brzo masti i odlican je. Dodatne proizvode u vidu maske i leave in spreja jos nisam nasla da mi skroz odgovaraju.
    Ali mozes kupiti kokosovo ulje i stavit ga na suhu kosu i drzati prije pranja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na savjetu za kokosovo ulje :D L'oreal elseve light šampon i koristim te mi je on najbolji koji se može kupiti kod nas u drogerijama i moja kosa ga voli, no nije mi ono da sam oduševljena s njim jer znam da ima šampona od kojih mi kosa stvarno izgleda wow :D

      Izbriši
  2. Kao da si moju kosu gore opisala..od svih ovih stvari probala sam samo Batiste šampon za suho pranje i njega redovno kupujem, a nadam se da ću imati prilike probati ovu Kerastase divoticu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga, aj probaj Tinkturine šampone, ja imam od čička a volila bi probat i oranž. osim tekućih imaju i krute šampone u obliku sapuna. na njihovoj stranici imas listu svega sto imaju pa vidi što bi ti najbolje odgovaralo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na savjetu :* Baš ću proučiti stranicu :D

      Izbriši
  4. Imamo istu kosu, osim boje, moja je prirodna i crna :D
    Imam na popisu ovaj Kerastase sprej pa ću ga naručiti, a i neko Matrix ulje želim. U zadnje vrijeme sam naručila dosta proizvoda za kosu pa sad čekam da sve to dođe. Bome ću je razmaziti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I treba je razmaziti :D Veselim se onda recenzijama i možda nađem nešto za sebe :D

      Izbriši