subota, 2. siječnja 2016.

Favoriti 2015. - njega lica –

Prošle godine sam birala godišnje favorite na totalno drugačiji način te koliko je to bilo dobro jer je bilo samo dvanaest favorita, neki divni proizvodi su ostali zanemareni. Ove godine sam odlučila to napraviti na drugačiji način te ćete o godišnjim favoritima moći čitati u četiri posta (njega lica, njega tijela, njega kose i make up), a o već spomenutim prošlogodišnjim favoritima možete čitati ovdje.


Prije nego vam krenem predstavljati godišnje favorite u njezi lica, moram napomenuti da je moja koža lica masna, sklona dehidraciji i komedonima te je u kategoriji 30+.
• Micelarne su moje omiljeno sredstvo uklanjanja šminke s lica te sam ih probala stvarno dosta i različitih cjenovnih rangova. La Roche – Posay micelarna (recenzija) me je oduševila svojom učinkovitošću, a ujedno i nježnošću prema koži te se usuđujem reći da je ovo jedna od boljih, ako ne i najbolja, micelarna koju sam probala.

Byphasse je relativno nov brend na našem tržištu, a već se uvukao u kožu mnogim djevojkama zbog kvalitetnih i cjenovno prihvatljivih proizvoda. Tonik s ružinom vodicom (recenzija) osvježit će vašu kožu i pripremiti je za sljedeći korak u rutini njege, a divan miris ruže probuditi će vaša čula.
• Dvofazni odstranjivači šminke s očiju su mi must have proizvodi jer uz njih uz što manje razvlačenja i trljanja po nježnom okoloočnom području mogu učinkovito ukloniti svu šminku. Mixa dvofazni odstranjivač (recenzija) idealan je za osjetljive kapke, kao i za osobe koje nose leće te sadrži umirujući ekstrakt ruže.

Apivita maska za lice s zelenom glinom za dubinsko čišćenje namijenjena je mješovitoj i masnoj koži te odlično radi svoj posao čišćenja. Svatko tko ima proširene pore poput mene zna koliko je važan dobar proizvod koji će ih očistiti, a da pri tome ne isuši kožu. Maska sadrži i propolis koji pomaže u regulaciji sebuma.

• Još jedan maska za lice našla se među favoritima, a riječ je o Nuxe Masque Creme Fraiche de Beaute (recenzija) koja je namijenjena hidrataciji. Iako je moja koža masna, sklona je dehidraciji te tome u zimskim mjesecima posvećujem dosta pažnje. Osim što maska lijepo nahrani i hidratizira lice, primijetila sam da je odlična za njegu okoloočnog područja pa je koristim i u tu svrhu.   
• Pronašla sam idealan proizvod sa spf zaštitom koji ujedno pruža licu i dovoljno hidratacije. Paula's Choice Hydralight Shine – Free Daily Mineral Complex with spf 30 with antioxidants* (recenzija) je dnevna krema s visokim mineralnom zaštitom i antioksidansma. Koristila sam je cijelo ljeto te osim što me je štitila od sunca držala je moj sebum pod kontrolom te mi je pružila solidnu hidrataciju.

• Da peršin nije samo za juhu dokazala je Biobaza svojom linijom Hydradiance gdje je peršin uz boražinu i vitamin E glavni sastojak. Fluid Lift – it!* osim navedenih sastojaka sadrži još karite maslac i hranjivo ulje badema te uz tako divan sastav ima i divan učinak na kožu jer odlično ujednačava ten i učvršćuje kožu, a koža je nakon njegovog nanošenja tako fina i mekana na dodir.
Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid je prozirna tekućina koja sadrži salicilnu kiselinu poznatiju kao BHA. Proizvod radi eksfolijaciju te odlično očisti pore. Na fotografiji vidite putno pakiranje od 30 ml jer mi odgovara u tom pakiranju, odnosno ne koristim kiseline tijekom cijele godine te ih koristim svaki drugi dan, a i riječ je o proizvodu koji se sporo troši i kojeg je potrebno jako malo.

Olival Zlatno ulje smilja* (recenzija) je kombinacija sedam prirodnih hranjivih ulja, dok je glavni sastojak eterično ulje smilja koje je odličan saveznik u borbi protiv bora. Dvije kapljice ovog ulja dovoljne su za cijelo lice i vrat, a kod niskih temperatura odličan je saveznik za pružiti koži dodatnu hidrataciju. Kao odlična kombinacija pokazala mi se kombinacija ovog ulja s gore spomenutim Biobaza fluidom u koji sam stavila dvije kapljice ulja, pomiješala i tek onda nanijela na lice.

Clinique All About Eyes Rich (recenzija) je kultna kremica s razlogom i po meni ima sve što bi jedna okoloočna kremica trebala imati. Hrani okoloočno područje i pruža mu potrebnu hidarataciju te ono izgleda odmornije i svježe te na dodir elastičnije. Ova predivna okoloočna krema ima i jedan nedostatak, a to je visoka cijena, no često se može uloviti na raznim akcijama, a kad je jednom probate zaljubit ćete se u nju poput mene ♥

Iako sam proizvode potrošila te nisam sačuvala njihovu ambalažu, a još uvijek nisam obnovila zalihe, moram spomenuti još dva proizvoda koji zaslužuju biti među ovom ekipom pa sam ubacila stare fotografije u post.
Olival piling za lice s uljem smilja (recenzija) je moj najdraži piling za lice i nakon potrošenih puno tubica ne mogu mu naći ni jednu jedinu manu. Piling sadrži sitna zrnca masline i marelice koja učinkovito rade svoj posao, a zbog uljne teksture koža bude fino nahranjena i mekana.

Bocassy light day cream* (recenzija) je krema koju sam koristila i kao noćnu i kao dnevnu jer sam obožavala osjećaj da mi je na licu koje je bilo mekano na dodir i fino nahranjeno.

Ovo je bila ekipa koju sam koristila prošle godine u svojoj rutini njege lica i koja je ispunila i više od mojih očekivanja pa se našla u godišnjim favoritima.

Koji su vaši favoriti u njezi lica? Imamo li koje zajedničke favorite?


*PR proizvod




34 komentara:

  1. Ovu Apivitinu masku se baš spremam probati, drago mi je da je tu :)
    Olival ulje, Byphasse tonik, Mixa dvofazni, sve super proizvodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što se slažemo oko dosta proizvoda :D

      Izbriši
  2. Super ekipica :)Ja planiram kupiti Clinique kremu. Htjela sam je naručiti s LF, baš je bila na nekom sniženju, no ne šalju je za HR :/ Tako da ću je morati kupiti u Mulleru, sad čekam neko sniženje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj na Jagodici za Cliniqu kremu, tamo sam ulovila odličan popust :D

      Izbriši
  3. Divno. Vidim da svi obožavaju Byphasse tonik i sve proizvode od njih. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Naravno da imamo zajedničkih favorita jer imamo isti tip kože. Kao i ti volim Apivita maske za lice, Mixa odstranjivač makeupa, Bocassy kremu, Paula` Choise kremu sa SPF i tonik sa BHA kiselinom

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelela bih da isprobam Oliva ulje za lice, nekako mi izgleda obecavajuce :) <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Mixa dvofazni odstranjivač i Apivita maska/e idu na listu za kupovinu ;)
    Moji favoriti koje sam otkrila u 2015. su Antipodes hidratantna dnevna krema, John Masters hidratantni serum i krema s spf-om, Lush Mask of Magnaminty i Brazened Honey te Caudalie Polyphenol C15 noćno ulje i hidratantna maska :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divni su i tvoji favoriti :D Caudalie Polyphenol C15 linija mi je toliko primamljiva i želim isprobati sve proizvode :)

      Izbriši
  7. Stvrno najbolja probrana ekipa ti je u favoritima, a najviše me zanima Clinique kremica, a budući da je okoloočna (sporije se troši) ujedno smatram da se cijena isplati.. ;) I moram isprobati nešto od Byphasse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma isplati se uložiti u Clinique kremicu, ali uvijek mi je nekako puno dati toliko novca odjednom :D

      Izbriši
  8. Imala sam skoro sve proizvode iz ovog posta i slažem se da zaslužuju biti među favoritima <3 pogotovo volim Mixa dvofazni skidač, Clinique AAE okoloočnu, Bocassy kremicu, Olival piling i zlatno ulje smilja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što se slažemo oko većine proizvoda :)

      Izbriši
  9. Super favoriti, a od zajedničkih imamo Clinique kremicu i ulje smilja. Kremica je nešto najbolje što sam probala i potrošila sam nekoliko pakovanja. Sada isprobavam neke nove, ali planiram je opet kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon što sam probala Clinique kremicu nijedan druga mi nije dovoljno dobra :D

      Izbriši
  10. obožavam biobazin fluid, uz njega koristim i uljni serum <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Olival piling nam je zajednički favorit (iste si komentare ostavljamo haha) :D
    Jednog dana namjeravam probati Biobazin serum i fluid iz ove linije i Olival zlatno ulje. A i Apivita maska obećava :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Dobra ekipica na hrpi. :) Meni su također Olivalov piling i Biobazin fluid među favoritima. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelim isprobati olival ulje, bočica je preslatka :D
    Novi blog, pogledajte
    http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/december-favorites.html

    OdgovoriIzbriši
  14. Ah vi tamo u Hrvatskoj, kako vam zavidim-imate svasta. Kod nas u MK nema ni ni Olivala, ni La Roche-Posay,ni Nuxa a o Paula-inim proizvodima da ne govorimo. Dugo sam koristila micelarni rastvor La Roche Possay, ali sam presla na Yves Rocher jer mi je smaranje obicnu micelarnu vodu nabavljati iz inostranstva. All About Eyes Rich koristim vec godinama, ne mogu bez njega. Zelela bih da isprobam Apivitine proizvode,Nuxe, Olival i Byphase

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da je takva situacija, ali ukoliko želiš neke proizvode isprobati, šibni mi mail pa ću ti poslati, nije problem :)

      Izbriši
    2. Fifty And Polished: Olival i Ulola proizvode možete kupiti na štandovima Tesori di Mare u SCM-u i Ramstore-u. Imaju svoju FB stranicu, objavljuju puno popusta... ;)

      Izbriši
  15. LRP mi je bila prva miceralna koju sam davnooo uzela u setu. PS,Biobaza, su kod mene žali bože para, od manjka hidratacije, isušivanja koze i sl. Olivalov piling sam davno koristila i zbilja je super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i da smo u istoj dobnoj skupini to još uvijek ne vjerujem, još mi se vrti onaj nas razgovor s prošlogodišnjeg bbd-a po tom pitanju

      Izbriši
    2. He, he, kao bi moj kolega rekao mi smo dobro očuvane žene :D

      Izbriši
  16. LRP micelarna mi je također broj 1, a sa zlatnim uljem smilja sam krenula tek ove godine, ali sam oduševljena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olival me svakim novim proizvodom sve više iznenadi, ugodno, no zlatno ulje smilja je vrh :D

      Izbriši