petak, 1. ožujka 2019.

Balea maska / čarape za stopala


Eksfolijacija stopala je u zadnje vrijeme postala jako popularna, posebno dolaskom sve toplijih dana jer stopala treba pripremiti za nošenje otvorene obuće. Kod nas je dostupno nekoliko brendova koji imaju proizvode za eksfolijacija stopala, a ja sam se odlučila za Balea čarapice jer sam pročitala puno pozitivnih dojmova.

Ovo je moja prva eksfolijacija stopala tako da ne mogu uspoređivati s ostalim proizvodima, nego ću prenijeti svoje iskustvo.

Stopala, točnije pete, su mi jako suhe što je posljedica trudnoće, a na vanjskom dijelu stopala imam blaga zadebljanja od obuće i načina na koji gazim.

Balea maska za eksfolijacija stopala dolazi u obliku čarapa koje su od plastike te su natopljene tekućinom. Čarape se navuku na stopala te se učvrste ljepljivom trakom i drže na stopalima 60 minuta, a vrijeme djelovanja se ne smije prekoračiti.
Na ambalaži se nalaze upute proizvođača kojih se treba pridržavati, kao i pripadajuće slike. Prije uporabe potrebno je ukloniti lak za nokte i nakit, dobro oprati i osušiti stopala. Nakon eksfolijacije, stopala je potrebno dobro oprati i namazati hranjivom kremom za stopala. Čarape su namijenjene za jednokratnu uporabu i postupak se ne smije koristiti češće od jednom mjesečno. Trudnicama i dojiljama se ne preporuča korištenje. Tjedan dana nakon eksfolijacije se ne preporučuje izlaganje stopala sunčevim zrakama bez spf zaštite.
Kada stavite čarape na stopala dobro je biti u sjedećem položaju i držati noge dolje kako ne bi došlo do proljevanja tekućine, tako da sam ja pogledala seriju dok sam imala čarape na nogama jer je hodanje i kretanje malo otežano zbog klizanja. Miris mi je bio ugodan u početku, no kako se maska drži na nogama sat vremena, pred kraj mi je postao malo preintenzivan i jedva sam čekala da operem stopala.
Proces eksfolijacije treba započeti nakon dva do sedam dana pri čemu će se izljuštiti višak tvrde kože, a stopala će biti mekana te može potrajati do četrnaest dana.

Kod mene je eksfolijacija započela peti dan tako što su se stopala počela lagano guliti. Čitajući dojmove djevojaka koje su radile eksfolijaciju bila sam spremna na otpadanje kože u krpama, no kod mene se to nije dogodilo i sve je ostalo na laganom ljuštenju i to unutarnjeg dijela stopala koji mi je inače u dobrom stanju, dok se na petama i zadebljanjim dijelovima stopala, nije ništa događalo. Nakon četrnaest dana prestalo je guljenje. Na petama je i dalje suha koža, a tu su i zadebljani dijelovi te moram reći da ova maska nije napravila ono što je trebala te da sam ostala razočarana.

Kako sam prvi put radila eksfolijaciju stopala ne znam jesam li očekivala previše, ali svakako planiram kupiti još koju masku i vidjeti kakav će biti učinak.

Sastav:
Cijena maske je oko 25 kn, a može se kupiti u dm-u.

Radite li eksfolijaciju stopala? Koju ste masku / čarape koristili?



Broj komentara: 12:

  1. Već neko vrijeme ih želim probati. Mislim da će kod mene imati posla hahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj :D Baš me zanima kako će tebi biti i hoće li odraditi što bi trebale.

      Izbriši
  2. Bolji rezultat ces dobiti ako nakon cijele procedure dobro namazes noge hidratantnom kremom i tako svaku vecer prije spavanja i 4.dan ,otprilike, namaci noge u toploj vodi neko vrijeme kao kad doma radis pedikuru...mrtva koza ce se onda napuhnuti i lakse ces je skinuti...oljustiti....i nikako nista na silu...
    Ja bila zadovoljna...iako su najbolji posao odradile Holika piling carapice..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga na savjetu :) Probat ću tako. Za Holika sam čila da su odlične pa ću si sad njih naručiti i pokušati s njima još jednom prije ljeta :D

      Izbriši
  3. Unutar plasticnih carapa ima krpena carapa koja se mora rastvoriti i u nju uvuci noga! I ja sam prvi put pogrijesila 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme, hvala ti. Koja sam ja plavuša :D :D. Onda svakako moram probati ponovno i editirati post :)

      Izbriši
    2. Ma oni su nezgodno objasnili na upustvu... Ja sam to slucajno skuzila. E sad jer to zato sta sam i ja plava ne znam hahha 🤔😂

      Izbriši
    3. Hehe, ti si bar služila, a ja sam mislila da je ta bijela čarapica podložak da stopalo ne bude na toj plastici 😂😂. I sad kad znam kako ide ne mogu u dm-u pronaći tu maskicu za stopala.

      Izbriši
  4. Nisam probala ali kako ide ljeto.. mozda i probam .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ćeš probavati požuri prije nego krene sezona otvorene obuće :D

      Izbriši
  5. Drage moje, samo redovnom njegom cete imati lijepa i nježna stopala. Blage kupke, redovna
    Pedikura, bademova krema i rezultat ce biti sjajan. 🥀🍀💐

    OdgovoriIzbriši