subota, 29. lipnja 2013.

Aspirin


 
Odstranite mrlje od znoja. Zdrobite dva aspirina i prašak umiješajte u 100 ml
tople vode. Namačite umrljani dio odjeće u pripremljenoj otopini 2 – 3 sata.

Obnovite boju kose. Plivanje u bazenu s kloriranom vodom može imati vidljiv učinak na boju kose, pogotovo ako imate svjetliju kosu. Boju kose možete obnoviti tako da rastopite šest do osam aspirina u čaši tople vode. Otopinu dobro utrljajte u kosu i ostavite neka stoji 10 – 15 minuta. Isperite kosu izelenkasta nijansa trebala bi nestati.

Spriječite perut. Da biste spriječili perut, zdrobite dva aspirina te ih dodajte uobičajenoj količini šampona koji upotrebljavate prilikom pranja kose. Ostavite mješavinu aspirina i šampona na glavi 1 – 2 minute na glavi, a potom dobro isperite i još jednom operite samo šamponom.

Osušite bubuljice. Bubuljice se ponekad znaju pojaviti na licima onih koji su davno izašli iz puberteta. Zdrobite jedan aspirin i dodajte mu malo vode. Nanesite smjesu na bubuljicu i ostavite neka stoji nekoliko minuta, zatim isperite vodom. To će ublažiti crvenilo i peckanje. Ako bubuljica ne prolazi, ponovite postupak po potrebi.

Ublažite bolne ubode i ugrize insekata. Ublažite upalu na mjestu uboda komarca ili pčele tako što ćete navlažiti kožu i bolno mjesto natrljati aspirinom.

„Oživite“ ispražnjeni akumulator. Kad sjednete za upravljač automobila i otkrijete kako je akumulator „crknuo“, a nema nikoga u blizini tko bi pomogao pokrenuti motor klemama, pokušajte pokrenuti auto tako da u akumulator ubacite dva aspirina. Aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će reagirati sa sumpornom kiselinom u akumulatoru i proizvesti još jedan posljednji naboj kojim bi se mogli dovesti do automehaničara.

Produljite vijek trajanja rezanog cvijeća. Stavite zdrobljeni aspirin u vazu s vodom prije nego što u nju stavite cvijeće. Ostali predmeti iz domaćinstva koje također možete staviti u vodu da bi cvjetni aranžmani duže trajali jesu: multivitaminske tablete, žličica šećera, prstovat soli i soda bikarbona, pa čak i bakreni novčić. Isto tako nemojte zaboraviti svakodnevno mijenjati vodu u vazi.

 

1 komentar: