utorak, 8. listopada 2013.

New cat in town

Ovih dana sam malo u gužvi pa sam propustila i nedjeljnu matching manicure što mi je jako žao jer je tema bila gradient + šljokice, no bit će još nedjeljnih manikura.
Razlog mojoj gužvi je malo mače koje sam pronašla i donijela kući.



Prošli tjedan dok sam na poslu uživala u pauzi i ispijala kavu u dvorištu, čula sam glasno mijaukanje mačeta koje je zalutalo u dvorište moje ustanove. Riječ je o preslatkoj Garfild ženkici staroj oko tri mjeseca. Mače je bilo uplašeno i gladno, nahranili smo ga salamom i stavili u šupu da ne bi izašlo na ulicu gdje je prometna cesta. Kako je mače umiljato i  ima lijepu dlaku, zaključili smo da je nekome odlutalo te smo obavijestili medije i udruge da nam pomognu pronaći vlasnika. Kako je dan odmicao, a vlasnika nismo pronašli, ja nisam imala srca ostaviti ga u hladnoj šupi te sam ga donijela kući.

I tu nastupaju problemi. Kod kuće imam odraslu macu, koju od milja zovem crna pantera, a nadimak i odgovara njezinom karakteru jer ona jako ne voli druge mačke. Bilo je nekoliko pokušaja dovođenja druge mačke i nisu dobro završila. Tako da sad glumim dadilju i što god da radim jedno oko mi je na mačkama, što je jako iscrpljujuće.


Mače sam nazvala Maja i ona je preslatka i zadržala bi ju da nije moje crne pantere ili da pronađu zajednički jezik.

Stigla sam u kutiji. 


Udomaćila sam se.

Okupali su me i grijem se na radijatoru.

Kad je hrana u pitanju, ne biram.

Velika sam spavalica i mazilica.


Ta mala stvorenja se tako čovjeku znaju zavući pod kožu. Nadam se da ću Maju uspjeti udomiti, jer što je duže kod mene bit će mi ju teško dati nekome, a opet ne mogu ju zadržati zbog moje mace.

3 komentara:

  1. jaooo,rastopila sam se,preslatka jeeeeee <3 moj Sivko isto ne voli druge mačke.mislim da je to kod svih mačaka jedinaca tako. a planiram ga povesti kad se odselim i u društvo mu dovesti malog francuskog buldoga. e to će biti cirkus :D
    rainbow flower

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda se bude slagao s psima. Moja mica voli pse, ali mačke ne, ne znam zašto, vjerojatno je previše razmažena.

      Izbriši
  2. Ajme žućo kako je sladak <3 kao tigrić mali :D

    OdgovoriIzbriši