petak, 21. veljače 2014.

Balea maska za kosu – smokva i biser

Volim isprobavati Balea proizvode s obzirom da su cijenom povoljni te tako ne gubim puno kad kupim neki promašaj od proizvoda, a u suprotnome se veselim kad pronađem neki dobar proizvod za malo novca. Tako je bilo i s ovom maskom za kosu te ako vas zanima jel me razočarala ili ugodno iznenadila nastavite čitati ovaj post.



Maska dolazi u plastičnoj posudici od 200 ml i za cijenu od 14,90 kn možete imati ovu masku nekoliko mjeseci. Kad otvorite kutijicu preko maske se nalazi zaštitna folija tako da znate da nitko prije vas nije otvarao ovu masku, odnosno gurao svoje prstiće.

Tekstura je srednje gusta i zato u uputama stoji da se nanosi na opranu ručnikom prosušenu kosu kako ne bi samo skliznula s kose, a da nije obavila što je trebala. Ja svoju kosu nisam ručnikom prosušila, nego sam ju samo dobro iscijedila, umasirala sam masku samo na kosu koja pada i držala 2 – 3 minute, a zatim sam kosu dobro isprala. Maska ima divan osvježavajući miris, trebao bi biti miris smokve, ali ne mogu točno odrediti jer to taj miris, ali sve u svemu riječ je o ugodnom mirisu koji se neko vrijeme zadržava na kosi.

Proizvođač govori da je ova maska za kosu bez sjaja s formulom za lakše raščešljavanje. Što se tiče ovog prvog, ne mogu vam reći jer to istina jer moja kosa je prirodno dosta sjajna, a kada govorimo o raščešljavanju primiječujem razliku i to dosta jer imam svilenkastu kosu koja se jako brzo upetlja i treba dosta vremena da ju reščešljam nakon pranja i ova maska mi bitno olakšava posao.

Maska ne sadrži silikone. Sadrži vitamine B3 i B5 koji čine kosu podatnom.


Sastav: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Isopropyl Palmitate, Parfum, Panthenol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyl – Trimonium Chloride, Sodium Benzoate, Isopropyl Alcohol, Potassium Sorbate, Niacinamide, Citric Acid, Helian – Thus Annuus Seed Oil, Glycerin, Ficus Carica Fruit Extract, Hydrolyzed Pearl, Maris Sal, Tocopherol, Phenoxyethanol.

O važnosti nanošenja maske za kosu i zašto je ona bitna pisala sam u postu Kosa – najljepši ukras koji možete pročitati OVDJE.


Jeste li probale ovu masku za kosu? Koju masku za kosu koristite?

24 komentara:

  1. Imala sam ju i potrosila do kraja.. medjutim nisam bila skroz s njom zadovoljna. Nekako nije imala poseban ucinak na mojoj kosi. Jedino sto mi je bilo stvarno oke je to sto nema silikona pa mi nije otezavala kosu... super recenzija :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Nemam jako zahtjevnu kosu pa mi maskica odgovara :)

      Izbriši
  2. Masku nisam probala ali još sam negdje čitala nekoliko pohvala o njoj pa bih je mogla imati u vidu ako nekad poželim probati nešto novo za kosu Balea :) iako me ništa nije posebno oduševilo što sam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni rijetko koji Balea proizvod za kosu odgovara, a ova maska mi je pun pogodak :)

      Izbriši
  3. Nisam probala, a najčešće koristim Gliss kur maske i Yves Rocher. Miriše zanimljivo! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Wella maske odgovaraju, a ova Balea mi je još bolja :) Nisam probala još ništa od YR asortimana za njegu kose, ali hoću :D

      Izbriši
  4. Imam i sampon i tu masku, svidja mi se miris iako trenutno koristim oil repair od balee, ovu masku stavim s vremena na vrijeme i definitivno ne mirise po smokvama (ne volim miris smokve pa znam da sigurno ne mirisi po smokvi hihi)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što nisam zabrijala vezano uz miris :) Vidjela sam i šampon koji ću probati prvom prilikom :D

      Izbriši
  5. Nisam probala, kupila bih samo radi mirisa smokve kojeg obožavam :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mislim da ću ju isprobati, čula sam o njoj oprečna mišljenja, ali za tu cijenu vrijedi isprobati :) Taman sam potrošila crnu Gliss kur masku, pa će ova nadam se, dobro doći kao zamjena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam ju kupila iz znatiželje i ugodno se iznenadila. Moja kosa nije zahtjevna, a kad sam primijetila da mi olakšava raščešljavanje kose, odmah me osvojila :D

      Izbriši
  7. I ja imam istu takvu i za te pare mi je sasvim ok, za sjaj isto ne znam odrediti jer mi je kosa prirodno sjajna. Stvarno je super kaj se tiče raščešljavanja jer moja kosa mi nekad stvarno zadaje muke, isplati se kupiti masku jer je korisna, a cijena je smiješna :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Masku nisam probala...ali kako sam se ošišala jako na kratko malo i koristim više maske.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve znam, ja sam godinama imala kratku kosu i koristila sam samo šampon, kosa mi se nije stigla uništiti jer sam je svaki drugi mjesec šišala :)

      Izbriši
  9. nisam je probala ali u principu volim baleine stvarčice za kosu :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Odmah sam bacila oko na recenziju jer sam mjerkala ovu maskicu vec neko vrijeme. Sigurno je odlicna za svoj cjenovni rang, imam neki dobar feeling glede nje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskica je super :) Nakon korištenja bilo kojeg regeneratora ili maske nisam mogla tako lijepo raščešljati kosu kao s ovom maskom :D

      Izbriši
  11. Koristim crnu Glissovu, koja mi je na kraju i s kojom sam dosta zadovoljna, ali mislila sam idući put pokušati s Baleom radi ogromne razlike u cijeni (tipa 20 kuna razlike). Također, razmišljam da si omjer korištenja maske u odnosu na regenerator obrnem i počnem nju koristiti češto, a regenerator povremeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea maska za kosu se stvarno isplati i odlična je. Ja koristim i regenerator i masku nakon svakog pranja i to mi se pokazalo dobro :D

      Izbriši
  12. Zvuči zanimljivo :)
    Iako ja stavljam Baleino mlijeko za kosu sa marelicom koje se ne ispire i moram priznati da sam njime i više nego zadovoljna! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam za to mlijeko za kosu i nekoliko puta sam ga promatrala u DM pa odustala, ali planiram ga probati jednom prilikom :D

      Izbriši