nedjelja, 16. veljače 2014.

Once upon a time

Ako ne znate što ćete raditi ove nedjelje, donosim vam priču o zanimljivoj seriji Once upon a time ili u prijevodu Jednom davno. Pretpostavljam da vas je naslov asocirao na bajke koje su obilježile vaše djetinjstvo i u pravu ste, samo što se glavna radnja serije ne događa jednom davno nego u današnjem vremenu. Ako vas zanima više o ovoj zanimljivoj seriji, nastavite čitati post.



Glavna junakinja ove serije je Emma Swan koja je kći Snjeguljice i Princa koju pronalazi sin kojeg je nakon rođenja dala na usvajanje. Da bi vratila sina usvojiteljima, Emma dolazi u gradić gdje žive likovi iz bajke na koje je kletvu bacila zla kraljica te ih je zamrznula u vremenu i dovela u naš svijet. U našem svijetu likovi iz bajki žive normalnim životom i ne znaju tko su bili jednom davno.

Prema ovom šturom opisu, serija zvuči sladunjavo, ali ona je sve samo ne takva. Zanimljivo je kako su likovi različitih bajki povezani u jednu cjelinu, a serija otvara jedan novi pogled na bajke i njihove likove te donosi sve ono što nam kao djeci nikada nije ispričano i popunjava rupe koje su završavale rečenicom „živjeli su sretno do kraja života“.


Serija ima dvije sezone, a treća je na putu te s razlogom visoku ocjenu na IMDB od 8,2. Jednu od glavnih uloga ima i Robert Carlyle, britanski glumac poznat po ulozi u filmu Skidajte se do kraja, The 51st state, Trainspotting, Turnir smrti. Robert Carlyle je još jednom pokazao da je vrhunski glumac jer u seriji glumi zahtjevnu ulogu Rumpelstiltskina (Cvilidrete).

Svakako savjetujem da pružite priliku ovoj seriji koja će vas vratiti u djetinstvo i pomoću koje će promišljati o likovima iz bajki na jedan novi, drugačiji način.


Jeste li gledali ovu seriju?

Broj komentara: 26:

  1. gledam je već 2 dana na tvids.me tamo imas sve sezone :) ja je gledam otpočetka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na informaciji :) Odgledala sam prve dvije sezone, a treću još nisam :)

      Izbriši
  2. probala sam ju pogledat par puta na fox lifeu, ali jednostavno ne ide...ne kažem da je dosadna, samo meni cijela ta spika nije zanimljiva, hihi. ali ajde drago mi je da se tebi sviđa i da si to podijelila s nama, možda nekog zainteresiraš :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kontam te, i ja imam serija/filmova koji mi ne leže i bez obzira na trud ne ide :)

      Izbriši
  3. Gledam ju otpočetka kao i mnoštvo drugih serija, ja sam show freak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad trenutno gledam White Collar, čekam nove nastavke od Falling Skies, Supernatural, Sons of Anarchy, The Walkind Dead, Vampire Diaries, Sherlock (britanska verzija), Game of Thrones, Psych, Lost Girl... A ti? Jeli imamo neke zajedničke serije?

      Izbriši
    2. Hmm, ovako - upozoravam te, past ćeš sa stolca.

      Dakle, gledam The Vampire Diaries od početka pa tako i vodim jedinu (aktivu i normalnu) stranicu na FBu [https://www.facebook.com/TheVD.Croatia] i webstranicu [http://vampirskidnevnici.net/] koje su postigle jaaako puno.

      E sad, White Collar, OUAT, Game of thrones, Da Vinci's Demons, Reign, Arrow, The Tomorrow People, Beauty and the Beast, 2 Broke Girls, New Girl, Supernatural, True blood, Saving Hope, Hart of Dixie, Teen Wolf, Pretty Little Liars, The Originals, Ravenswood, Dracula, Grimm, The Carrie Diaries, Revenge, Mistresses.

      I uspjela sam uz sve to doći do zadnje godine faxa :P Evo baš razmišljam da izaberem neki post ili tag sa serijama :D

      Izbriši
    3. Dobra si :) Zaboravila sam spomenuti još True Blood i Suites :)
      Odlično za fax i serije, to je očito dobra kombinacija :)
      Bio bi odličan i post i tag o serijama :) A sad idem pogledati stranice koje vidiš :D

      Izbriši
    4. Nisam naišla na tag, al post bi mogla ubaciti uskoro.. imam već par koji čekaju pa kad to ispucam :D

      Izbriši
  4. Pratim od prve sezone, sad sam malo zapela kod onog dijela sa Petrom Panom jer nisam stigla radi faksa i svega, ali nastavit cu uskoro. Volim ovu seriju jer obozavam bajke, iako sam ljuta na njih zbog hrpe stvari, npr. Snjeguljica mi je najiritantniji lik ikad u nekoj seriji, granici sa Lori iz Walking Deada, a Trnoruzica mi je inace najdraza bajka i ovdje su mi ju upropastili :(((
    Nastavljam ju gledati radi Rumplea i Belle :)

    Inace ne znam da li gledas Once upon a time in wonderland, to je od istih producenata ali nova serija, meni osobno bolja prica i glumci od ove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ju gledala, ali otkazat će ju.

      Izbriši
    2. Slažem se s tobom i za Snjeguljicu i za Lori, ne znam tko mi je više odvratniji :)Mislim da kad go čujem za bajku o Snjeguljici, sjetit ću se ove antipatične glumice. Rumple i Belle su mi odlični, pogotovo on jer ga volim kao glumca.
      Once upon a time in wonderland nisam gledala, ali hoću prvom prilikom :)

      Izbriši
  5. Moram ju ponovno krenuti pratiti! ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Predobra serija, progutala sam ju u hipu :D Jedva čekam novi nastavak sad početkom trećeg :) Kapetan Kuka je pravo iznenađenje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto :) Da, Kapetan Kuka je odličan i super mi je priča o Crvenkapici :D

      Izbriši
  7. pogledala prvu sezonu cijelu :D i onda sam stala početkom druge zbog obaveza :/ baš moram ponovo krenuti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad ponovno kreneš opet ćeš se navući na seriju :D

      Izbriši
  8. Zanimljivo zvuči "bajka za malu djecu" pretvorena u "bajku za odrasle" i sve to slikom :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Malo sam je gledala, pa malo nisam. Ima nekih zanimljivih dijelova, nekada mi je bezveze. Nekako me nije zainteresovala dovoljno :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je na početku bila dosadna, ali me zanimalo zašto ima toliko visoku ocjenu na IMDB pa sam bla uporna i na kraju mi se svidjela :)

      Izbriši
  10. Nisam je nikad gledala, ali sam cula dosta o ovoj seriji. Trenutno sam se uhvatile The Big Bang Theory serije i sad prvo to zelim da zavrsim, a sledece mozda na red dodje i Once Upon A Time. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto gledam seriju za serijom, dok ne pogledam sezone jedne, ne prelazim na drugu :D

      Izbriši