nedjelja, 23. veljače 2014.

Usporedna recenzija Ulola i Afrodita pilinga za tijelo

Redovan piling tijela važan je u njezi kože tijela jer uklanjanja odumrle stanica kože i tako pomaže razvoj novih te čini kožu mekanom. Danas sam vam odlučila predstaviti dva odlična pilinga za tijelo Ulola piling od morske soli s uljima limuna, naranče i koštica marelice i Afrodita 100% SPA šećerni piling.



Tehnički podaci:
Ulola piling dolazi u retro staklenoj teglici od 210 ml na kojoj je gumicom zakačeno platno s natpisom i prva asocijacija mi je bila bakina špajiza. Piling se treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu i potrošiti u roku od tri mjeseca, što je sasvim dovoljan rok, ako koristite piling jednom tjedno.

Afrodita piling dolazi u elegantnoj crnoj plastičnoj kutiji od 175 g čiji me motivi na poklopcu podsjećaju na istočnjačke kulture. Piling se također čuva na tamnom mjestu, ali pri sobnoj temperaturi, a trebalo bi ga potrošiti do 12 mjeseca 2015. godine. Ispod poklopca nalazi se zaštitna folija koja onemogućuje guranje tuđih prstića u proizvod, što je veliki plus kod mene.

Piling:
Baza Ulola pilinga su zrnca morske soli, miris je citrusan i ne zadržava se dugo na koži. Piling je gust i nije ga potrebno promiješati prije uporabe. Namijenjen je normalnoj koži.

Baza Afrodita pilinga je smeđi šećer, a miris vanilije je toliko fin da mi otvara apetit. Kad uspoređujem teksturu s Ulola pilingom, ona je puno rjeđa i prije uporabe piling je potrebno promiješati. Na kutiji ne piše tip kože kojoj je namijenjen pa pretpostavljam da je namijenjen svim tipovima.

Sastav:
Ulola piling, odnosno Ulola kozmetika je hrvatski brand čiji su proizvodi 100% prirodni i ručno rađeni te nisu testirani na životinjama, što je kod mene dodatni plus.
Sea salt, Helianthus Annuus Seed Oil, Apricot Kernel Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Limon Fruit Oil.

Afrodita piling: Sucrose, Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Extract, Brassica Campestris Seed Oil, Parfum, Benzyl Benzoate, Limonene.

Moje mišljenje:
Već sam spomenula da je Ulola piling gušće teksture od Afroditinog te ga je zbog toga potrebno manje da bi se ispilingiralo cijelo tijelo, a razlog tome je i baza morske soli koja se sporije otapa u vodi od smeđeg šećera. Zbog teksture riječ je o jačem pilingu, nego što je Afroditin koji je puno blaži. I jedan i drugi piling dobro odrade svoj posao uklanjanja mrtvih stanica s kože te ovisi o vama volite li grublji ili blaži piling. Ulola piling treba izbjegavati ako imate ranice na koži jer će ju iritirati. Nakon pilingiranja s jednim i drugim pilingom nije potrebno mazanje tijela jer oba pilinga ostavljaju na koži uljni film. Film koji ostavlja Afrodita piling je jači te zbog toga mislim da bi više odgovarao osobama sa suhom kožom od ovoga Ulola pilinga.

Cijena:
Za Ulola piling trebate izdvojiti 62,90 kn, a za Afrodita piling 39,90 kn. Razlika u cijeni je velika kada se uzme u obzir količina proizvoda koju dobijete za tu cijenu, ali kada je riječ o ručno izrađenom 100% prirodnom proizvodu to nije velika razlika.


Zaključak:
Predstavila sam vam dva odlična pilinga te odabirom bilo kojeg nećete pogriješiti, riječ je samo o potrebama vaše kože. Ja ću nastaviti s korištenjem i jednog i drugog jer mi oba odgovaraju :)



Jeste li probali jedan od ovih pilinga? Koji je vaš omiljeni piling za tijelo?

Broj komentara: 18:

  1. privlači me jakoo jakoo Afrodita piling za tijelo :) nedavno sam kupila maslac iz SPA kolekcije te i predivan je, morat ću i piling.. cijena nije velika s obzirom na količinu i kvalitetu...
    nedavno sam si smiksala domaći piling za tijelo, pročitala sam na jednom blogu, ali se ne sjećam kojem - ide kava (mljevena), šećer, malo ulja i mlijeko... i super je,, jedini problem je što mi je kava napravila veliki nered po tuš- kabini, pa sam morala čistiti dugo hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nasmijala si me s ovim neredom u tušu :) Mene jako privlači Afrodita maslac pa da imam komplet :D

      Izbriši
  2. Afroditin piling mi odlično izgleda, ali ja sam više za DIY pilinnge za tijelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DIY se definitivno više isplati, ali ja imam dvije lijeve za takve akcije :)

      Izbriši
  3. Dobar mi je od balee piling gel az tusiranje, a kada se zazelim grubljeg pilinga obicno smiksam nesto iz kuhinje :)
    Ulolin piling izgleda super, dok me afroditin bas i ne privlaci, kad tako nesto slicno slazem sama doma (secer maslinovo ulje i ponekad zlicica meda)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Balea pilinge, ali hoću prvom prilikom :)

      Izbriši
  4. Odlična uporedna recenzija! Nisam koristila ni jedan od ta dva pilinga iako ih jako volim, uglavnom su Baleini moj izbor :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
  5. svaki tjedan obavezno radim piling, ali NIKAD s kupovnim. radim ih sama. jer u tim kupovnim, pogotovo prirodnim pilinzima, kao ulola, nema ništa što ne bih mogla i sama doma staviti, a dođe puuuuno jeftinije. Thumbs up for peelings (Y) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da je puno jeftinije, ali ja sam antitalenat za to i još uz to sam prelijena, ali željela bih jednom sama napraviti DIY piling :)

      Izbriši
  6. Upravo sam potrošila Afordita piling i jako sam zadovoljna njime, ovaj Ulola nisam probala ali milim da bi uskoro mogla. ;)
    Omiljeni piling mi je Sapunotekin s uljem badema i vanilije! :)
    Martina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Sapunotekin piling, ali čitala sam pozitivne komentare o njemu tako da ga imam u vidu :)

      Izbriši
  7. Za Ulola piling sam čula pohvale i veliki je plus to što su sastojci prirodni, ali... Priznati ću, blesavo sam žensko i već me preko ekrana mami miris Afroditinog! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaju da nas žene privlači miris pa to koriste, sram ih bilo :D

      Izbriši
  8. Gledala sam oba i dvoumila sam se, tako da je meni recenzija došla ko naručena. Sad samo treba odabrati koji kada su oba fantastična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji god da izabereš bit ćeš zadovoljna :) Ni ja se nisam mogla odlučiti pa ih koristim naizmjence :)

      Izbriši
  9. 'tvoj' ulola piling ima istu teksturu kao 'moj' my body peeling s mirisom magnolije s kojim sam se jutros pošteno izribala i još uvijek mirišem i sva sam si glatka i fina ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobar početak dana :) Nisam probala my body pilinge, ali miris magnolije me mami, tako da ću ga probati prvom prilikom :D

      Izbriši