subota, 8. veljače 2014.

Yves Rocher: Plemenito suho ulje

Uz zadnju narudžbu Yves Rocher proizvoda iz kakao kolekcije, dobila sam na dar plemenito suho ulje, odnosno između nekoliko ponuđenih proizvoda odlučila sam se za suho ulje, jer sam ga željela probati. Nakon nekoliko korištenja, vrijeme je za recenziju, a moje dojmove o suhom ulju možete pročitati u nastavku posta.


Ulje dolazi u plastičnoj bočici od 100 ml s pumpicom pomoću koje se ulje lijepo može raspršiti po tijelu i trebalo bi se potrošiti u roku od šest mjeseci. Ne sadrži parabene i mineralna ulja te je 99 % sastojaka biljnog podrijetla.


Baza ulja je ulje oraha andirobe. Moram priznati da prvi put čujem za tu biljku pa sam malo googlala i pronašla neke informacije. Andiroba je stablo koje potječe iz Amazone, a plod izgleda poput malog kestena. Ulje andirobe potiče regeneraciju kože i djeluje protuupalno. Bogato je linolnom kiselinom. Nedostatak ovog ulja je sporo upijanje te se zbog toga često miješa s ostalim uljima.


Yves Rocher plemenito suho ulje ugodnog je mirisa, koji se dosta dugo zadržava na koži. Pomoću pumpice lako se dozira količina potrebna za nanošenje na tijelo te je za cijelo tijelo potrebno dvadesetak pritisaka pumpice. Ovo suho ulje je malo masnije od ostalih suhih ulja koje sam probala (Nuxe, Caudalie) te imam osjećaj da mu treba malo duže da se upije, što mene zna malo živcirati jer mi nije ugodno nešto pretjerano masno na koži. Kako ja imam normalnu kožu tijela, mislim da bi ulje bilo idealno osobama sa suhom kožom. Kada se ulje upije u kožu (kod mene to malo traje) javi se onaj fini osjećaj ugode, koža je lijepo nahranjena i mekana.


Sastav: Isopropyl Palmitate, Octyldodecanol, Coco-Caprylate/Caprate, Ethylhexyl Palmitate, Ethyl-Hexyl Stearate, Hexyldecanol, Hexyl-Decyl Laurate, Carapa Guaianensis Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, BHT.

Cijena ovog ulja je 73 kn, no koliko sam primijetila na stranicama Yves Rocher trenutno je na popustu od 23% i sad mu je cijena 55,90 kn pa koga zanima ulje neka iskoristi ovu akciju.

Sve u svemu, ovo suho ulje je dobra alternativa poznatim Nuxe i Caudalie suhim uljima u jeftinijoj varijanti.


Broj komentara: 18:

  1. Prvi puta i ja čujem za biljku andriobe :D
    YR zna iznenaditi :) Trenutno imam Nuxe ulje sa šljokicama i Caudalie suho ulje koje mi je odlično :)

    OdgovoriIzbriši
  2. premda imam suhu kožu s uljima imam odnos volim-ne volim... trenutno ih izbjegavam jer većini ipak treba dulje da se upije u kožu a to mi baš ne paše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba slušati svoju kožu i koristiti ono što nam godi :)

      Izbriši
  3. Imam i ja to ulje..al mi baš i nije nešto.Očekivala sam da će mi više nahraniti kožu.Probat ću ga pomješati možda sa bademovim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam problema sa suhom kožom pa mi je njega koju pruža ovo ulje dovoljna :)

      Izbriši
  4. Joj ja bih ovo odmah kupila da nemam hrpu drugih ulja, tko ce to sve potrositi :D

    OdgovoriIzbriši
  5. nisam baš veliki fan ulja, ali kažeš da bi ovo mogla bit dobra zamjena za Nuxe ulje koje si jako želim, tako da možda bih ga ipak mogla isprobati.....hm,hm.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam ljubitelj ulja, ali ova suha su mi odlična :)

      Izbriši
  6. Ja volim suha ulja :) ali ono zadnje sa šljokicama iz kakao kolekcije nije mi se svidjelo osobito :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam to probala. Iz kakao kolekcije sam probala gelove za tuširanje, tekući sapun za ruke, kremu za ruke i balzam za usne i genijalno mirišu, no da pružaju neku posebnu njegu nisam primijetila :D

      Izbriši
  7. pa krasno! :D trenutno imam jednu divotu od suhog ulja koju ću uskoro recenzirati! :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super da sam pročitala ovu recenziju. Taman su mi poslali katalog pa ću ga naručiti.

    OdgovoriIzbriši
  9. Imala sam njihovo suho ulje Tiare, za ovo nisam znala. Dobro je znati kada potrošim sve moguće zalihe takvih proizvoda .9

    OdgovoriIzbriši