nedjelja, 13. travnja 2014.

Freeman maska za lice na bazi gline, acai-a i osam vrsta voća


Kako se prije nisam susrela s Freeman maskama za lice, morala sam kupiti jednu kad su se Freeman proizvodi pojavili prije dva mjeseca u Kozmu, da bih vidjela oko čega se diže tolika prašina. Nakon mjesec dana korištenja maske za lice, skupila sam dovoljno dojmova za recenziju, a moje mišljenje o ovoj Freeman maski možete pročitati u nastavku posta.

Freeman kozmetika je američki brend koji je prisutan na tržištu od 1915. godine. Reklamiraju se kao potpuno prirodna kozmetika za lice, tijelo i kosu, što definitivno nisu, a dalje u recenziji ćete vidjeti zašto. Ne testiraju svoje proizvode na životinjama. Freeman proizvodi imaju specifičnu šarenu ambalažu koja privlači kupce lijepim izgledom i ugodnim mirisom.


Freeman maske za lice mogu se kupiti u malom pakiranju od 15 ml i velikom od 150 ml. Točnu cijenu malog pakiranja ne znam, a cijena velikog je 36,99 kn. Maska se nalazi u plastičnoj tubi iz koje se lijepo može dozirati potrebna količina proizvoda. Maska se sporo troši i mislim da ću ovu tubu imati jako dugo te mi je žao što sam uzela veliko pakiranje jer volim mijenjati maske za lice, a ne cijelo vrijeme koristiti jednu. Rok trajanja je 24 mjeseca te se nadam da ću uspjeti ovu masku potrošiti u tom vremenskom periodu.


Kao što sam već spomenula u naslovu, ova maska je na bazi gline, acai-a i osam vrsta voća. Ako ste neznalica kao ja, da vas spasim googlanja napisat ću više o acai-u. Acai, čita se [asai] je voće iz Amazone, a u Brazilu se smatra nacionalnom namirnicom. Izgledom podsjeća na borovnice, a okus acai bobicama je kiselkast. Sadrži veliku količinu antioksidansa  (dva puta veću od borovnica, deset puta od grožđa) i zbog toga je jako cijenjeno voće te se preporuča svima koji žele usporiti starenje kože i stanica.

Ova maska namijenjena je za čišćenje nečistoća i začepljenih pora te antioksidirajućim učinkom štiti kožu od vanjskih utjecaja. Nanese se na područje lica i vrata i ostavi se da djeluje 10 minuta, a nakon toga se ispere mlakom vodom. Ja sam ju koristila na taj način jedanput tjedno i maska radi ono što obećava. Lijepo mi je očistila i stisnula pore te ostavila lice nahranjeno i mekano. Nije mi zazvala nikakvo crvenilo na licu, niti me je koža lica peckala i zatezala.

Sastav: Aqua, Kaolin, Bentonite, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Magnesium Aluminium Silicate, Retinyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Panthenol, Morinda Citrifolia Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Garcinia Mangostana Peel/Fruit Extract, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Punica Granatum Extract, Euterpe Oleracea Fruit Exteact, Lycium Barbarum Fruit Extract, Glycerin, Tocopherol,Persea Gratissima (Avocado) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Disodium Edta, Sodium Polyacrylate (Veegum Ultra), Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum), Yellow 5 (Cl 19140), Blue 1 (Cl 42090), Amyl Cinnamic Aldehyde, Butylphenyl Methyl Propional (Lilial).

Sad kad ste pročitali sastav, vraćam se na ono što sam napomenula na početku kada sam rekla da se Freeman proizvodi reklamiraju kao potpuno prirodna kozmetika. Osim što visoko u sastavu sadrži propilen glikol koji jako izbjegavam u kozmetici, sadrži parabene te konzervanse Methylchloroisothiazolinone/Methylisothiazolinone ( MCI/MI) koji mogu izazvati alergije koje traju cijeli život kao što je dermatitis.

Ne znam kakav je sastav ostalih Freeman maski za lice, ali sastav ove je kriminalan i to je razlog zašto više neću kupiti ovu masku za lice. Maska je solidna, ali za te novce se može naći maska s puno boljim sastavom.


Jeste li probali Freeman proizvode? Zanimaju me vaša iskustva.

34 komentara:

  1. Baš sam bila skeptična prema tim maskama.. :/ Mooožda uzmem ono malo pakiranje, tek toliko da vidim ćemu tolika fama...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je uzeti malo pakiranje za probu, a ne kao ja odmah optimistično zagrabila za veliko :D

      Izbriši
  2. Više manje sve te mazalice me peku za poludit...neznam zašto....zadnja od balea maska me toliko pekla da sam je mami dala a njoj je ok.....imam mikro krpicu pa s njom čistim lice i ok mi je bar me ne pecka ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš jako osjetljivu kožu i možda bi ti godio neki recept iz kućne radinosti, a ne ove kemije :D

      Izbriši
  3. Mrzim kad se brendovi reklamiraju kao potpuno organski, i onda paf, nisu. Baš jadno.. Ali drago mi je da barem ne testiraju na životinjicama... Probaj Baleinu masku od bijele gline :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto, kažnjavala bi za lažne reklame, to je baš jadno. Probala sam Beleinu od bijele gline i puno mi je bolja od ove, a pogotovo sastavom :D

      Izbriši
  4. nisam znala da se reklamiraju kao potpuno prirodni - baš smiješno, kad nisu haha :)
    al istina je da ima je ambalaža primamljiva, zato sam i odlučila isprobati
    ti imaš baš lijepe oči :)
    super recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, tako pišu na reklamnim letcima, lažovi :D Hvala ti draga ♥

      Izbriši
  5. Mene je spržila :( razočarana sam...

    OdgovoriIzbriši
  6. Daaaaaaaavno sam koristila njihove maske za lice i ne sjećam se dojma (vjerojatno nisam imala ni genijalna, a ni preloša iskustva), ali znam da im je piling za stopala bio nešto najbolje što sam ikad probala (mislim, od tog tipa kozmetike za stopala). :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Piling za stopala nisam vidjela, ali potražit ću jer mi to treba za pripremu stopala za ljeto i sandalice :D

      Izbriši
  7. Ja sam živjela u zabludi da se Acai čita Akai xD inače, toliko želim da probam Freeman maske za lice, pakovanje im je preedivno, toliko da bih zanemarila kilometarski popis sastojaka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolja si od mene, ja prvi put čujem za te bobice, baš sam neznalica :D Ako probavaš kupi prvo malo pakovanje da se ne razočaraš previše :D

      Izbriši
  8. još prije sto godina sam probala njihove maske, ne sjećam ih se kao loših... ali da, sve jako prirodno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago nama kad ima toliko prirodne kozmetike, svi brinu za naše zdravlje :D

      Izbriši
  9. Ne znam zašto, ali me taj Freeman uopće ne privlači...a pošto se trudim koliko toliko paziti na sastave, definitivno preskačem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam nekakva čistunka, ali također pokušavam paziti na sastav i ako za taj novac mogu kupiti nešto s boljim sastavom i jednakim učinkom, onda nema puno premišljanja :)

      Izbriši
  10. Mene ovakve maske u velikim pakiranjima ne privlace, isto radije volim isprobavati. Imam nekakvo tester pakiranje freeman maske, jos nisam probala, nekakva sa morskom soli... Inace redovito koristim baleinu sa "soli iz mrtvog mora" i kojom sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam tu Balea masku i još nekoliko i mogu reći da su Balea maske odlične, barem meni :D

      Izbriši
  11. Super recenzija :)) Znam da je ovaj brend popularan, nije me nešto jako privukao ali bih se vjerojatno zagledala u njega na polici dućana. Sad nisam sigurna... Možda probam malo pakiranje, ali nekako sumnjam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga! Ako probavaš, nemoj kupovati veliko pakiranje pa da se razočaraš kao ja :D

      Izbriši
  12. Gledala sam koju bih uzela i sva sreća da sam uzela samo jednu i to u vrećici, da se ne zaletim. Vidjet ćemo dal sam bacila novce...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pametno si odlučila uzevši malo pakiranje :) Nadam se da će ti odgovarati i da tvoja maska nema tako loš sastav :D

      Izbriši
  13. prije sam često kupovala Freeman a sad jednostavno zaboravim :D No ok su mi bili. Nikad nisam čitala sastave.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na znam jel sve maske imaju tako loš sastav, ili samo ja znam izabrati takvu :D

      Izbriši
  14. joj šteta što je sastav kriminalan :/ sviđa mi se što ne testiraju na životinjama. kad smo kod sastava kupim ja danas u ljekarni par proizvoda za borbu protiv dermatitisa i jedan sadrži propilen glikol. ja luda se ni sjetila nisam pogledati sastav,a oni u ljekarni naravno savjetuju kako je to dobro. ok,možda mi stvarno pomogne. ali mi je anjgore što još i dermatolozi preporučuju takve proizvode. printam si lijepo sad popis loših sastojaka u kozmetici,kupujem malo povećalo i više ne ne dam :D super mi je ova fotka na kojoj si ti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam nekakva čistunka, ali pazim koliko mogu na sastav. Propilen glikol i prarabene je jako teško izbjeći jer ih ima u jako puno proizvoda, ili jedno ili drugo i nekad se tješim ako mi proizvod odgovara da nije tako strašno što se neki od loših sastojaka nalazi pri kraju popisa :D Hvala ti draga ;)

      Izbriši
  15. Nekad davno sam koristila ove maske, još u tinejđerskim danima. Sada me nimalo ne privlače,ma kakvi prirodno :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se još nisam imala prilike susresti s Freeman proizvodima pa ono da vidim oko čega je tolika buka, ali u ovom slučaju bi bilo bolje da nisam radoznala :D

      Izbriši
  16. Koristila sam njihovu masku sa crnim ugljem i secerom i prezadovoljna sam. E sad što se tiče sastojaka, za sada ne gledam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu crnu masku nisam ni vidjela. Ne mora biti da i ona ima loš sastav kao ovo moja :) Nije mi sastav presudan, ali trudim se izbjeći loše sastojke koliko god mogu :D

      Izbriši
  17. Ja bas uzela ovu, a nisam imala vremena da procitam niti jednu recenziju, niti sastav, niti za sta je maska... samo vidjela ljubicasto pakovanje i pokupila je... xDDD :D

    OdgovoriIzbriši