nedjelja, 15. lipnja 2014.

Le Petit Marseillais balzam za tijelo


Kozmetika francuskog brenda Le Petit Marseillais je svojim dolaskom u naše trgovine izazvala pravu pomamu. Osim što dolaze u zanimljivim retro pakiranjima, donose nam bogatstvo mirisa francuske Provanse. Na našem tržištu mogu se kupiti gelovi za tuširanje u devet različitih mirisa, proizvodi za kosu i proizvodi za hidrataciju kože. Danas ću vam predstaviti hidratantni balzam za tijelo s karite maslacem, eteričnim uljem kamilice i mlijekom smokve, a kakvi su moji dojmovi vidjet ćete u nastavku posta.



Le Petit Marseillais balzam za tijelo dolazi u posudici od 250 ml i što mi se jako sviđa je folija preko proizvoda kada otvorimo poklopac jer tako znamo da nitko nije gurao svoje prstiće prije nas :) Posudica je prave girly roza boje i upravo sam zbog boje uzela ovaj balzam, a ne žuti s uljem slatkog badema i arganovim uljem. Rok trajanja je godina dana.

Ovaj hidratantni balzam za tijelo je s karite maslacem koji hidratizira i njeguje kožu, eteričnim uljem kamilice koje umiruje kožu i mlijekom smokve koje također pruža koži hidrataciju.

Kada sam prvi put otvorila ovaj balzam iznenadila sam se kad sam vidjela o kakvoj je gustoj kremi riječ. Da bi vam dočarala, slobodno možete uzeti posudicu i otvorenu ju okrenuti naopako, balzam pri tome neće ni mrdnuti s mjesta. S obzirom na izrazito gustu teksturu, očekivala sam da će balzam biti problem razmazati na koži, no upravo je suprotno, balzam zbog svoje teksture klizi po koži i jako lijepo se razmazuje i brzo upija, ostavljajući kožu mekanom i mirišljavom.


Balzam je namijenjen njezi vrlo suhe kože zbog svojeg bogatog sastava. Moja koža tijela je normalna i balzam koristim svaki drugi dan, ovisno koliko mi se po ovom vrućem vremenu da mazati i to je za moju kožu dovoljno da bih ju održala nahranjenom i mekanom.

Miris ovog balzama je malo intenzivniji te se dugo zadržava na koži i nekome može zbog toga zasmetati, dok meni odgovara jer nije zagušljiv, nego je više osvježavajući.

Sastav: Aqua, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Butyrospremum Parkii Butter, Isostearyl Isostearate, Cetearyl Alcohol, Ocytyldodecyl Myristate, Helianthus Annuus Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Ficus Carica Fruit Exctract, Citrus Aurantium Amara Flower Exctract, Hydrogenated Palm Glycerides, Caprylyl Glycol, Cera Microcristallina, Paraffin, Lecithin, Butylene Glycol, Carbomer, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Cl 14700.

Što se sastava tiče, ne sviđaju mi se silikoni tako visoko u sastavu, odnosno uopće mi se ne sviđaju silikoni u proizvodima za njegu tijela i to je jedini razlog zbog kojeg ne znam hoću li ovaj balzam kupiti ponovno.

Cijena ovog balzama za tijelo je 23,90 kn, a može se i kupiti u obliku mlijeka za tijelo u svim drogerijama koje drže Le Petit Marseillais kozmetiku.

Jeste li probali Le Petit Marseillais kozmetiku? Kakva su vaša iskustva?



Broj komentara: 29:

  1. Nisam probala još ovaj balzam. Gelovi su mi super. Nisam stručnjak za sastojke u kozmetici ali ako kazes da ti se ne svidaju silikoni,onda je iskreno vjerovatno ni neću uzeti :( .....preslatko pakiranje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu silikoni toliko štetni, no ne znam čemu su tako visoko u sastavu i uopće u preperativnoj kozmetici jer ne nenjeguju. Gelovi su stvarno odlični :D

      Izbriši
  2. Meni je žuti malo bolji :)) a ja rijetko obraćam pažnju na sastav proizvoda za njegu tijela, više proučavam one za lice, što mi je izgleda velika greška :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za lice temeljito provjerim, a ovo ostalo kod kuće :D Probat ću i žuti :)

      Izbriši
  3. Ovo tako dobro izgleda i zvuči, baš je za moju kožu :) Moram kupiiti! Lidija

    OdgovoriIzbriši
  4. Još nisam probala čak ni tuširalice LPM, a kod ovog balzama sviđa mi se što se miris dugo osjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  5. ima još ne tako dobrih sastojaka unutra, no meni se unatoč tome sviđa kako me njeguje, a i miris mi je divan <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, mineralna ulja, ali ona sprečavaju isparavanje vlage iz kože, ali silikonima ne vidim svrhu u preperativnoj kozmetici :D Slažem se da lijepo njeguje i da ima predivan miris :D

      Izbriši
  6. Nisam jos probala ovu marku ali vidim da ju svi spominju u zadnje vrijeme...izgleda stvarno bogata krema, podsjeca me na jednu Loccitane od ruže sto posjedujem. :) mene kao sto sam u vise navrata rekla sastojci ne diraju previse ako mi proizvod odgovara i dobro sjedne na kozu tako da mozda ga i isprobam :) iako sam to rekla vec za sto proizvoda pa cu morat neki spisak poceti raditi haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, i ja sam počela raditi spiskove što mi sve treba :D

      Izbriši
  7. Pohvala za recenziju i fotografije-baš su girly i damske nekako hehe :)
    Balzam zvuči dobro :D i ja da moram birati bi vjerojatno uzela taj rozi zbog boje :D
    sviđa mi se što sadrži karite maslac i mlijeko smokve, koje je novost za mene, mislim da nisam imala to u sastavu proizvoda koje sam koristila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D Stvarno nas znaju kupiti lijepom ambalažom :D

      Izbriši
  8. Ma dosta je više bilo štednje! Kupujem! Nagovorila si me! Hahah :-) Em što mi je LPM ambalaža preslatka i retro, em što je pink boje na koju mi cure padamo kao što si i sama rekla, em što se zaista isplati i predivno miriše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, i ja sam odlučila da neću štediti neko vrijem, ide ljeto i treba si dati malo oduška :D

      Izbriši
  9. Ma, ja mislim da ću ga kupiti i mazati njime stopala, pa nek mirišuu :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Nikako da isprobam nešto od ovih malih francuza. Gelovi za tuširanje me nekako ne privlače jer sam jako vjerna svojem Doveu, ali moram malo bolje proučiti ove proizvode za hidrataciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se totalno zaljubila u gelove i sad isprobavam sve njihovo :D

      Izbriši
  11. Kremasti gel za tuširanje sa mirisom vanile je odličan, balzam za kožu bi probala da je sastav drugačiji. Ipak ćemo se samo gledati po drogerijama :) Pakovanje je preslatko, doduše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam isprobala gel za tuširanje od vanilije, ali planiram :D Probala sam do sada pet različitih gelova i ne znam koji mi je bolji od kojeg i želim ih sve isprobati :D

      Izbriši
  12. Meni si ga prodala :). Bilježim si ga! Izgleda fantastično unutra, kao čvrsti šlag :D

    OdgovoriIzbriši
  13. I meni si ga prodala sve do dijela kad si spomenula silikone, ne zato jer ih ne volim - jer se uopće ne kužim u sastave, već jer si rekla da ti to smeta :PPP
    Očito se moram malo više educirati po pitanju silikona, parabena i ostalih sastojaka!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za silikone se vjeruje da uzrokuju endokrine i hormonalne bolesti. Naravno u nekim se proizvodima ne mogu izbjeći, kao što su baze za make up, ali u balzamu za tijelo mislim da su nepotrebni i da ih treba izbjeći. Žao mi je što ih sadrži ovaj balzam jer mu je miris genijalan :D

      Izbriši
  14. Kupila sam ovaj žuti, s uljem agrama, sasvim slučajno sam kupila, ali sam oduševljena. Već od ljetos trošim treću teglicu. Bit će vam možda smješno, ali njime mažem i lice,posebno kad trebam staviti korektor na podočnjake , pa da se lakše razmaže. Nikada nisam koristila neke kreme za lice osim dječje kreme, jer mi je koža problematična pa kreme izbjegavam. Koju god da stavim, pa i onu najskuplju, pojave mi se potkožne bubuljice, jedna ili dvije, ali se pojave. Otkada lice mažem balzamom, primijetila sam da mi je koža čista, .Imala sam u korijenu nosa neki crveni ekcem koji se ljušti , ali sam također primijetila da je nestao. S obzirom na moje godine, a prešla sam šezdesetu,moje lice je sinulo, pa sam nastavila koristiti balsam. Sve promjene sam čuvala za sebe, ali me jedan dan , na kafi, kolegica upita koju kremu za lice trošim?! Shvatila sam da je i ona primijetila promjenu na mom licu. Nasmijala sam se I odvela je u DM da kupi Marsellais balsam.Možete se smijati koliko hoćete, ali ja sam ovim balzamom riješila problem koje sam godinama imala, a sve mislim da je to zbog agramovog ulja u balzamu. Ne znam jesam li u pravu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka koža je različita i treba slušati samo potrebe svoje kože. Vi ste našli svoju idealnu kremu i drago mi je što vam pomaže. Arganovo ulje je odlično u borbi proti bora zbog velike količine vitamina E koje sadrži te je odlično za kožu. Ako vam odgovara, možda bi bilo bolje koristiti ga samo ili koju kap staviti u kremu za lice. Nisam probala žuti maslac za tijelo i ne znam koji mu je sastav, no ovaj roza sadrži silkone što nije dobro stavljati na lice jer koža ne može disati, a slikon čepi pore i komedogen je. Na podočnjake prije stavljanja korektora i sama volim staviti nešto što ima silikon u sastavu jer sprečava da se korektor zavuče u borice i lakše se blenda.

      Izbriši