petak, 13. lipnja 2014.

Thayers tonici za lice: Lavander Witch Hazel Alcohol Free-Toner i Peach Witch Hazel with Aloe Vera Formula

Moja prva narudžba s iHerba bili su Thayers tonici za lice: Lavander Witch Hazel Alcohol Free-Toner i Peach Witch Hazel with Aloe Vera Formula. Nakon više od mjesec dana svakodnevnog korištenja došlo je vrijeme da napišem koju riječ o njima, a jesu li hvaljeni tonici ispunili moja očekivanja, pročitajte u nastavku posta.



Thayers je američki brend koji postoji od davne 1847. godine i razvio dobivanje hamamelis vidice iz kore lijeske te tako dobivena vodica nije destilirana i zadržava sve prirodne tanine koji zadržavaju mladenački i prirodni izgled kože. Korištenjem ovih tonika proizvođač obećava sužavanje pora, glatku i lijepu kožu. Thayers tonici nisu testirani na životinjama, sastojci su iz prirodnog uzgoja, ne sadrže parabene i propilen glikol te su obogaćeni aloe verom.

Oba tonika dolaze u ambalaži od 355 ml i cijena je 8,60 $ ili oko 50 kuna za jedan tonik, što je po meni realna i više nego povoljna cijena. Čep tonika je umotan u plastici i ima zaštitnu foliju preko otvora bočice, tako da će se u transportu teško otvoriti i rasuti, a tako i znamo da ga nitko prije nas nije otvarao.


Tonici osim osnovnog sastava (pročišćene vode, hamamelis vodice i aloe vere) imaju različit sastav i različitu namjenu.


Lavander Witch Hazel Alcohol Free-Toner je tonk za lice od lavande, ali miris nije agresivan, tako da bi se mogao svidjeti i osobama koji nisu ljubitelji lavande. Njegova namjena je činiti kožu nježnom i vlažnom, a lavandina vodica ju umiruje. Ovaj tonik treba vlažiti kožu i štititi ju od nečistoća u zraku koje ju isušuju. Ne sadrži alkohol. Mislim da bi ovaj tonik odgovarao svim tipovima kože kojiima treba dobra hidratacija.


Tonik s lavandom sam koristila u večernjoj njezi, tako što sam ga natopljenom blazinicom nanosila na očišćeno lice. Tonik radi ono što proizvođač obećava, pruža vlagu potrebnu koži i čini ju nježnom i priprema kožu za nanošenje noćne kreme. Ovaj tonik mi jako godi, pogotovo dolaskom toplih i sunčanih dana kada mi koža vapi za hidratacijom nakon cjelodnevnog nošenja krema s visokim zaštitnim faktorom.

Sastav: Purified Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet Of Aloe Vera), Glycerin (Vegetable), Fragrance (Natural Lavander), Hamamelis Virginiana (Thayers Proprietary Un-Distilled Witch Hazel) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavander) Flower Water, Citric Acid, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Tocopheryl (Vitamin E), Acetate.


Peach Witch Hazel with Aloe Vera Formula tonik za lice kod kojeg prvo kad ga otvorite primijetite divan miris breskve. Ovaj tonik je prava voćna bomba jer sadrži lišće breskve, kivi, aloe veru, cvijet naranče, marakuju, mandarinu i vitamin C. Ono što još sadrži ovaj tonik, a što se mnogima neće svidjeti je alkohol, ali alkohol dobiven prirodnim putem iz klica žita. Namjena tonika je očistiti kožu, stisnuti pore i ostaviti ju mekanim i osvježenom. Ovaj je tonik idealan za osobe s mješovitom i masnom kožom koje imaju proširene pore.


Tonik sam koristila kao dio jutarnje njege i ne mogu vam opisati reakciju mog lica nakon što sam ga nanijela. Lice mi je u trenutku živnulo i ne znam jer to zbog vitamina C ili voćne bombe koja čini ovaj tonik. Bez obzira na alkohol od klica žita u sastavu, ovaj tonik je izazvao takav osjećaj ugode na mome licu da je malo reći da ga obožavam. Nisam primijetila nikakvo čudo oko sužavanja pora, ali ostavlja kožu mekanom i osvježenom te što je jako važno nije mi isušio kožu ni malo.

Sastav: Purified Water, SD Alcohol 40-B (Natural Grain) 10%, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet Of Aloe Vera), Glycerin (Vegetable), Hamamelis Virginiana (Thayers Proprietary Un-Distilled Witch Hazel) Exctract, Prunus Persica (Peach) Leaf Exctract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Exctract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Exctract, Passiflora Incarnata (Passionfruit) Fruit Exctract, Citrus Tangerina (Tangerine) Exctract, Fragrance (Natural Peach), Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Exctract, Citric Acid, Ascorbic Acid (Vitamin C).

Nakon što sam probala Thayers tonike za lice vidjela sam zašto ih toliko žena obožava i nakon što ih potrošim planiram ih ponovno naručiti; Peach Witch Hazel with Aloe Vera Formula ću ponovno naručiti, a koji će biti drugi to još ne znam :)

Jeste li probali Thayers tonike za lice? Koja su vaša iskustva?



42 komentara:

  1. Ovu recenziju sam čekala otkad si ih objavila u New in postu :D još uvijek nisam napravila prvu narudžbu na iherb-u i odavno razmišljam šta bih mogla naručiti, a neki od Thayers tonika sigurno ide na WL :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nije kasno, a Thayers tonik vrijedi naručivanja :D

      Izbriši
  2. Jedva sam čekala ovu recenziju.. :) Jako me zainteresirao ovaj od breskve.. :) Kolika je bila poštarina? Nisam još naručivala s iHerba, pa nisam baš upućena.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. poštarina je 4 dolara ;)

      Izbriši
    2. Nije ništa komplicirano, samo pratiš upute i to je to :D Meni je narudžba došla za oko dva tjedna :)

      Izbriši
  3. Jedan od tih tonika bez alkohola svakako kupujem. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam baš lijenčina što se tonika tiče, pa namjeravam u iduću narudžbu sa iHerba ubaciti jedan od ovih da isprobam. Vjerujem da su super i drago mi je da ti dobro funkcioniraju! Super recenzija. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno probaj, meni su tako dobri da sam zaboravila na sve ostale tonike :D

      Izbriši
  5. E super! Taman sam čekala recenziju ovog s breskvom i sad definitivno znam da ga trebam! :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam ih još probala i ostala sam jadna tužna nakon što sam oročitala da ovaj peach nije za moj tip kože jer zvuči sjajno....šmrc...moram vidjet što još nude za suhu kožu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko sam primijetila mislim da su svi njihovi tonici za sve tipove kože, a ovo za peach je moja procjena s obzirom na alkohol, koji je iz klica žita te ne znam kako bi se ponašao sa suhom kožom. Mene nije isušilo lice ni malo, ali ja imam drugačiju kožu. Ako ti se toliko sviđa, možda da ga probaš pa ćeš znati jer to je sve jako individualno :)

      Izbriši
  7. Fantastična recenzija, ja sam se totalno navukla na njih i imam od krastavca i od ruže. Sljedeći će biti vulgaris bez ikakvog mirisa :))

    Živio Thayers!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :) I meni je u planu vulgaris, a i željela bi ih sve isprobati :D Živio Thayers! :D

      Izbriši
  8. Već ih neko vrijeme planiram isprobati, no zaboravim na njih :/ ovog trena stavljam na listu, mislim da bi mi ovaj od lavande mogao odlično odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad ih jednom probaš ne možeš bez njih :D I ja mislim da je taj od lavande baš za tebe :D

      Izbriši
  9. Ovaj breskvasti mi se jako svideo do dela kada se spominje alkohol, a ionako mi je suva koža. Ambalaža im je super, baš retro :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja imam od ruže i to je već drugi put da sam ga naručila. odličan mi je. slijedeći put bi isprobala ovaj od breskve i krastavca :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko sam zadovoljna ovim tonicima, da ih želim sve isprobati :D

      Izbriši
  11. Odlicno, taman mi je ova recenzija trebala, jer se vec duze nakanjujem da narucim neki od tih tonika. Meni ne smeta alkohol, jer navece obavezno moram upotrijebiti neki sa njim, u suprotnom nemam osjecaj da mi je lice sasvim cisto. Tako da mi taj od breskve definitivno ide na listu. Drugi cu bez alkohola za osvjezavanje tokom dana. Vjerovatno onaj njihov najprodavaniji. I bas su velika pakovanja, uzmem dva i mirana sam bas dugo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da je recenzija došla u pravi čas :D Tonici se dosta sporo troše, odnosno velika su pakiranja, počela sam ih trošiti prije više od mjesec dana i uz svakodnevno korištenje jedva da sam potrošila četvrt od svakog :)

      Izbriši
  12. Svi hvale ove tonike,nemam pojma koji ću naručiti. Prvo sam mislila od ruže ili krastavca,sada si me ti raspametila sa ovom breskvom :D

    OdgovoriIzbriši
  13. super mi se čine ovi tonici, količina je jako dobra, a cijena isto tako :)
    privlači me ovaj drugi, baš voćnih sastojaka, pogotovo naranče i mandarine, koje obožavam i jesti i mirisati :)
    a i imam masnu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Voćna bomba je odlična, a miriši kao nekakav liker :D

      Izbriši
  14. Imam zeleni, uzela sam ga jer je bez alkohola, ali ga nažalost ne koristim redovito :| Narančasti me jako mami i očito je stvoren za moj tip kože pa možda njega uzmem kad svoj potrošim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko sam navikla na njih, da ukoliko jedan dan zaboravim staviti tonik na lice, osjetim da mi nešto fali :D

      Izbriši
  15. nisam probala, ali stvarno mi prekul izgleda ta retro ambalaža. čini mi se da je nisu mijenjali od 1856. godine! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he :D Bitno da se oni drže provjereno dobre recepture :)

      Izbriši
  16. Nisam ih ni probala i iskreno prvi put cujem za njih, ali ambalaza i naziv su mi prefora. Ovaj od lavande me nekako najvise privlaci, bas ga mogu zamisliti kako si rekla u ljetnim vecerima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budeš imala prilike, probaj. Meni su to najbolji tonici za lice koje sam probala :D

      Izbriši
  17. Odlični! Barem ovaj dosad koji sam probala, od ruže. Svi mi se redom čine super, ne znam kako ću se odlučiti za sljedeći put haha :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Zasto to radis? Taman sam rekla sebi smiricu se malo sa kupovinom, imam previse proizvoda koje nisam ni otvorila, i onda se pojavi tvoja recenzija o ovim super tonicima koje sam htela da kupim, al nekako sam odlagala kupovinu :D E sad nzm koji bih uzela, da li od lavande ili vocnu bombu, izbegavam alkohol u proizvodima, pogotovo za lice :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš malo zažmiriti i kupiti ih jer je se stvarni isplati, velika su pakiranja, povoljni su i idealni za ljeto :D

      Izbriši
  19. Još nisam isprobala, ali me mame. Već sam nekoliko puta švrljala iherbom i stavljla u košaricu i vraćala natrag, tak da još nisam ništa naručila,ali mislim da ću i to isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, mislim da s ovim tonicima ne možeš pogriješiti :D Oni su bili moja prva narudžba s iHerba, a nisam baš ljubitelj naručivanja internetom, ali sad mi je drago što sam ih naručila. Mislim da će biti i idućih shopinga :D

      Izbriši
  20. Moram priznati da do sad još ništa nisam naručila sa iherba, ali baš me privlače ovi tonici, možda prvi malo više jer imam dosta dehidriranu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam fobiju od naručivanja kozmetike s interneta, pogotovo s iHerba, iako ne znam zašto, ali drago mi je da sam se ohrabrila i naručila ove tonike jer su odlični :)

      Izbriši