subota, 12. srpnja 2014.

Vichy Capital Soleil obojeni „dry touch“ fluid za lice spf 50

Otkada sam probala uzorak ovog obojenog fluida, obišla sam gotovo sve ljekarne u gradu u potrazi za njim, ali ga nigdje nisam pronašla. Onda se jedna ljubazna teta u ljekarni ponudila da ga naruči za mene i mojoj sreći nije bilo kraja. Bila je to ljubav na prvi touch, a što mi se toliko sviđa kod ovog obojenog fluida pročitajte u nastavku recenzije.


Vichy linija Capital Soleil, iz koje je i ovaj fluid, je linija s visokom zaštitom od sunca UVB + UVA namijenjena svim tipovma kože, čak i osjetljivim. Obojeni „dry touch“ fluid o kojem ću vam danas pisati namijenjen je mješovitoj do masnoj koži, a ima i seku, obojenu baršunastu kremu koja je namijenjena normalnoj do suhoj koži. Dolazi u plastičnoj narančastoj tubici od 50 ml s plastičnim čepom na vrhu, a dozira se pritiskom tubice. Rok u kojem trebate potrošiti ovaj fluid je 12 mjeseci.
Fluid ima BB teksturu pomoću koje se lijepo ujednači ten, pruža zaštitu od UVB + UVA zraka, ima visoku moć upijanja, srednje prekrivanje i daje mat izgled licu. Pa tko ga ne bi volio :) Proizvođač kaže da je vodootporan, no jel to istina ne znam vam reći jer je nisam testirala na taj način. Miris fluida je poput kreme za sunčanje, umjeren je i osvježavajuć.

Kako je meni kao masnokošcu jako teško naći BB kremu koja odgovara mojoj masnoj koži, kada samo pronašla ovaj fluid bila sam presretna. U ljetnim danima ne volim imati puder na licu jer mi je to preteško na vrućinama kada bih najrađe iskočila iz kože i ovaj fluid mi je idealna zamjena za puder jer ima srednje prekrivanje, ujednači mi ten, lagan je ne zaguši mi lice, ima spf 50 i daje mom licu mat finish. Da bih dobila potpuni mat finish na fluid bih još nanijela transparentni puder za matiranje (sigurno je sigurno) jer želim što duže izdržati bez da se zasjajim i u toj kombinaciji izdržim šest do osam sati, što je po meni solidno.
Jedini nedostatak po meni je što dolazi u jednoj univerzalnoj nijansi koja je svjetlija pa možda neće odgovarati osobama tamnije puti. Osobno sam se iznenadila što meni odgovara jer kad sam ga prvi put istisnula iz tubice na ruku, boja mu je vukla na narančasto i to tamnije narančasto, a kad sam ga nanijela na lice totalno se stopio s mojom bojom tena. Baš me zanima kako se ponaša na licu osoba tamnije puti pa ako ga je netko od vas tamnoputih probao, neka mi napiše kako mu se fluid ponašao na licu.
Sastav: Aqua (Water), CI 77891 (Titanium Dioxide), Homosalate, Ethyhexyl Salicylate, Dimethicone, Ethylhexyl Triazone, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethyhexyloxyphenol, Methoxyphenyl Triazine, Drometrizole Trisiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aluminium Starch Octenyl Succinate, Octocrylene, Glycerin, Silica, Pentylene Glycol, Styrene/Acrylates Copolymer, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), Stearyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Fragrance), Caprylyl Methicone, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aluminium Hydroxide, Caprylyl Glycol, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Disodium Edta, Inulin Lauryl Carbamate, Peg-8 Laurate, Phenoxyethanol, Poterium Officinale Root Extract, Stearic Acid, Terephtalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Titanium Dioxide [Nano]/Titanium Dioxide, Tocopherol, Triethanolamine, Xanthan Gum, Zingiber Officinale Root Extract/Ginger Root Extract.
Obojeni „dry touch“ fluid se može kupiti u ljekarnama koje drže Vichy kozmetiku po preporučenoj cijeni od oko 127,85 kn.


 Jeste li probali nešto iz Capital Soleil linije? Kako se vi štitite od sunca?

23 komentara:

  1. Zvuči jako dobro, samo me malo brine ta nijansa, možda da potražim testere, ali nešto ne vjerujem da će u mojim apotekama ikako biti tog fluida haha :D Sviđa mi se što ima visok spf :D inače sam manijak što se tiče zaštite od sunca, ali nikada ne idem sa plaže kada je najjače sunce. Štitim se kremama, ali ne odustajem od plaže nikako :D nije pametno, ali eto..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam takva što se tiče plaže, inače sam zimogrozna i uživam svaku sekundu na toplom suncu, iako se zaštitim visokim faktorima, šeširom i naočalama :D
      I mene je brinula nijansa kad sam ga probala jer izgleda tamno, no na licu se drugačije ponaša, baš se stopi s tenom :D

      Izbriši
  2. Dosta se dobro razmazuje i upija, tako da osim ako si jako svijetla, onda ti nijansa neće odgovarati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam jako svijetla i nijansa mi savršeno odgovara, kao da je rađena za mene :D

      Izbriši
  3. Za sve se slazem osim da je nijansa svetlija, ja je koristim uvece a za dan cu tek kad malo pocrnim.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si onda još svjetlija od mene. Kad kupujem puder moja je nijansa druga od početka (druga najsvjetlija) :D Za sad mi odgovara i baš me zanima kako će se ponašati kad malo pocrnim :D

      Izbriši
  4. meni baš izgleda tamno, no ovo što si rekla uopće ne zvuči loše :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se na prvu uplašila kada sam vidjela nijansu na ruci prije nanošenja na lice, ali kao da se stopi s tenom :D Već dugo me neki proizvod nije tako oduševio :D

      Izbriši
  5. I ja ga imam, brinula me nijansa, ali kada sam ga natrackala na sebe, oduševljena sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to :D Najugodnije iznenađenje ovo ljeto :)

      Izbriši
  6. ja sam ga dobila i bila sumnjičava kad sam videla nijansu jer zaista vuče na narandžasto.
    no, može se lepo ublendati i ujednačiti ten :)
    ipak, meni će biti idealna tamo pred kraj leta kad nakupim malo više boje, pa sam mislila da je
    ostavim po strani za sada, jer imam stvarno više kremica sa spf-om koje rotiram :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također rotiram nekoliko kremica ss spf, ali ova mi je najdraža i trošim ju sad dok ne odem na more i ne dobijem malo boje, jer ne znam kako će se ponašati na mojoj koži kad potamnim :D

      Izbriši
  7. Nisam ga probala ali jesam Eucerin i jako se dopao mojoj prilično normalnoj koži. Isti problem sa bojom sam uočila ali kada se nanese stopi se sa kožom. Mislim da je iz tog razloga u samo jednoj nijansi jer odgovara svima. Pritom, verujem da jedna kozmetička kuća kao što je Vichy ne bi sebi dozvolila taj propust u nijansama, sigurno :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom :D Eucerin imam želju probati :)

      Izbriši
  8. Zašto mi se čini da sam negdje pročitala da se ovaj fluid stopi sa svakim tenom, tj da je napravljen da odgovara svima :o znam da meni odgovara i skroz sam zadovoljna :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To su fantazije.. navukla se masu puta i požalila..

      Izbriši
    2. Ma istina, teško da može svima odgovarat, pogotovo jako svijetlim djevojkama...ali onda ipak ne bi trebali promovirat i zagovarat nešto kaj opće ne stoji...ugl uvjerena sam da sam to negdje pročitala, ja nisam svijetla pa meni odgovara, ali ne bi ni kupovala da prvo nisam imala testerić... :)

      Izbriši
    3. Draga Mell, ja sam svijetle puti, koristim puder drugi po redu najsvjetliji i ova BB kremica kao da je napravljena za mene, a također sam čula da odgovara svima pa me zanimalo mišljenje djevojaka koje su tamnije. Prvo sam također imala tester koji me je oduševio. Probaj nabaviti tester, jako me zanima hoće li tebi odgovarati jer znam da si svijetle puti :D

      Izbriši
    4. Anamarija, ne kazem ja da ti govoriš nešto krivo, nego eto proizvođači svašta obećavaju a ja naivna se pomamim pa požalim :DD Ja ne kužim taj fenomen prilagođavanja koži, eto ne znam.. na meni ne funkcionira :d dogodi mi se s nekim proizvodima to ali su uvijek u pitanju nijanse koje zaista vrlo,vrlo,vrlo malo odudaraju od one koja bi mi u startu odmah odgovarala.

      Izbriši
  9. Živcira me upornost ljekarničkih brendova koji kreiraju pretamne i prenarančaste nijanse zbog kojih mi s aristokratskom puti ništa ne možemo isprobati. Bah, odustajem. VIchy dermablend sam proslijedila iz istog razloga.
    Naživicrah se sad, sorry :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj se živcirati draga :* Pokušaj doći do testera, možda ti bude odgovaralo :D Uglavnom, izgleda jako narančasto i tamno, ali na licu nije takvo pa ne znam u čemu je fora :D

      Izbriši
    2. Zaboravih reći da su me u osnovnoj školi zvali blijedomusasta :D Onda znaš koliko sam svijetla :D

      Izbriši
  10. Neću se niti truditi, nema svrhe hahahah :D samo se naljutim iznova :D

    OdgovoriIzbriši