nedjelja, 19. travnja 2015.

Beauty Blogger Tag: Kako je nastao blog Fantazija?

Kao što ste primijetili blogosferom kruži zanimljiv tag o samom nastanku bloga i bloganju. Nominirana sam od dvije predivne dame s blogova Mean Green Queen i Sreća je zdravlje i svakako pogledajte njihove odgovore.

1. Zašto si počela pisati blog i koliko se dugo baviš ovim poslom?
Ne znam kako vama, ali meni je prva asocijacija na posao nešto što se mora, a blog je upravo ono suprotno, nešto što radiš kad imaš vremena jer želiš ispuniti svoje vrijeme i raditi ono što voliš. Tako da blog za mene definitivno nije posao u pravom smislu te riječi, ali da kod pisanja bloga ima puno posla, ima. Blog sam počela pisati jer mi je trebalo nešto gdje ću se moći izraziti. Volim pisati, a volim i kozmetiku te mi se to činilo kao idealna kombinacija – spoj pisanja i kozmetike = beauty blog. Moj blogić je već stara džomba jer će za dva mjeseca napuniti pune dvije godine i da mi je netko na početku bloganja to rekao, ne bi mu vjerovala.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?
Šminkerica je bio prvi blog koji sam počela redovito pratiti, a puno drugih blogova počela sam intenzivno pratiti kad sam i sama započela s bloganjem. Prije nego što sam ušla u blogerske vode, čitala sam samo blogove s postovima proizvoda koje sam željela kupiti te mi ih je Google izbacio u tražilici, dok danas pratim dvjestotinjak blogova i čitam koliko stignem uz ostale obveze.

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerica? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?
Mislim da je to bilo Caudalie suho ulje o kojem sam pročitala puno pozitivnih recenzija i malo je reći da sam zadovoljna proizvodom jer ga jednostavno obožavam.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod pisanja Beauty Bloga?
• Volim komunikaciju s čitateljima jer iz njihovih iskustava se može puno toga saznati i naučiti.

• Pisanje bloga i pijuckanje kave već je postao moj mali ritual i uživam u tome koliko god mogu.

• Fotografiranje mi nikada nije išlo od ruke, a sad uživam smišljajući kako ću što uslikati i koji ću detalj ubaciti u fotografiju te sam sretna jer vidim napredak.

• Volim isprobavati nove proizvode i sretna sam kad pronađem odličan proizvod koji je još uz to i povoljan te da ga mogu preporučiti ostalim djevojkama.

• Možda najljepša stvar je upoznavati druge blogerica i spojiti blog, ime, lice s stvarnom osobom koja stoji iza svega toga. Iako to druženje nije često, lijepo je. Za puno djevojaka imam osjećaj da ih poznajem, iako ih nikada nisam vidjela, ali postoji ta jedna povezanost, bliskost koja je neprocjenjiva.
5. Što si naučila otkad pišeš blog?
Naučila sam čitati sastav, ali ono stvarno ga iščitati te pomno izabrati proizvode koji mi odgovaraju. Naravno bude i sad razočaranja, ali puno manje. Također sam otkrila što znače sve tipke na fotoaparatu i koje mogućnosti ima.

6. Što se kod tebe promijenilo otkad pišeš blog?
Nije se puno toga promijenilo, osim što imam više kozmetike nego što sam imala pa sam morala nabaviti dodatne organzatore i napraviti novi raspored u ormarima kako bi to sve lijepo složila.

7. Imaš li neki savjet za one koji namjeravaju pisati beauty blog?
Savjet je da ne slušate savjete. Gdje god se okrenete svi čekaju da vas ugnjave nekim pametnim savjetima tipa ovo treba ovako, a ne tako. Ma zaboravite na to i pišite o čemu želite i kako želite. To je vaš blog, vaš svijet i kome se ne sviđa, ne treba čitati.
Kako je puno djevojaka već napisalo ovaj tag, neću nikoga nominirati, a tko želi i nije nominiran, pozivam ga da napiše ovaj tag J

* slike su preuzete s interneta

Broj komentara: 26:

  1. Divni odgovori, uživala sam čitajući :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam otvorila blog i tvoj odgovor na pitanje 7 mi je baš trebao :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post! Volim tagove! :) Uvijek se nešto zanimljivo pročita o kolegicama blogericama :). Odgovor na pitanje br. 7 je upravo onakav kako bih ga i ja sročila, iako nemam toliko blogerskog staža kao ti ;), ali se u potpunosti slažem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također volim tagove jer malo razbiju monotoniju pisanja samo o kozmetici i kao što kažeš kroz njih se bolje upoznaju kolegice blogerice :) Drago mi je što se slažemo :)

      Izbriši
  4. Jako lijepi odgovori, vrlo slično ako ne i isto razmišljamo :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je odlično sjelo na BBD-u što sam upoznala cure koje čitam i tebe, jer je neopisivo kada spojiš lice + glas + ponašanje + blog koji cura piše, jednostavno sad imam osjećaj da smo si svi familija i čak kroz čitanje mogu vidjeti kako bi ovo sve recimo ispričala uživo ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E upravo to :D Još da je češće takvih druženja :)

      Izbriši
  6. Super su mi odgovori. Dijelimo više manje ista razmišljanja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Što bi se reklo kratko i jasno. :-)
    Slažem se sa tobom i meni je posao nešto što se mora.Bilo divno da je blog posao od koga možeš da živiš,znači pravi posao,ovako smo sve zaljubljenice u kozmetiku i pisanje,pa imamo lep hobi. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, ne znam jel bi voljela da mi je blog posao jer onda kad bih morala svaki dan pisati ili više puta dnevno, vjerojatno ne bi imala inspiraciju :D

      Izbriši
  8. Super odgovori, a savjet mi je definitivno najbolji :)

    I da, Caudalie ulje je vrh ♥

    OdgovoriIzbriši
  9. U potpunosti se slažem s tobom da blog nije posao, blog je ljubav. :)) Odgovori pod 4, tak i ja radim pijuckam kapućino i čitam postove i imam dojam ko da pričam s tobom ili bilo kojom curom koju sam upoznala na BBday-u. :) Sviđaju mi se tvoji odgovori i svaka čast na svim ovim mjesecima bloganja, dvije godine su lijepa brojčica. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E upravo to i ja tako doživljavam, kao virtualnu kavicu, pogotovo sad kad smo se upoznale i imam ispred sebe lik osobe s kojom pričam :D Skoro pa dvije godine su mi baš proletile :D

      Izbriši
  10. Sedmi savjet ti je predobar savjet!!! <3

    OdgovoriIzbriši
  11. hehe najviše mi se sviđa zadnji savjet :D stvarno mi nikada ne bi padalo na pamet da nekome solim pamet kako da vodi blog samo zato što malo duže pišem :D
    i kod mene se promijenilo to da imam više stvari :D i moram irganizirati sobu, ladice i misli da to sve nekako iskoristim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, znam da znaš na što mislim pa mi je drago što se slažemo :) Višak stvari je problem srediti, ali zapravo i uživam u tome :D

      Izbriši
  12. Ovo kao da sam ja pisala hahaha..osim naravno odgovora 2 i 3 :)
    Baš em nešto mrzi da piše tagove u poslednje vreme (naročito posle onog mučenog potroši 10 do proleća)pa ću ovaj preskočiti :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, znam da nas dvije preslično razmišljamo, tako da se kontamo :D O, da, i mene je taj tag baš namučio,tako da se više neću prihvatati sličnih tagova Potroši do.... :D

      Izbriši
  13. Lijepi odgovori i svaka čast na dvije godine bloganja. :D

    OdgovoriIzbriši