srijeda, 23. rujna 2015.

5 days of Catrice – day 3: Chocolate Nudes paleta sjenila za oči

Prvi dan jeseni rezerviran je za jesenske boje, odnosno Chocolate Nudes paletu sjenila za oči koja se pridružila trima već postojećim i voljenim Catrice paletama.


U paleti, kao i u njezinim prethodnicama, nalazi se šest sjenila, a boje ove su čokoladno nude nijanse. Kutijica od čvrste, gore prozirne, a pri dnu crne boje izgleda elegantno, ali i dosta čvrsto, tako da nema straha od rasipanja sjenila po torbi, odnosno paleta je sigurna u transportu. U kutijici se nalazi 6 g sjenila koja bi se trebala potrošiti u roku od jedne godine. U paleti se osim sjenila nalazi i dvostrani aplikator koji nisam koristila jer imam svoje kistove, ali ukoliko idete na kraći put itekako će poslužiti. Cijena palete je 39,90 kn.
Što kaže proizvođač? Šest modernih, toplih nude i smeđih nijansi koje pristaju svima i svakoj prigodi pridružuju se asortimanu sjenila za oči. Svilenkasta, nježna tekstura sjenila za oči pruža visoku disperziju boja i jednostavno je za nanošenje zahvaljujući kistu s dvostranim završetkom. Savršeno za svaku prigodu.

U paleti naziva 010 Choc' Let It Be nalazi se kako sam već rekla šest sjenila, tri mat i tri sa shimmer/saten finišem. Sjenila se lako nanose i blendaju te se minimalno truse, a pigmentarnost varira od nijanse do nijanse. Na kapcima će uz bazu trajati dok se ne skinu, dok bez baze nakon četiri, pet sati boja lagano počne gubiti intenzitet.

Sjenila nemaju imena pa sam ih zbog lakšeg snalaženja označila brojevima.
Prva nijansa je predivne šampanj boje, shimmerasta je i idealna za nanošenje u luk obrve ili u kut oka, a u kriznim situacijama može poslužiti i kao highlighter. Pigmentarna je.

Druga nijansa je po meni totalni promašaj zbog izrazito loše pigmentacije. Riječ je o mat nijansi puderaste boje koju sam koristila kako bi prekrila cijeli kapak.

Treća nijansa je također mat, a riječ je o onoj divnoj taupe nijansi koju je uvijek dobro imati jer je odlična za naglašavanje pregiba kapka. Slabije je pigmentarnosti, no uz bazu može proći.

Četvrta nijansa je shimmerasta, ali nije jako sjajna kao prva i peta. Sadrži suptilne zlatne šljokice i odlične je pigmentarnosti.

Peta nijansa je prava sjajna shimmer nijansa predivne brončano zlatne boje i ujedno je moja omiljena nijansa u paleti. Izvrsne je pigmentarnosti.

Šesta nijansa je boja kakaa i kad mi neko kaže da zamislim boju čokolade, zamislim ju upravo tako. Riječ je o mat nijansi dobre pigmentarnosti.

Evo i swatchevi sjenila te kako izgledaju nakon osam sati nošenja s bazom ispod njih.
Paleta 010 Choc' Let It Be je odlična paleta sa šest smeđih nijansi koje uvijek dobro dođu za kreiranje neutralnog looka za svakodnevne obveze. Posebno mi se sviđa što sadrži i mat i shimmer nijanse koje su odlične i za kreiranje ostalih lookova, a ne samo smeđih (prva i treća nijansa) te ukoliko se odlučite za ovu paletu mislim da se nećete razočarati.

Koristite li Catrice sjenila za oči? Kako ste zadovoljni s njima?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

22 komentara:

  1. Cartice tiha i sve veća patnja otkad mi je Martina poslala jednu malu senkicu onako neutralnu ja sam se zaljubila, i kad gledam slike i čitam opise čini mi se da je sve fenomenalno, jako mi je žao što ih nema kod nas :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nakon 8 sati izgleda dosta dobro, ne djeluje mi kao da su sjenila nestala. :) Imam Apsolute Nude paletu i ajmo reći da sam se nagledala i boljih xD nije mi za moj gušt dovoljno pigmentirana, ali sam ustrajna da barem svakom sjenilu dodirnem dno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikada ne nanosim sjenila bez baze, osim kad nešto isprobavam, tako da im ona jako dobro popravi pigmentarnost :D Ali u svakoj paleti se nađe sjenilo koje je slabije pigmentarnosti :/

      Izbriši
  3. Divne nijanse, taman moje. Ali iskreno, nisam sigurna treba li mi još neutralnih smećkastih nijansi :D Imam već hrpu takvih sjenila i ove nijanse su slične nečemu što već imam, tako da ću ovo preskočiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, ja sam jedna od rijetkih koja je u deficitu s ovakvim nijansama, tako da mi je ova paletica dobro došla :D

      Izbriši
  4. sada mi se čokolada jede :D
    stvarno u divne, tople, jesenske, višenamjenske boje <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam nekoliko pojedinačnih catrice sjenila i mogu reći da sam zadovoljna. Ovdje mi se jako sviđa ova druga nijansa tako da je baš šteta što je slabo pigmentirana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još našla takvu nijansu da je pigmentarna :/ Šteta.

      Izbriši
  6. Ajoj, treća nijansa mi je prelepa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Prva, treća i šesta nijansa su mi preeeedivne :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slatka paleta, najviše mi se sviđaju peta i šesta nijansa. :) Dobro se drže, inače sjenila koja sam imala od Catrice-a uopće mi nisu bila pigmentirana i nisu se dugo držala pa sam zbog toga izbjegavala njihove palete, mogla bih im sad dati drugu priliku. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova paleta ima puno bolju pigmentarnost od ostalih, čini mi se da su poradili na formuli :D

      Izbriši
  9. Paleta je super, ali je ja preskačem. Stalno se kočim pri odabiru novih sjenila, a kako ovakvih sjenila (varijacija na temu) imam prilično, mogu preživjeti bez nje. Ali... Nisam se mogla suzdržati da ne kupim dvije nijanse iz Liquid Metals linije. Da. Griješila sam... :D

    OdgovoriIzbriši