nedjelja, 8. studenoga 2015.

Essence jesen / zima 2015.

Essence je pripremio široku paletu novih proizvoda za nadolazeću jesen i zimu. Puno toga mogli ste čitati i kod drugih blogerica, no usprkos tome odlučila sam da vam predstavim nekoliko noviteta.


O lakovima za nokte sam pisala u NOTD postovima gdje sam pisala o jednom laku iz linije effect lakova ovdje te o soft matt laku za razbijanje sivila ovdje.

Mono sjenilo za oči – 21 keep clam and berry on
Još tri nijanse pridružila su se Essence mono sjenilima za oči, a keep clam and berry on jedna je od njih. Riječ je o specifičnoj nijansi koja je meni nešto između smeđe i ljubičaste te se savršeno uklapa u jesenski look. Sjenilo je meko, baršunasto i lijepo se blenda uz minimalno trušenje. Pigmentarnost mu je jedini minus, no uz bazu je sasvim solidno, kao što i možete vidjeti na swatchu. Sadrži sitan shimmer koji je na očima gotovo neprimjetan, a posebno mi se sviđa njegov mat finsh. Sjenilo dolazi u ambalaži od 2,5 g, a možete ga kupiti po cijeni od 12,90 kn.
Sastav: Talc, Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Magnesium Stearate, Diisostearyl Malate, Hydrogenated Polyisobutene, Carnauba (Copernicia Cerifera) Wax, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Polylactic Acid, Tin Oxides, Phenoxyethanol, Ci 77007 (Ultramarines), Ci 77491, Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Matt touch rumenilo – 20 berry me up!
Rumenila su moja velika slabost, možda zbog toga što sam svijetle puti pa bez njih izgledam kao duh, ali kao što neke djevojke ne idu nigdje bez korektora, tako ja nigdje bez rumenila. Rumenilo berry me up! također je odlično prihvaćeno u mojoj kolekciji jer sam u deficitu s mat rumenilima pa je došlo ko as na deset. Rumenilo je puderaste teksture, lako se blenda, srednje je pigmentarnosti te nema bojazni da ćete s njim biti ko klaun ako imate tešku ruku. Lijepo će osvježiti lice te će nijansa odgovarati i toplim i hladnim podtonovima. Ono što me najugodnije iznenadilo je njegova trajnost, a to je cijelo radno vrijeme. Za posebne potrebe malo sam ga nadogradila te je potrajalo dok nisam skinula make up. Rumenilo dolazi u ambalaži od 5 g po cijeni od 21,90 kn, a osim nijanse 20 berry me up!, može se pronaći i u nijansi 10 peach me up! Neka vas ne zbuni ovo berry u nazivu rumenila jer rumenilo nema notu ljubičaste u sebi, nego bih ja prije rekla da ima nježnu boju crvenog vina.
Sastav: Talc, Mica, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Magnesium Stearate, Isocetyl Stearoyl Stearate, Octyldodecyl Stearate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Ci 15850 (Red 6 Lake), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides).

Tekući ruž za usne – 06 make a statement
Kada sam vidjela da ovi ruževi izlaze u novoj Essence kolekciji, nisam mogla dočekati da stignu. Do mene je došla nijansa 06 make a statement koja ima zanimljivu nijansu crvene boje s primjesom roze. Kada bi morala opisati nijansu, rekla bih da je najsličnija boji maline te se upravo zbog tog svog neobičnog tona uklapa u boje jeseni. Negdje ga zovu tekućim ružem, a negdje sjajilom, no riječ je o kombinaciji, hibridu. Tekstura je puno pigmentarnija i gušća od sjajila. Kada se nanese na usne one će dobiti sjaj sličan sjajilu, no s puno više boje, a vremenom će se sjaj smanjiti i boja će doći do punog izražaja. Meni je ovaj hibrid pun pogodak i često ga nosim jer je izrazito ugodan na usnama, a i toliko mi se sviđa, da je uz ogroman izbor ruževa koje imam, bio moj prvi izbor za odlazak na svadbu. Ovo nije ruž koji će vam stajati na usnama cijelu večer niti će preživjeti obroke, ali je svakako vrijedan pažnje. Dolazi u šest nijansi po cijeni od 21,90 kn.
Sastav:  Polybutene, Octyldodecanol, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Silica Dimethyl Silylate, Triethylhexanoin, Triisodecyl Trimellitate, Isocetyl Stearate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Diisostearyl Malate, Tocopheryl Acetate, Phenylpropyldimethylsiloxysilicate, Glyceryl Behenate/Eicosadioate, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Sodium Sachharin, Caprylic/Caprylic Triglyceride, Aroma (Flavor), Ci 15850 (Red 6), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 45410 (Red 28 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Sheer and shine ruž za usne – 07 sparkling miracle
Ovo je još jedan zanimljiv proizvod iz Essence radionice. Sheer and shine ruževi za usne dolaze u trinaest nijansi, a izgled poklopca  ambalaže se razlikuje od nijanse do nijanse te je u prozirna boja poklopca u nijansi boje ruža. Nijansa 07 sparkling miracle je nježne berry boje sa sitnim shimmerom koji se ne primjećuje na usnama. Tekstura mu je balzamasta i upravo zbog takve teksture rekla bih da je to balzam u boji. Na usnama je lagan, poput balzama te ostavlja suptilnu boju koja neće preživjeti obroke. Rado ga nosim u danima kada nisam raspoložena za šminkanje ili kada naglasim oči pa želim nešto neutralno na usnama. Ukoliko se želite počastiti ovim balzamićem morat ćete izdvojiti 16,90 kn.
Sastav: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Octyldodecanol, Candelilla (Euphorbia Cerifera) Wax, Polyethylene, Ethyl Vanillin, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Sodium Saccharin, Mica, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Tin Oxide, Aroma (Flavor), Benzyl Alcohol, Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 42090 (Blue 1 Lake), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Kako vam se čine ovi Essence noviteti? Koji proizvod je vaš favorit?



*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Broj komentara: 36:

  1. Morat ću pokupiti taj tekući ruž za usne :) krasan je

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su essence tekući ruževi baš dobri istina nisu nešto dugotrajni ali im je pigmentacija solidan i lijepo se nanose na usne :) Rumenilo mi je predivno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također sam jedna od onih koja voli Essence tekuće ruževe :D

      Izbriši
  3. Baš su lepi noviteti, dopada mi se cela jesenja kolekcija. Boja senke mi je baš interesantna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam sjenilo, rumenilo i tekući ruž, ali on je u drugoj nijansi. No ova tvoja je tako divna da ću i nju morati uzeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da si ti prava Essence kolekcionarka :D Ja također planiram nabaviti još koju nijansu tekućeg ruža :D

      Izbriši
  5. Essence i Catrice postaju sve bolji, a kolekcije sve zanimljivije :)
    Nisam još došla do testera sjenila da vidim je li to nijansa koja meni treba, ali ovako izgleda jako lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam kakvu boju tražiš, ali ova je svakako vrijedna pažnje :D Da, da, Essence i Catrice si baš daju truda oko novih kolekcija :)

      Izbriši
  6. Svi ti proizvodi izgledaju super, jako mi se sviđaju boje tih sjenila. Odličan post <3

    Valentina from FASHION with VALENTINA.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nijansa senke je predivna, ja sam uzela neku sivkastu i uskoro cu da pisem recenziju :D Svidja mi se i nijasna rumenila, bas, bas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanima me kako izgleda tvoje sjenilo :D Rumenilo je baš divno <3

      Izbriši
  8. Gledala sam skoro sve te novitete u radnji, paznju mi privlace mat rumenila i ovi balzamasti ruzevi, sigurno cu kupiti nesto iz te kolekcije :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolekcija je za svaku pohvala i mislim da nećeš pogriješiti što god da izabereš :D

      Izbriši
  9. Sheer&shine ruž mi je baš lijep u ovoj nijansi. Ja imam neku nude nijansu koja uopće nije u skladu s mojim tenom.
    Essence tekuće ruževe ne volim, jer me podsjećaju na sjajila.
    Za sjenilo i puder se slažem s tobom da su dobri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Misliš rumenilo :D Nude nijanse baš puno ovise o tenu i kad se pogodi nijansa to mi baš lijepo izgleda :)

      Izbriši
  10. Ovo sjenilo je divno :) Imam ovaj tekući ruž i super mi je. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja glasam za sjenilo i rumenilo! Nisam tip od laganica na usnama, pa ovaj put ruževe preskačem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam što misliš jer sam i ja tip za ruževne, no s ovim hibridima sam se baš našla :D

      Izbriši
  12. Glasam za... sve! :D Volim Essence i baš su se potrudili s ovom kolekcijom :) Tečni ruž ti baš lepo stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* I meni je ovo puno pogodak iz Essence tvornice :)

      Izbriši
  13. odlična grupna recenzija :D
    obožavam ovo sjenilo, a veselim se isprobavanju rumenila, koje čeka :D
    moram si kupiti i neki tekuži ruž, jer su veoma hvaljeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :* Znam da voliš ovo sjenilo :) Rumenilo će ti također biti divno, a ruževi su čista petica :D

      Izbriši
  14. Rumenilo mi je def favorit :D Odlična boja koja instant osvježi lice!

    OdgovoriIzbriši