četvrtak, 11. veljače 2016.

Mini recenzije # 3 (Ulola, Marilou BIO, Estar, Eos)

Nisam ih dugo pisala, a imam nekoliko proizvoda o kojima neću pisati velike recenzije pa što da ih ne spojim u jednu, odnosno u jedan post.


Mlijeka za čišćenje lica inače nisu moji omiljeni proizvodi za skidanja šminke, no bilo mi je drago što se ovo Ulola* našlo kod mene ove zime. Zimi kad je koža lica iscrpljena hladnim zrakom i vjetrom pa promjenama temperature toplo – hladno i dugotrajnim boravljenjem u prostorijama s centralnim grijanjem gdje je suh zrak te je željna hidratacije i vlage, a micelarne (koje inače obožavam) također znaju pridonijeti isušivanju kože, ovo mlijeko za čišćenje lica mi je bilo pravi mali spasitelj. Mlijeko je namijenjeno svim tipovima kože te sadrži kombinaciju biljnih ulja ricinusa, pamuka, jojobe i badema. Tekstura mu je dosta rijetka, žućkaste boje, a miris mu je osvježavajući, citrusan. S njim sam skidala šminku s lica i taj posao odlično napravi, dok sam šminku s očiju uklanjala dvofaznim skidačima kao što to uvijek radim. Umivanje nakon uklanjanja šminke ovim mlijekom se preporuča, tako da ovo nije mlijeko za djevojke koje se ne vole umiti nakon skidanje šminke, a nakon umivanje je koža fina i mekana za što je zaslužno ovo mlijeko. Cijena ovog mlijeka je oko 60 kn za 150 ml. Treba još napomenuti da je Ulola prirodna kozmetika, proizvedena u Hrvatskoj te da su njezini proizvodi nisu testirani na životinjama i ne sadržavaju umjetne boje, mirise, konzervanse i parabene.



Marilou BIO Exfoliant je kod mene sasvim slučajno završio, ili bolje da kažem iz znatiželje. Ovo je bio moj prvi susret s Marilou BIO kozmetikom i nisam ostala nešto fascinirana. Svidjelo mi se to što ne testiraju proizvode na životinjama, ne sadrže parabene, silikone GMO sastojke, umjetne boje i mirise te sam bila u potrazi za pilingom i naravno da me je takav proizvod privukao. Piling je pastelno zelene boje, sadrži sitno mljevena zrnca i nježan je prema licu. Lice očisti solidno, no kako ima neobičan miris imam osjećaj da po licu trljam pastu za zube i ostavi mi nekakav film na licu koji mi se ne sviđa. Kad smo kod filma, mnogi taj osjećaj zamjeraju Olival pilingu od smilja koji ja obožavam te moram reći da je film koji ostavlja Marilou BIO je drugačiji i meni nije ugodan. Cijena pilinga je oko 40 kn za 75 ml.


Moj prvi susret s Estar kozmetikom je ova zimska krema za tijelo koja je put do mene našla preko drage Teodore s bloga Lolin svet. Estar kozmetika je iz Novog Sada i proizvodi kozmetičke proizvode za kućnu njegu po principu home spa. Sama ideja ove kozmetike mi se jako svidjela, kao i jednostavna, ljekarnička ambalaža u kojoj krema dolazi. Kako je riječ o zimskoj kremi očekivala sam gušću teksturu, no ona je dosta rijetka, lijepo se nanosi na kožu i upija za oko pet minuta. Moram reći da ova krema lijepo nahrani i njeguje kožu koja je na dodir mekana. Miris kreme mi se jako sviđa, onako je puderast, kao nekakva dječja krema, samo malo intenzivniji i zadržava se na koži jedno duže vrijeme pa u njemu mogu uživati. Kod kreme sam se jedino razočarala u sastavu jer nisam u jednoj ovakvoj kremi očekivala parabene i talk. Da se razumijemo, nisam nekakav puritanac, ali ako mogu izbjeći takve sastojke u kozmetici, izbjeći ću ih. Cijena ove kreme je 1440 dinara što bi bilo oko 90 kn za 200 ml.



Eos balzami za usne privukli su svojim zanimljivim oblikom i šarenim bojama ambalaže djevojke u cijelom svijetu. Odnedavno se mogu pronaći i u našim drogerijama (Muller, DM) te sam se odlučila počastiti jednim da vidim zbog čega je toliko buke podigao ovaj mališa. Odlučila sam se za kuglicu crvene boje naziva Summer Fruit. Miris ovog balzama je divan i baš podsjeća na ljeto, a riječ je o kombinaciji voća borovnice, jagode i breskve. Zbog svog specifičnog oblika, balzam se lako nanosi na usne i zadržava se dosta dugo, a osim mirisa ima i slatkast okus koji ćete osjetiti ako slučajno malo balzama pojedete J Sastav je 100% prirodan, 95% biološki, bez glutena, sadrži vitamin E koji je bogat antioksidansima, shea maslac i ulje jojobe te obećaje hidrataciju usana. Usprkos divnom sastavu ovog balzama, obećana hidratacija je izostala te sam se razočarala jer mi ovaj hvaljeni balzam nije pružio njegu koju sam očekivala, odnosno jako loše njeguje usne te smatram da cijena od 45 kn za 7g proizvoda nikako nije opravdana.

Sasvim slučajno su se u ovim mini recenzijama našli proizvodi prirodne kozmetike, a to sam tek na kraju primijetila pa je post ispao nekako zaokružen s proizvodima iste vrste.

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Kako ste vi zadovoljni?



*PR proizvod

Broj komentara: 20:

  1. Baš šteta ze EOS, meni je savršen..ova Estar kozmetika, se može kupiti kod nas? Kremica zvuči obećavajuće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Estar kozmetika se može kupiti samo u Srbiji, nažalost :/

      Izbriši
  2. Eos je moja ljubav :D
    Estar sam probala, ali favorit mi je definitivno body butter i eye gel. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da ti voliš Eos balzame, no meni baš ne pašu :/

      Izbriši
  3. cula sam da je eos bas los po tom pitanju hidratacije :D za mene ni baby lips ne vrsi svoj posao jer imam dosta isusene usne :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baby Lips mi je ok onaj plavi, ali samo zbog spf pa ga koristim ljeti da mi usnice ne izgore, ali za hidrataciju jako loše :/

      Izbriši
  4. Pa kod nas nema ništa od ovog :D Mene uopšte ne privlače eos balzami! Da, lijepo izgledaju, ali nekako nije nešto što jako, jako želim imati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma doći će :D Shvaćam te totalno za Eos, bolje da nisam bila znatiželjna, bar bi uštedjela :D

      Izbriši
  5. Mene isto ne privlače eosići. Ne volim balzame za usne u nikakvom drugom obliku osim onog klasičnog like labelo. Novi balzam od Biobaze maslina i grejp mi je genijalan. Napokon je svrgnuo s trona Melem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melem je za sve i uvijek ga je dobro imati <3 Biobaza balzame nisam probala, ali planiram :D

      Izbriši
  6. Privači me Eos balsam, ali me cijena odbija!! Često čujem da baš nisu tako njegujući!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za tu cijenu bi trebali njegovati, a ne samo lijepo mirišati i biti u lijepoj ambalaži :/

      Izbriši
  7. Eos mi je donijela frendica iz Kanade ovo ljeto, ali ga još nisam isprobala. Veselila sam se kao malo dijete... :) Posebno me zanima ovo Ulola mlijeko. Kakvo je u odnosu na Olival? Naravno, ako si probala njihovu verziju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Olival mlijeko tako da ne mogu uspoređivati, ali nadam se da ću ga probati jednom prilikom :D

      Izbriši
  8. Nisam ništa isprobala, a ništa me nije ni privuklo, Ulola mi je nekako oduvijek odbojna, a onaj Marilou mi je izgledao zanimljivo, dok nisam pročitala dojmove. A za eos sam si i mislila da nije bog zna kaj, pogotovo dok je tak razvikan, na kraju ispada da samo brand plaćaš, nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marilou mi je totalno razočarenje te nakon ovog nemam ni namjeru probati ostale proizvode. Eos je baš razvikan i dobro kažeš plaćaš brend :/

      Izbriši
  9. Planirala sam uzeti eos, da isprobam..jer općenito volim balzame i ne mogu bez njih..ali previše cura je pisalo da uopće ne njeguje, a cijena nije nešto jeftina..pa ću ga ipak preskočit..Gdje samo uloviš te proizvode? :) iskreno, nigdje nisam ni vidjeli marilou..nekako se više držim klasike među proizvodima jer se bojim prevelikog testiranja i nereda na licu koji mi se par puta dogodio.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, Marilou proizvodi su bili u DMu među prirodnom kozmetikom, a jesu li još tamo, ne znam i u potrazi za pilingom odlučila sam se za probati ovaj, no bolje da nisam :/

      Izbriši
  10. Ni meni ne pase eos bas mnogo i ti si prva za koju sam saznala da deli moje misljenje i to me ne cudi za nas dve :)

    OdgovoriIzbriši