petak, 27. siječnja 2017.

Olival tekući sapuni za intimnu njegu – Sensitive i Active

Intimno područje kao i svaki drugi dio našega tijela zahtjeva posebnu njegu. Moram priznati da sam jedna od onih sretnih žena koja nema zahtjevno intimno područje, a pri tome mislim da nisam sklona upalama, gljivicama i raznim izcjedcima.


U trudnoći, kada su hormoni počeli divljati, počela sam se jako znojiti te sam počela s korištenjem intimnih čistilica. Prva čistilica koju sam uzela bila je Olival Sensitive te kako sam s njom bila jako zadovoljna, nisam je imala potrebe mijenjati.

Nedavno sam imala prilike probati Olival Active*, a kako je promijenjena ambalaža iskoristiti ću ovaj post, da osim usporedbe ovih dviju intimnih čistilica, usporedim i novu ambalažu sa starom.

Sensitive se nalazi u staroj, a Active* je u novoj ambalaži.

Obje intimne čistilice dolaze u bočici s pumpicom. Stara bočica je okrugla, dok je nova ovalana. Ono što mi se ne sviđa je to što je Olival smanjio količinu jer je stara bočica bila od 250 ml, dok je nova od 200 ml, ali je fer što je i cijena smanjena s 36 kn na 28,90 kn (Sensitive) ili 29,90 kn (Active). Pumpica je također promijenjena te mi se više sviđa nova zbog toga jer je trevel friendly, dok na staroj ambalaži kad ste je jednom otvorili, nije se mogla ponovno zatvoriti.

Obje intimne čistilice imaju pH 4,5 što je kisela vrijednost te tako ne mijenjaju prirodnu floru intimnog područja.
Sensitive verzija dolazi s uljem nevena i mliječnom kiselinom te se može koristiti za svakodnevnu njegu, a kako je blaga može se koristiti i od najranije djevojačke dobi.
Sastav: Aqua, Zea Maya Starch, Sodium Cocoylisethionete, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Cetearyl Alcohol, Cocoamidopropyl Betaine, Cl 77891, Lactic Acid, Calendula Officinalis Flower Oil, Parfum, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolinone, Methylisohtiazolinone.


Active verzija* sadrži australski čajevac i kamilicu te je namijenjen osobama koje su sklone infekcijama ili imaju neke upale. Australski čajevac je najjači prirodni antiseptik te pomaže kod blagih infekcija sluznice, dok kamilica pridonosi ravnoteži prirodne mikroflore.

Za korištenje intimnih tekućih sapuna mi je dovoljna jedna pumpica, bez obzira radi li se o novoj ili staroj ambalaži. Tekstura je gotovo jednaka, malo je gušća kod Sensitive verzije. Obje čistilice se blago zapjene te lijepo operu intimno područje. Ne isušuju. Active verzija* je mirisom i sastavom intenzivnija te mi bolje pomaže kod pojačanog znojenja, dok Sensitive verziju koristim za vrijeme menstruacije i nakon depilacije jer je blaža.

Ukoliko izaberete bilo koju od ove dvije intimne čistilice, nećete puno pogriješiti, no moja preporuka je da ih nabavite obje i kombinirate njihovo korištenje prema potrebama svojeg intimnog područja.

Koristite li sapune za intimnu njegu? Jeste li probali Olival tekuće sapune za intimnu njegu?



*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Broj komentara: 13:

  1. Meni je Eucerin intimo gel neprevaziđen ali bih rado probala i neku od ove dve Olival međutim nisam ih viđala kod nas. Znaš da Olival volim a i privukla si me sad super recenzijom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :). Ukoliko ih pronađeš svakako probaj, vjerujem da će ti se sviđati :D

      Izbriši
  2. Za sada sam isprobala Nivea, Afrodita i Lactacyd proizvode za intimnu njegu i Afroditin mi je za sada najbolji. Mogla bi isprobati i Olival intimnu kupku jer sam još uvijek u potrazi za proizvodom koji bi mi u potpunosti odgovarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš pogriješiti ako se odlučiš za Olival :D

      Izbriši
  3. Ja isto koristim obje i odlične su mi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično se nadopunjuju :D Drago mi je što se i tebi sviđaju :)

      Izbriši
  4. Godinama vrtim Avonove intimne sapune i Chilly, odnedavno i Afroditu. Isprobat cu bas i Olivalove.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam isprobala Olivalove intimne sapune, zadovoljna sam sa Chilly antibakterijskim pa nemam potrebe mijenjati. Cijenom su mislim tu negdje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Oba sam koristila, Active samo jednom, a za Sensitive ne znam koliko sam već bočica u zadnjih 5 godina potrošila. :) Baš sam neki dan prvi puta kupila u novom pakiranju, nešto su i sastojci drugačiji koliko vidim, ali odgovara mi i dalje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja, Sensitive mi je savršen i potrošila sam puno bočica, s sad kad sam probala Active vidjela sam da mi najbolje odgovara kada ih kombiniram :D

      Izbriši
  7. kao i kod tebe, to područje mi nije zahtjevno i nisam do sada imala nekih problema, ali uvijek je dobro koristit nešto namijenjeno upravo njemu, nekako se osjećam čišće hehe

    OdgovoriIzbriši