srijeda, 21. lipnja 2017.

Mádara Time Miracle Total Renewal Night Cream

Ovo je moj prvi susret s Mádara kozmetikom, iako sam o njoj puno čitala. Riječ je o latvijskom brendu prirodne i organske kozmetike s Ecocert certifikatom.

Ecocert je privatna organizacija koja je definirala standard za prirodnu i organsku kozmetiku, a razina kvalitete proizvoda s ovim certifikatom je puno veća od onih definiranih europskim zakonodavstvom prema kozmetičkim proizvodima te ujedno i označava poštivanje prakse zaštite okoliša kroz proizvodne procese.

To sam napisala kako bi dobili dojam o kakvom brendu je riječ jer on koristi resurse iz prirode te otkriva bogatstva koja priroda skriva kako bi sastojke u suvremenim laboratorijima pretočili u kvalitetne proizvode. Njihova filozofija je „Deeper than skin“ jer vjeruju da je najbolja njega ona koja seže dublje od kože, ali ne samo da bi dobro izgledali nego da bi se osjećali i djelovali bolje.

Noćna krema Total Renewal dolazi iz linije Time Miracle koja je bazirana na brezinoj vodi, dragocjenoj tekućini jer umanjuje sve znakove vidljivog starenja, bez dodavanja vode. Krema sadrži i Cell Repair Bio Complex koji je razvila Mádara, a on sadrži sedam aktivnih sastojaka. Crvena djetelina koja sadrži phytoestrogen koji je zaslužan za stvaranje kolagena i polisaharida koji poboljšavaju vlaženje kože; madara ili broćika štiti stanice DNA kože od štete prouzročene slobodnim radikalima; borovnica je snažan antioksidans; pasji trn je bogat vitaminima E i A, sadrži fitosterol i karotenoid koji ubrzavaju obnovu kože; preslica sadrži veliku koncenteraciju silicija koji je zaslužan za elastičnost kože; gospin plašt neutralizira do 90% štete nastale slobodnim radikalima i divlji kesten tonira i osnažuje krvne žile, kapilare i kožu.
Total Renewal noćna krema dolazi u elegantnoj bijeloj bočici od 50 ml s pumpicom koja olakšava doziranje. Kao nedostatak bi naglasila bočicu od čvrste neprozirne plastike jer ne znam koliko mi je još proizvoda ostalo. Rok trajanja je označen datumom koji se nalazi na dnu bočice.

Jako sam se iznenadila samom izgledu kreme pri prvom korištenju jer je boja kreme svjetlozelena i prva asocijacija su mi bile maske za lice sa zelenom glinom. Tekstura kreme je lagana, brzo se upija i ostavlja kožu mekanom na dodir. Krema ima nježan, prirodan miris koji se ne zadržava dugo na koži te nestaje već pri samom upijanju kreme u kožu.

Krema je namijenjena svim tipovima kože. Moja koža je masna, sklona dehidraciji, zrela i kako unazad nekoliko mjeseci ne spavam dovoljno i kronično sam umorna to se odrazilo na mojoj koži kroz sivilo.

Total Renewal noćnu kremu koristila sam svaku večer na čistu kožu nakon nanošenja seruma unazad nešto više od dva mjeseca. Dvije pumpice su mi dovoljne za cijelo lice i vrat te još uvijek kremu nisam potrošila, a koliko je još kreme ostalo ne mogu vam reći zbog, već gore spomenute, neprozirne ambalaže. Prve učinke kreme vidjela sam nakon nekoliko dana korištenja jer su se siva boja kože i umor smanjili. Nakon više od dva mjeseca korištenja koža izgleda odmorno i ima zdravi sjaj, tonus kože je čvršći, a koža nahranjena. Kremu sam koristila u kombinaciji s hidratantnim serumom jer sama krema nije pružila dovoljno hidratacije mojoj koži, no to joj nije ni namjena.
Preporučena cijena kreme je 357,50 kn, a može se kupiti u Müller drogerijama (Zagreb: Avenue Mall, Trg bana Jelačića, City Center One East i West, Rijeka, Split City Center One, Zadar City Galleria, Osijek: Portanova).
Malo je reći da sam kremom zadovoljna jer je ispunila i više od očekivanog te je svakako jedna od onih krema koju ću ponovno koristiti. Iako krema pripada anti – age kategoriji, zbog svog predivnog sastava preporučila bi je svima bez obzira na godine koji muku muče sa sivilom kože te imaju problem s nedostatkom sna.

Jeste li koristili nešto od Mádara kozmetike? Što bi mi preporučili?




*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

4 komentara:

  1. Ovo odlicno zvuci, podsjeca me djelovanjem na umornu kozu kao moj hg Clarinsov energy booster 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Clarinsov energy booster, ali znam koliko ga voliš te se nadam da će biti prilike i za to :D Ova noćna kremica je odlična i vjerujem da bi ti se sviđala :D

      Izbriši
  2. Koristila sam Od Madare maske za lice, mislim da bi ti bila dobra Detox maska jer isto vraća sjaj koži. baš si me zainteresirala za ovu kremu! Koji serum za hidrataciju trenutno koristiš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ću pogledati Madara maske za lice, hvala na preporuci :D Koristim omiljeni Avene Hydrance Optimale :)

      Izbriši