petak, 13. rujna 2013.

Misfits - totalno drugačiji od drugih



Ne gledam puno televiziju, ali kad uhvatim vremena volim pogledati dobru seriju. Misfits je definitivno jedna od njih. Serija koja nije superpoznata, a meni je jedna od najboljih koje sam ikad gledala (pogotovo prve dvije sezone).

Misfits je britanska komedija s elementima fantastike. Glavni likovi su dvije djevojke i tri mladića koji su na društveno korisnom rad. Nakon oluje i udara groma, tinejdžeri dobivaju nadnaravne moći. Znam da na prvi opis serija podsjeća na puno poznatije „Heroje“, ali moram vas razuvjeriti. Ovi likovi nisu nikakvi superheroji koji žele spasiti svijet u borbi dobra i zla, oni su maloljetni delikventi, antijunaci, kojima su dobivene moći opterećenje i koji žele odraditi svoj društveno korisni rad da se mogu vratiti svome svakodnevnom tinejdžerskom životu. Ali moći su svojevrsna kočnica povratku u svakodnevnicu...
Moći koje su likovi dobili odgovaraju njihovim karakterima: Simon koji je stidljiv može postati nevidljiv, Curtis najviše žali zbog grešaka iz prošlosti jer mu je uništena sportska karijera može se vratiti u prošlost, Kelly kojoj puno znači tuđe mišljenje može čiti misli drugih, Alisha je zavodnica i dobila je dodir kojim može probuditi seksualne želje, a Nathan koji je najumišljeniji i najbahatiji lik u početku nikako ne može saznati koja je njegova moć i to ga jako mući.


Naglasak serije nije na njihovim moćima, nego na njihovim karakterima, međusobnim dijalozima koji su puni vulgarnosti, uvrnutosti i prljavosti te na pravom britanskom humoru.

Serija ima četiri sezone po sedam, a negdje i osam epizoda. Prve dvije sezone su po meni sve što odlična serija treba imati, dok se radnja mijenja u trećoj i četvrtoj sezoni. Kad kažem mijenja ne mislim da se razvodnila, nego dolazi do izmjene glavnih likova što po mome mišljenju jako utječe na samu seriju. Sve u svemu seriju bih preporučila svima koji vole britanski humor i nešto drugačije „superjunake“.

 

2 komentara:

  1. Ajme ja ih obožavam, bili su mi totalno otkriće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš su osvježenje, totalno ludi i zabavni :)

      Izbriši