subota, 12. listopada 2013.

Nuxe vs. Caudalie # 1: suho ulje

Kako su mi nedavno stigla putna pakiranje Nuxe i Caudalie proizvoda (koja naravno nisu dočekala putovanje) te sam ih imala priliku koristiti paralelno, odlučila sam napisati usporedne recenzije. Prvo je na redu suho ulje.

Na početku moram reći da nisam ljubitelj ulja te ih koristim minimalno, ali također moram naglasiti (za one koji ne znaju) da se suho ulje ne može s ničim usporediti te da se mora isprobati da bi se shvatilo što je to suho ulje.

Koristila sam Nuxe zlatno suho ulje i to mi je super za ljeto, jer na suncu daje prekrasan izgled koži, a s Caudalie uljem sam se prvi put susrela i puna sam dojmova.

 Oba ulja su namijenjena svim tipovima kože i višenamjenska su, odnosno mogu se koristiti za tijelo, lice i kosu. Ja sam ih koristila na tijelu i za vrhove kose. Na tijelo sam ulje nanosila nakon tuširanja na ručnikom osušenu kožu, a na vrhove kose nakon pranja, odnosno prije raščešljavanja i sušenja.

 Što kažu proizvođači o ulju:

 • Nuxe: „Huile Prodigieuse® je suho ulje s jedinstvenom koncentracijom biljnih ulja i vitamina E od čak 30% koji hrane, obnavljaju i omekšavaju kožu lica i tijela. Koža postaje meka i baršunasta, kosa dobiva novi volumen, svilenkasta je i sjajna. Jedinstvena kombinacija 6 dragocjenih biljnih ulja (makadamija, kamelija, slatki badem, lješnjak, borago, gospina trava) i nježan miris koži daju baršunasti osjećaj, kosa postaje svilenkasta, a vidljivost strija se smanjuje.“


 • Caudalie: „Ulje grožđa dobiveno iz sjemenki i bogato omegom 6 - pomlađuje i hrani kožu. Ekstra djevičansko arganovo ulje bogato je nezasićenim masnim kiselinama te obnavlja hidrolipidni sloj i pomaže održati integritet stanica. Ekstra djevičansko ulje hibiskusa dobiveno hladnim prešanjem sjemenki "cvijeta vječnosti" iz Indije - poboljšava obranu i ograničava gubitak vode iz kože. Sezamovo ulje omekšava kožu i djeluje kao emolijent. Polifenoli iz grožđa (Caudalie patent) su izniman antioksidans koji štiti prirodnu hijaluronsku kiselinu. Karite maslac obnavlja kožu. Biljni esteri derivirani iz ekstrakta kokosa (s Ecocert certifikatom) osiguravaju da se ulje iznimno brzo upija, omekšavaju i imaju emolijentno djelovanje.“

 Iz sastava se vidi da je riječ o kvalitetnim uljima koji hrane kožu, a to se vidi i na mojoj koži. Inače imam normalnu kožu, ali ovo vrijeme kad počne sezona grijanja, a koža mi se još nije prilagodila, počne me zatezati i peckati. Suha ulja su me stvarno spasila. Ulja sam koristila tako da sam se dva dana mazala s jednim, a iduća dva s drugim i osjećaj je prekrasan. Koža mi je fino nahranjena i mekana te nema zatezanja i peckanja.

 Što proizvođač kaže o mirisu:

 • Nuxe: „ulje ima pravi sunčani miris, pun ženstvenosti i slatke nježnosti, a svoj ton započinje cvjetovima naranče, gorke naranče i šljiva, zatim nevjerojatno zavodljivim cvjetnim notama đurđica i bijelih ljiljana te na kraju završavajući senzualnim dodirima vanilije, cedra i jantara.“

• Caudalie: „marokanska i bugarska ruža, grejp, ružičasti papar, te cedar, vanilija i bijeli mošus.“

Proizvođač je tu nabrojao dosta mirisa, a iskreno da vam kažem ne mogu reći da sam neki pojedini miris od nabrojanih nanjušila. I jedan i drugi proizvođač navode miris vanilije koje ja baš nisam ljubitelj, ali u ovim kombinacijama nisam je nanjušila, niti me nešto posebno smeta. Miris Nuxe ulja mi je puno teži od Caudalie ulja (što se pogotovo osjeti na kosi) i taj me miris malo iritira, dok mi miris Caudalie ulja više odgovara jer je lakši, prozračniji i življi.

Oba ulja mogu se naći u ljekarnama. Nuxe ulje dolazi u pakiranju od 50 ml bez raspršivača i cijene 139 kn i u pakiranju od 100 ml s raspršivačem i cijenom od 239 kn. Cijena Caudalie ulja je 219 kn za 100 ml u bočici s raspršivačem.



Oba ulja su cijenom i kvalitetom tu negdje i oba su prekrasna te koje god kupili nećete požaliti. Ja malu prednost dajem Caudalie suhom ulju zbog mirisa koji mi trenutno jako odgovara i koji me opušta.


Jeste li probali neko od ova dva suha ulja? Kakvi su vaši dojmovi?

2 komentara:

  1. Probala sam Caudalie, imam baš to putno pakiranje koje mi je preslatko u toj maloj bočici :) Obožavam ga, taj njegov miris je nešto predivno, barem meni, a čitala sam da je kreator tog mirisa Jacques Cavallier koji je kreirao brojne parfeme (Bvlgari, Dior, Paco Rabanne, YSL..) dakle, ovo ulje ima i svrhu parfemčića :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čovjek definitivno ima dobar nos za mirise jer i ove parfeme koje si nabrojala jako volim :)

      Izbriši