subota, 19. listopada 2013.

Nuxe vs. Caudalie # 2: micelarna otopina


Nastavljem s kompariranjem Nuxe i Caudalie proizvoda i danas je na redu micelarna otopina (vodica).  Znam da je micelarna otopina prvenstveno namijenjena uklanjanju make upa, ali je bolje skinem maskaru s lica Balea vlažnim maramicama, nego micelarnom otopinom. Moram priznati da me kao skidači šminke nisu oduševili ni Nuxe ni Caudalie miceralna. No idemo ispočetka.

Nuxe miceralna otopina ima prekrasan miris po ružama koji se ne zadržava dugo na koži nakon uparabe. Namijenjena je za čišćenje osjetljive kože lica, očiju i usnica. Cijena je 130 kn za 200 ml.

Što kaže proizvođač?

Ova nježna vodica svojim ultra-nježnim micelima kokosa u samo jednom koraku učinkovito uklanja sve nečistoće i šminku. Cvjetna vodica ruže Rosa damascena, alantoin te biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu dok prirodna hijaluronska kiselina hidratizira kožu i štiti od isušivanja.

Sadrži 97% sastojaka prirodnog porijekla.

Rezultat: Savršeno čista i osvježena koža u jednom potezu.“



O Nuxe micelarnoj otopini sam čula samo hvalospjeve, no ja sam se razočarala. Nikako ne mogu skinuti maskaru od kraja te ujutro pronalazim ostatke maskare ispod očiju. Koristila sam Nuxe micelarnu nakon skidanja šminke i umivanja te sam s njom uklonila ostatke make upa koji su se nalazili na koži. Bila sam zadovoljna neko vrijeme, no onda mi se ispod oka pojavio lišaj kao reakcija na Nuxe micelarnu, isušila mi je područje oko očiju i jednostavno je preagresivna za moju kožu.


Sastav: Aqua/Water, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Parfum/Fragrance, Benzyl Alcohol, Capryloyl Glycine, Citric Acid, Coc-glucoside, Sodium Hydroxide, Allantoin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Tetrasodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Sodium Hyaluronate, Linalool.

Caudalie micelarna otopina namijenjena je čišćenju lica i očiju osjetljive kože. Cijena je 76 kn za 100 ml ili 125kn za 200 ml.


Što kaže prizvođač?

„Micelarna voda koja temeljito, ali nježno čisti i uklanja šminku s lica i očiju. Ne izaziva iritacije i pogodna je za osjetljivu kožu. Sadrži ekstrakte grožđa (Vitis Vinifera) za sjajni ten, biljne tenzide (iz kokosovog ulja) koji nježno čiste, ekstrakt candeie koji umiruje i biljni glicerin koji hidratizira. Sadrži 95.8% prirodnih sastojaka, 0% parabena, fenoksietanola, umjetnih boja, mineralnih ulja. Oftamološki i dermatološki testirano. Bez sapuna.“

Caudalie micelarna otopina puno je blaža od Nuxe, nije mi izazvala nikakve iritacije na koži, no kao ni Nuxe ne skida make up dovoljno dobro. Koristila sam je da bi uklonila ostatke šminke nakon čišćenja i umivanja, te ujutro. Koža mi se nakon korištenja stvarno osjeća čisto i mekano. Ne isušuje kožu i ima divan prirodan, osvježavajući  miris.

Sastav:  AQUA (WATER), POLOXAMER 184,GLYCERIN*, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL*,MYRISTAMIDOPROPYL PG-DIMONIUM CHLORIDEPHOSPHATE, COCAMIDOPROPYL BETAINAMIDE MEACHLORIDE*, BISABOLOL*, PARFUM (FRAGRANCE),POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, SODIUM CHLORIDE,VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT EXTRACT*.* Origine végétale


Skidate li vi make up miceralnim otopinama? Koja je vaša najdraža miceralna otopina?

Broj komentara: 10:

  1. Isto mišljenje dijelimo :) Inače ja ne skidam s micelarnama šminku, nekako imam osjećaj da ju an taj način ne skinem u potpunosti pa s ovim micelarnima nisam to niti pokušavala, već ih koristim kao zadnji korak nakon čišćenja/skidanja šminke s ostalim preparatima, tek da budem sigurna da sam potpuno očistila lice. I Caudalie micelarna mi je puno nježnija i blaža prema koži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, miceralna kao finiš skidanja šminke za potpuno čistu kožu :)

      Izbriši
  2. Moram priznati da se ni meni Nuxe micelarna nije pokazala bajnom za skidanje malo jače šminke s očiju, tu se potpuno slažem s tobom. A stvarno miriši predivno, volim ruže i sve povezano s njima! Caudalie nisam isprobala. Po meni su micelarne precijenjena sredstva za skidanje šminke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, micelarna jedino nakon što je šminka uklonjena pa da se ukloni ostatak.

      Izbriši
  3. Nisam probala Caudalie, ali mi se sviđa Nuxe micelarna kao jutarnji tonik :Đ

    OdgovoriIzbriši
  4. iako su svi zaluđeni miceralnima,ja nisam,ne koristim ih :) poprilično koštaju,a ako ne uklanjaju šminku onda mi nisu potrebne jer nakon skidanja šminke volim koristiti tonik.
    rainbow flower

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam ljubitelj. Miceralne su definitivno precijenjene.

      Izbriši
  5. Nisam probala Caudalie micelarnu (iako obožavam brend), ali koristim Nuxe od ruže i meni je divna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti Nuxe miceralna odgovara, meni je malo prejaka. I ja Caudalie obožavam :)

      Izbriši