utorak, 6. rujna 2016.

Olival Natural Defense sprej

Živim u Osijeku, divnom gradu poznatom po puno zelenila, predivnim parkovima, šetnicom uz Dravu i komarcima. Ubodi komaraca su neizostavni dio ljeta jer je nemoguće prošetati gradom ljeti kad sunce zađe i temperature postanu podnošljivije, a da se ne vratite kući puni crvenih točkica. Možemo reći da smo navikli na komarce, no jedno je kad ih u šetnji sretnete jednog ili dva ili kad nailazite na cijele rojeve. Zbog toga mi je jako drago što sam dobila priliku testirati Olival prirodni repelent u gradu komaraca :).
Olival Natural Defense sprej je kombinacija pet masnih i eteričnih ulja: litsee cubebe, mente, niaulija, kajeputa i lavande koja, uz to što štite kožu od insekata, njeguju i hrane kožu. Sprej ne sadrži deet, parabene, silikone, kao ni umjetna bojila i mirise.

Nanosi se na izložena dijelove tijela, a ukoliko dođe u kontakt s očima treba se odmah isprati s puno vode i po potrebi javiti liječniku.
Sprej se može naći u staklenoj ili plastičnoj bočici od 100 ml (moj je u staklenoj bočici) s raspršivačem koji olakšava doziranje. Nije potrebno puno pumpica jer je on uljne teksture i lako se razmazuje po koži. Kada se nanese na kožu je masnjikav, no kroz nekoliko minuta se upije. Ne znam masti li odjeću jer sam ja izbjegavala kontakt s njom. Miris je biljni, nije zagušljiv jer prevladavaju citrusne note i na koži se zadržava dugo tako da ukoliko se želite zaštiti od komaraca zaboravite na mirišljava i šljokičasta suha ulja te parfeme jer ćete kombinacijom intenzivnih mirisa dobiti kontra efekt te od vas neće bježati samo insekti :).
Inače sam osoba koju komarci vole grickati više od ostalih, a kad se doda i to da sam trudna moja krv im je očito poslastica, a privlači ih to što moje tijelo proizvodi više ugljičnog dioksida pa im se ne mogu sakriti ni da hoću. Sprej sam koristila kad sam odlazila u večernje šetnje i mogu reći da pomaže jer sam primijetila da manje bockaju. Kući sam dolazila s nekoliko uboda, što je odlično jer ih je znalo biti i nekoliko desetaka, a zasluge za to uzima Olival Natural Defense sprej.

Sprej se može pronaći u svim drogerijama i marketima koji drže Olival kozmetiku po cijeni od 49,90 kn.
Ukoliko tražite učinkovitu zaštitu protiv insekata, a uz to da ne sadrži štetne sastojke imate moje preporuke za Olival Natural Defense sprej.

Jeste li probali Olival Natural Defense sprej? Kako se vi štitite od komaraca i ostalih insekata?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.


4 komentara:

  1. Nisam ga isprobala, koristim jedan iz Mullera, koji mi je jeftin i učinkovit (manje od 20 kn košta, a kopija je Autana, samo ugodniji miris). No ovaj se čini super :) od tih prirodnijih sam jedino Afroditin probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni svi ti repelenti smrde i upravo sam se okrenula prirodnim jer su mi ti biljni mirisi ok, a kako se često mackam s njima pazim na sastav :D

      Izbriši
  2. Nisam probala, a mislim da ni neću. Nemam problema s komarcima. :) Ali moog dečka namirišu na kilometre :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi :D Ja sam jedna od onih u čijem društvu ljudi vole biti ljeti jer onda znaju da su sigurni od komaraca :D :D

      Izbriši