srijeda, 20. prosinca 2017.

Silverex Medium i Ultra Fine četkice za zube

Kada mi je brend Silverex ponudio na testiranje svoje antibakterijske četkice za zube, bila sam malo iznenađena jer dosada na blogu nisam pisala o oralnoj higijeni, no kako sam beauty blogerica, a čisti i lijepi zubi svakako su dio beauty svijeta, odlučila sam se na recenziju koju doživljavam kao i osobni izazov.


Više o samome brendu možete pročitati ovdje, a u postu ću vam pisati o Medium i Ultra Fine četkicama za zube.

Što kaže proizvođač?
Silverex inovativne četkice posebno su dizajnirane za antibakterijsko čišćenje zubi. U svojim vlaknima sadrže čestice srebra koje ima prirodna antibakterijska svojstva, smanjuje upalne procese, stoga vaši zubi i desni ostaju zdravi. Čestice srebra implementirane u vlakna četkice eliminiraju bakterije. Četkica se tako sama dezinficira. Četkica ostaje čista najmanje tri mjeseca.
Na recenziju su mi stigle dvije četkice Medium (roza) i Ultra Fine (zelena). Kako su mi desni nakon trudnoće postali izrazito osjetljivi odlučila sam se na korištenje Ultra Fine četkice, dok je moj suprug, koji nema problema s osjetljivim desnima, koristio Medium četkicu. Zanimljivo je to što je Medium četkica koju je koristio moj suprug roza boje pa smo oboje morali dobro paziti da ne dođe do zabune :).

Jedina razlika između Medium i Ultra Fine četkice je u mekoći vlakana i ta je razlika vidljiva već pri samom dodiru prstom, a osim mekoće vlakna se razlikuju i u boji. Medium četkica ima žuta, a Ultra Fine snježno bijela vlakna.
Kod jedne i druge četkice vlakna su raspoređena dosta rijetko te su nejednake dužine i upravo zbog tako raspoređenih vlakana četkica lijepo čisti međuzubni prostor te smo se i suprug i ja složili da je to veliki plus ove četkice jer nakon što ste oprali zub imate onaj osjećaj čistoće kao da ste koristili zubni konac. Naravno, četkica ne zamjenjuje zubni konac, ali ga nećete imati potrebu koristiti svaki dan.

Ono što sam ja primijetila unazad nekoliko tjedana kako koristim Ultra Fine četkicu da mi desni nisu toliko osjetljive, tj. da ne krvare kao prije, a kako u svojoj dentalnoj higijeni nisam mijenjala ništa osim četkice, njoj pripisujem zasluge.

Silverex četkice za zube se mogu nabaviti u ljekarnama ili u njihovom web shopu (ovdje). Cijena Medium četkice je 32 kn, dok je za Ultra Fine četkicu potrebno izdvojiti 29 kn.

Ovisno o vašim potrebama i afinitetima za koju god Silverex četkicu za zube se odlučite ne možete pogriješiti te vjerujem da ćete biti zadovoljni.

Jeste li probali Silverex četkice za zube? Koje četkice za zube koristite?



*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.




4 komentara:

  1. Zanimljivo što se sama dezinficira, hmm morat ću isprobati. Inače koristim Curaprox ultra soft.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Curaprox još nisam probala, ali morat ću jer čitam same pohvale :D

      Izbriši
  2. Od kad sam ju osobno isprobala, odmah sam nabavila i svojim klincima. Sviđa mi se što sadrži srebro te time osigurava borbu protiv bakterija. Prije sam koristila Curaprox četkice, ali mislim da joj se poslije Silverexa neću vračati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Curaprox nisam probala pa ne mogu uspoređivati, ali Silverex planiram nabaviti i svojoj curi čim bude malo veća :D

      Izbriši