utorak, 16. listopada 2018.

Urban Decay Backtalk Palette

Dugo sam si željela jednu Urban Decay paletu, a Naked 3 bila je moja tiha patnja, ali sam uvijek pronašla tisuću i jedan razlog zbog čega mi ne treba. Kada je izašla paleta Backtalk znala sam da je to ta i odmah sam je kupila te danas nakon tri mjeseca korištenja znam kako nisam pogriješila.

Paleta dolazi u čvrstoj kartonskoj ambalaži koja se zatvara na magnet. Dvostrana je, s jedne strane se nalaze sjenila, a s druge rumenila i highlighter. U sredini nalazi se ogledalo koje odvaja jednu stranu od druge, odnosno rumenila od sjenila. Ogledalo se može izvaditi iz kućišta, tako da ga možete koristiti i samostalno.

Backtalk paletu nazvala bih romantičnom jer osim vanjske ambalaže koja je u ružičasti tonovima, takva su i sjenila te rumenila koja se unutar nje nalaze. Kombinacija nijansi je jako lijepo složena te se može napraviti čitav niz lookova za sve prigode, a kako sadrži osam sjenila, tri rumenila i jedan highlighter odlična je za ponijeti na putovanja jer ćete njom svakako uštedjeti na prostoru. 

Paleta sadrži osam sjenila od kojih su pet saten, a tri mat završetka.

3 Sheets – mat nijansa, jako svijetla roza nijansa

Bare – saten nijansa, nježno smeđe boje

Curve – jako slična prethodnoj nijansi, samo što ova više naginje prema roskastim tonovima, dok Bare naginje smeđim

Backtalk – jedna od dražih nijansi iz palete, mat je, zagasito roza i volim je koristiti na cijelom kapku

Shade – jedna neobična nijansa, kombinacija roza, ljubičaste i crvene, saten završetak, odlična za malo jače lookove

Attitude – završetak joj je nešto između saten i metalik, lijepo izgleda na očima, ima nešto bakrenog u sebi

WTF – klasika smeđa mat nijansa

180 – ova nijansa mi se nekako ne uklapa u cijelu ovu kombinaciju sjenila te bi više voljela da je umjesto nje neka tamno ljubičasta, ali što je tu je. Najmanje sam je koristila od svih sjenila, ne mogu reći da mi nije lijepa, ali mi nije legla. Tamno smeđe je boje, saten završetak.

Kako je ovo moj prvi susret s Urban Decay sjenilima ne mogu uspoređivati, no očekivala sam da će sjenila biti nešto pigmentarnija. Ne mogu reći da sjenila nisu pigmentarna, ali očekivala sam jaču pigmentaciju pa sam ostala malo razočarana. Sva sjenila se divno nanose i blendaju, a posebno mi se sviđa puderasta i mekana tekstura mat nijansi. Postojanost je odlična, a trušenje minimalno.


Iako sam paletu kupila prvenstveno zbog sjenila, rumenila i highlighter su mi se više svidjeli.
Cheap Shot – ovo rumenilo mi je najdraže u cijeloj paleti. Predivne šljivaste boje, mat završnice, savršene pigmentacije, lako se blenda i lijepo osvježi lice. Nijansa idealna za jesen, no ja sam je koristila i preko ljeta, a kako se čini koristit ću je i tijekom cijele godine jer sam se zaljubila J.

Double Take – je još jedna lijepa nijansa rumenila te sam je također često nosila. Ovo je jedna zagasito roza nijansa s laganom primjesom crvene. Mat je kao i prethodna nijansa.

Low Key – nisam ljubitelj peachy nijansi poput ove, no nijansa ima lijepi saten završetak i nekakav zlatni sjaj tako da lijepo osvježi lice, a posebno mi se sviđala na licu preko ljeta kad sam imala nešto boje, kao da je naglasila tamniju put. Mislim da bi je djevojke tamnije puti mogle koristiti i kao highlighter.

Party Foul – je jedan lijepi highlighter šampanj nijanse i drago mi je što se nalazi u ovoj paleti jer upravo on čini paletu ekonomičnom te idealnom za putovanja.

Sva rumenila i highlighter su odlične pigmentacije, divne teksture, lako se nanose i blendaju te stoje na licu preko deset sati, a onda lagano blijede.

Paleta se može kupiti u Mulleru u Zagrebu koji drži Urban Decay šminku po cijeni od oko 390 kn ili je možete naručiti s nekog stranog web shopa i proći nešto jeftinije.

Kako vam se sviđa Backtalk paleta? Imate li neku Urban Decay paletu?

4 komentara:

  1. Paleta je divna, a iz te kolekcije postoji i ruž. Ako ga nemaš, a voliš kremaste mat ruževe hladnije roza boje svakako ga isprobaj. Odličan post i fotke 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Znam za ruž i gledala sam ga, no nikako da se odlučim treba li mi :D :D

      Izbriši
  2. Predivna je :)
    Imam 4 Naked palete i ne odvajam se od njih

    OdgovoriIzbriši